4 ay sonra geri geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lordmozard61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan kondi
Meslek
güvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim kardeşlerim böle forumda konular açılıyordu hani 3-4 ay sonra geri geldi diye benim başıma gelmemişti ama dün çatıya çıkınca 4 ay önce yavru kızması olarak kaçırdığım dumanlım geri gelmişti.Kanatlarını çekmişler yavru almışlar yavru kızması dediğim bana cikcik ken gelmişti kuş daha g*t bile atmıyordu yavruya kusmuş sökülmüş yarım kanatla odada takla atıp iniyor bitane dişi arıyorum şimdi ilaç gibi geldi :)

aynı olay bende de oldu be kuşlarımı sattım ki tanesi iki ay sonra geldi gerçeken insan mulu olyo :D

Evet böyle sağdık kuşlar olabiliyor.4-5 AY hatta 1 sene sonra gelenini duyup görmüştüm.5 sene önce güvercinlerim iş seyehatindeyken çalınmıştı.2-3 gün önce 5 sene önce çalınan kuşlarımdan biri olan dişi postam gelmişti.Ayağındaki numaralı halkadan tanıdım.Olabiliyor böyle mutlu edici olarlar.

benim kuşlarımdada osta vardı yavru baktırmak amaclı kullanıyodum fakat bi ar çoğalmak için kendi yavrularını aldım onlarıda kendi kuşlarımla uçurdum sonrada bi oyunlu beyazımla birlikde bide postam geldi ere indirmek zor old kuşlar bayada kırılmışdı fakat vitamin ve düzenli tedavi ile topaladılar şimdi takılıyolar ikisi beyazın soyundan bi dişi gelcek bu hafta sonu ama postaya eş bulamadım bulabilirsem postda besleyip çoğaltmak istiyorum bu konuda posta yetiştirme konusunda bilgi verirmisiniz

Ben mardin taklacı güvercin beslemekteyim.Postalar hakkında çok fazla özel bir bilgim yok.Fakat dediğin gibi bende yavru baktırmak için 2-3 çift postaya ihtiyaç duyuyorum.Ama postalar hakkında , postaların sürekli içeri kapatılıp yavru baktırmaya çalışılmasına karşıyım.Çünkü posta güvercini bağımsızlığına düşkün bir güvercin türüdür.Eğer posta üretmek istiyorsan, yine biz kuşçuların dediği gibi ırkı kendi ırkına vurmalıyız. Postalarda şöyle bir şey düşünüyorum.Gerçekten posta beslemek uçurmak istiyorsan ren güzelliği için , beyaz postayı beyaz postaya , mavi postayı mavi postaya , çakmaklı postayı çakmaklı postaya vurmanı öneririm.

Kerim TÜRK...

teşekkürler bende bu ara istanbula gide bilrim orada daha rahat bulacağımı sanıyorum bildiğim gibi istanbulda posa yetiştiricisi çok orda tanıdığım kişiler var onlarla irtibata giecem baklım nabacaz bn normalde oyun kuşu besliyodum kuşlarımı sattım bi beyazım ve bide yavru postam ger geldi bu beyazı ben teksoy besiyodum onu dişi geldikden sonra onlardan yetiştirecem terasda oyun kuşu zor oluyo normalde yerde besliyodum orada inşaat oldu şimdi terasda duruyo babamın aklına girdim ve bi arsa aldırıyoum inşalh güzel bi kümes yapıp gönlümce kuş besliecm ustam var genelde herkes anır elektirikci erdoğan onun kuşlarını besleyecem inşlh

gözün aydın :) bizimde calınan kuslarımızdan biri 6 ay sonra geri gelmişti cok sevinmiştik :))))

Geri