30 yıllık ankara damarları sari

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankara kuşcusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan karahan
Meslek
kurye
İlgi Alanı
Kediler
bu sarılar kendi soyundan başka olan kumeste yaşamıyorlar kısa zamanda hastalanıyorlar ve çoğalmıyorlar üremiyorlarmış komşumda da kardeşleri var başka kuşlarla beraber aynı kümeste besliyor yavruları yaşamadı daha sonra dişisi hastalandı ben yavru aldım.. başka kuşlar öldürdü..... kuşları veren kişide bize bu kuşlara ayrı kümes olacak, kesinlikle başka kuşlarla aynı yerde beslemeyin hem yaşamaz hemde dişiye başka kuş basabilir soyu bozulur demişti.. adamın dediği doğrumu ne http://www.dailymotion.com/bilal_yalcin#video=x9ywal

Ekli dosyalar

• Fotoğrafjt-0014.webp
    Fotoğrafjt-0014.webp
    206.8 KB · Görüntüleme: 2,129
  • Fotoğrafjt-0011.webp
    Fotoğrafjt-0011.webp
    364.1 KB · Görüntüleme: 2,603
  • Fotoğrafjt-0009.webp
    Fotoğrafjt-0009.webp
    355.6 KB · Görüntüleme: 2,726
  • Fotoğrafjt-0006.webp
    Fotoğrafjt-0006.webp
    346.7 KB · Görüntüleme: 2,325
DEĞERLİ SERKAN ; BİR BÜYÜĞÜN OLARAK VE DOST OLARAK SÖYLEMEK İSTERİM .

KÜMESİMİZİN TABANI BİR KARIŞ KAKA OLMAMALI.

SAMANLAR ; YERDE OLMAMALI.

MARUL VE BENZERİ VERİYORSAK YERLERDE , KUŞLARIN ÜZERİNE BASTIĞI YERLERDE OLMAMALI ..O MARUL GİBİ YEŞİLLİĞİ ÖRGÜ TELİNE ,..ULAŞABİLECEKLERİ YERE BAĞLAMALIYIZ..

DERME -ÇATMA KÜMESLER KUŞ SAĞLIĞI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR..

1 ÇİFT İÇİN 1 m3 ALAN İDEALDİR..

EĞER ; KUŞLARINA DEĞER VERİYORSAN KÜMESİNE ÖZEN GÖSTERMELİSİN..

KÜMESİN ÇOK UTANÇ VERİCİ..

SENİN GİBİ MERAKLI BİR KARDEŞİMİN ''DERHAL '' UYARILARIMI DİKKATE ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..

YENİ FOTOLARDA ; KUŞ DEĞİL ÖZENLİ KÜMES GÖRMEMİZ DİLEĞİ İLE..

TEMİZLİĞE ,ÖZENE,SABIRA,SAFLIĞA,HAYVAN SEVGİSİNE,MEŞAKKATE ...ÖNEM VERMEYENLER BIRAKIP GİTSİN ''GÜVERCİN BESLEMEYİ..''

TÜM GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR..

YA HAKKINI VER ,YA DA ÇEKİL.. SARIYA ,KIRMIZIYA ,BEYAZA ,KARAYA ...BAKACAK BULUNUR..

AĞIR KONUŞURUM..SİLKELENİN KENDİNİZE GELİN, DİYE..

ben ne sordum sen ne cevap vermişin ne alaka sadece gülüyorum..... :haha:

ankara kuşcusu' Alıntı:

:asla: :asla: :asla: BENDE TÜRKER ABİ GAYET HAKLI :asla: :asla: :asla:

Gayet güzel hoş kuşlar fakat 30 yıllık damarı olduğuna dair bi kanıt veya her hangi bir şey varmı varsa ben görmek isterim.30 yıllık damarı olan bi kuşun videosunu seyretmekte isterim nasıl oyun yapar nasıl iş yapar görmek isterim.Sadece görünüm hiçbir işe yaramaz. bu kuşları görsellik olarak yüzde 90 herkes beyenir.Ama oyunlarıda beyenilecek derecede mi onuda görmek isterim.(Ben bu kuşların aynısından 2 tane farklı tür taklacıyı birbirine kırarak çıkarttım aynı bunların kopyasıydı acaba 30 yıllık ankara damarı sarımıydı benimkide (: (: (: kuş büyümedi bahsettiğin gibi hastalandı yeme düşeceği zamanlar öldü.anlatmak istediğim bu kuşların aynısından üretebilirim ankara sarısı diye iş yaparsa.... :slm: :slm:

(DİPNOT: TÜRKER ABİNİN DEDİKLERİNE GÜLÜP GEÇME BENCE KÜMES PİSLİK İÇİNDE KÖTÜLEMEK VEYA ART NİYETTEN SÖYLEMİYORUM.GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZMİŞ.) :slm: :slm:

kuşlar 30 yıllık nerdeyse bir soydur sincandan bilal abinin kuşlarından yanardöner bozkirli sarı beyaz bozdumanlı çıkar.oynayanı iyi oynar aynı kanda olsa eşlerin buluşması önemlidir.bilal abi uçurur her yıl dalga geçen arkadaş git izle.gelirken eminim kendi kuşlaırını bırakıp bunlardan alırsın.kolay gelsin.bu arada beni sorarsan bende de var
...

