4 kayıp daha :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Bugün pazar ve taklacılarımdan atmaca yüzünden dört kuşum daha kayıp. Bakalım yarına kaçı gelebilecek geri. ?! :sinirli:

yahu hoca,nedir senin bu şahinlerden çektiğin.valla sende benim gibi yap al eline tüfeği bekle.

Çok geçmişolsun size .Bende trakya bölgesinde kuş yetiştiriyorum'' mardin''. Kasım ayı başından buyana havaya kuş bırakamadım sizin gibi verdim bende üç beş atmacaya sezon başında .Artık baharı beklemeye başladım kasımda yeme vuran ve hiç uçuramadığım yavrularım şimdi tüyde birkısmı kızma bile oldu .Endişem şu şimdi uçurunca atmaca şahin vs 15 daka sürmeden geliyo yazında bu yırtıcılar yerli kalırsa burada neyapacağım ?bilmiyorum , mardin uçurmadan olmuyo .hayırlısı olsun bakalım bir baharı görebilrsek olmaz ise bir çaresini arayacağız bizde .selamlar .tekrar geçmişolsun .ŞEREF

gtecmış olsun işallah gerı gelırler.

Gecmiş olsun ,kuşlarınız darbe almadıysa gelirler inşanlah, mardin kuşu akıllıdır ,üç dört gün sonra gelen kuşlarım olmuştur.

Üç tanesi geri geldi biri yok. Şimdi bu sık sık kuşlarımın kaybolduğu yer sanayi sitesi içerisindeki bir dükkanın damında. Diğer kümesimde bir sorun olmaz ama orada da uzaklığı nedeniyle kuş uçurma şansım yok.
Tüfekle vurmayı çok isterdim ama bunu yapamam çünkü 100 metre ilerde karakol var. Birinci neden bu. İkincisi ise zaten saldıran atmacayı benim görme şansım olmuyor. Kuşlarımın aşırı yükseldiğini gördüğümde anlıyorumki etrafta uçan bir yırtıcı var. Zaten kuşlar gözden kaybolup geri geldiklerinde ise en az birinin eksildiğini görüyorum. Eksilen kuş da tabiki en çok üstüne titrediğiniz kuşunuz oluyor. Bu tesadüf değil çünkü iyi kuşlarım 3-4 saat arası uçuyorlar. Bu zaman zarfında atmacaların birine denk gelmezse diğerine mutlaka geliyor. Diğer kuşlar yarım saat uçup inince bu olasılık onlar için daha düşük oluyor.
Şimdi ben diyorumki bu şahinlerin nesli tükeniyor diyen bilim adamları halt yemiş. Ne tükenmesi. Akşama kadar çıkın damda oturun havadan hiç geçmezse 10 çeşit yırtıcı kuş geçiyor. Nesli tükenmesi buysa bolluğu nasıl olur düşünmek bile istemem. :sinirli:

Çok gecmiş olsun iki gün önce bizimde üç tane kuşumuz kaybolmuştu bugün çukulata bir baska geri geldi kuşun kuyruklarının yarısı yok ve kursak delinmiş kuşu alamamış ama mafetmiş kuşun kursağını diktik inşallah düzelir.Bizim burda kuşcu çok fazla olduğu için piyango her zaman bize vurmuyor ama son bir ay içinde her gün en az iki üç saldırısını görüyoruz yiyeçek yemi görecek günü olan kurtarıyor vadesi dolanda yem oluyor ben bu yüzden şahinlere kızamıyorum.saygılar

Size de geçmiş olsun. Dediğiniz gibi çok nadir yaşansa bu tarz olaylar ben de kızmayacağım fakat insanı çıldırtan bir hal aldı. Bunun adınada çıldırtan çaresizlik demek gerekiyor galiba.

Selamın Aleküm öncelikle kuşlarınız için geçmiş olsun diyorum bende bütün kuşçu arkadaşlar gibi bende neler kaybetmedimki ama ne yapacağız bilmiyorum ben meslek icabı her kuşu havaya saldığımda silahım elimde oluyor ama öyle uyanık hayvanlarki silahla beklediğim zaman pek almaya yanaşmıyorlar hele almaya geldiği zaman silah sıktığımda birdaha gelmiyor ama yinede çok zor başetmek. zoruma giden hayvanın tamamıyla yorulmasını bekliyor ondan sonra dalışa geçiyor kuş uçururken kafam daima kuşu takip etmekten kına geliyor özellikle de en iyilerini seçmede üstüne yok atmaca alıyor, şahin alıyor doğan alana kadar peşini bırakmıyor yani anlayacağınız işimiz gerçekten zor uçurmasanda tavuk gibi yerde bakmak da işimize gelmez bunuda biliyorum Allah yardımcımız olsun

HAyrettin abi atmacılar bakılarki senin kuşlar çok takla atıyo hemen yapışıyolar
Zawallı taklacılarda çok takla atmaktan döğru düzgün kaçamıyolar ve yam oluyolar
Aynı dert benim kayseriden getirdiğim kuşlardada war çko fala takla atıyolar
çok oyunlular...

Geri