arnold' Alıntı:
kuşlar 30 yıllık nerdeyse bir soydur sincandan bilal abinin kuşlarından yanardöner bozkirli sarı beyaz bozdumanlı çıkar.oynayanı iyi oynar aynı kanda olsa eşlerin buluşması önemlidir.bilal abi uçurur her yıl dalga geçen arkadaş git izle.gelirken eminim kendi kuşlaırını bırakıp bunlardan alırsın.kolay gelsin.bu arada beni sorarsan bende de var
...
murat bey yorumlarınız için teşekkür ederim.... bir şahit olmadığı zaman kişi abartılı konuşuyormuş durumuna düşebiliyor

türker bey benden 3 yaş büyüktür saygım var ama burda konuyu saptırıyor......... kümes olayına gelincede şimdiye kadar hiçbir güvercinim hastalanmadı ölmedi allah a şükür ve ayrıca kuşları yerden değil hergün temizlenen yemlikten yemlerim suluklarını 3 gün ara ile temizlerim daha bugün yemlikte bir tane kuş pisliği düştü diye 3 avuç yemi dışarı döktüm değiştirdim , altlarındaki toprağı ise iki ayda bir mutlaka değişir kuş rahat etsin diye folluk içine keçe koydum kuşu tam satacağım zaman baktım yumurtlamış pasıyor sırf allah kokusundan ve kuşa acıdığımdan kuş yavrusunu büyütmeden satmamaya karar verdim oyunlu kuşa palet yem verilmez ama ben buna nazaran kuşlar sağlıklı olsun diye palet yemle besliyorum ve çok şükürki birsürü ilaç ismi bilmiyorum çünki devamlı ishal olan veya şimdiye kadar hastalanan kuşum olmadı kümesi yaparken güneşin durumuna göre pencere koydum kuşlar içerde akşama kadar kapalı kalmasın diye açık hava kafesi yaptım yine aşırı sıcaktan bunalmasın diye kümes tepesine gölgelik yaptım kuşlarda birtane dahi bit yok ishal yok komşumdaki 2 hasta kuşu sadece buraya koydum ilaçsız bir haftada iyileşti ve ayrıca bu kümesi yapalı 2 ay kadar oldu daha tamamlanmadı allah a çok şükür hiçbir hasta kuşumuz olmadı şimdiye dek veteriner kadar ilaç ezberlemedik yinede yorumlarınız tavsiyeleriniz için teşekkürler.........

kuşlarınızın hastalanmamasına sevindim ama hastalanmayacağı anlamına gelmez.bence önerilere kulak verin resimler kuş için uygun değil.hasta kuş getirmeniz bir hata....ilaç vs.. bence öğrenin birgün illaki işinize yarayacak...

Dediklerine katılıyorum benim arkadaşımdada vardı aynı kuşlardan kırmızılardan yavruları yeme düşürüyor uçma kümesine getiriyordu her getirdiği yavru ölüyordu çoğaltamadı bir türlü bozkirli yanardöner yavrularda sıkıntı yok ama kırmızı renk yavru aldığı zaman yaşamıyordu.

ankara kuşcusu' Alıntı:

9 YAŞ BÜYÜK BİR AĞABEY VE DOST OLARAK EKSİKLERİNİ GÖRDÜM YAZDIM..HASTALANIP ÖLMESİNLER DEDİM..İSTEDİM..ÜZÜLMEMEN ADINA ..FAKAT ; BANA GÜLDÜN MÜ..İŞLER DEĞİŞİR..BAK YOLUNA

NASIL OLSA ; ÇİFTİ 50 TL GİDER YENİSİNİ ALIRSIN ..BEN 5 YIL OLDU BURALARDAYIM ..

SENİN GİBİ GÜLENLERİ ÇOK GÖRDÜM..ŞİMDİ ORTALIKTA YOKLAR..MEZATTAN ALIR-ALIR BESLERSİN ARTIK..YENİLERİNİ..GÖRECEĞİZ..

ANLARSIN , ANLAMAZSAN BEN HATIRLATACAĞIM SANA GÜLMEYİ . O ZAMAN NASIL GÜLECEKSİN ..

http://www.radyofenomen.com/tikladinle_fla.asp

serkan çok güzel kuşlar hiç böylesini görmedim ankaraya has kuşlar sanırım 70 yıla yakın önce sarılardan bahsederlermiş onlardanmı

bu kuşları bilirim ve asıl sahibini tanırım çok sağlam bir kuşçudur kendisi yeri geldiğinde kendi kuşunu bile tekrar koymas bilal abi namideğer sarıbilal bu kuşlar hakkatende öyledir yerleri temiz ve ayrı yer olacak bu kuşlar başka kuşlarla yaşamaz demiyelimde çok nazık kuşlar bunların yanardönerleri kupa almıştır

arkadaslar reklama gerek yok ankaraya has bu sekil sarı hiç olmadı ankara sarıları kalem sarı kiremit sarıda denir çapar sarı ve limon sarılardırzaten serkan da aynı kus ve baslıgı açmıs

konu amacının dısına çıktıgından kilitli

arkadaslar reklama gerek yok ankaraya has bu sekil sarı hiç olmadı ankara sarıları kalem sarı kiremit sarıda denir çapar sarı ve limon sarılardırzaten serkan da aynı kus ve baslıgı açmıs

konu amacının dısına çıktıgından kilitli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri