4 TANE YAVRU-ELIMLE NASIL BAKACAM? ++RESIMLER++

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
A

Anonymous

Misafir
Slm arkadaslar, evde 4 tane yavru var ! -.-
nasil bakacam ben bunlara ? siringanin ucunu kestim....balon gecirdim....ucuna....delik actim...AMA DAHA DENEMEDIM ! sizce öyle siringadan yem yerler mi ? lütfen yardim edin yavrulara yazzik olmasin ! :hungur:

11l7ymd.jpg

117tnns.jpg

2zr44ec.jpg

SMDIDEN HERKESE COK TESEKKÜR EDERIM !!!

Denede zor olur biraz biberonla , Mama lıkla daha kolay, olmaz diye birşey yok 4 üde büyür bunların .. Forum da arattır , bu konuda ayrıntılı anlatımlı çok yazı var .. Mama ile besle , palet yemle , yavruları çok fazla şişirme ,mamayı verdikten bir kaç saatt sonrada su ver ..
Ayrıntılı anlatımlı yazılar var forum da . selamlarŞEREF

cok tesekkür ederim....yaw insallah bisey olmaz hele su koc GÖK rengi ....onu dört gözle bekliyorum valla ! :-)
nekadar yasaya bilir yemsiz bir yavru ? 3-4 saat yem yemeden durabilir mi ? slmlarimla

Olur 3 4 satt beklerler bişey olmaz bunların , büyümesi çok sorun olmaz , ancak dediğim gibi mamayı tıkabasa vermeyin ve mamadan sonra bir saat veya daha fazla , su da verin , anne babalarına ne oldu bu gariplerin .. selamlarŞEREF

slm serefk abicim....anne babalari duruyo tas gibi....ama bir deney yapiyorum su an onun icin mecbur kaldim yavrulari almaya....zan edersem o iki büyük yavru bir haftaya kadar yeme düser....digerlerini de insallah beslerim büyütürüm ! su vermeye dikkat edecem ! slmlar

s.a korkutmak gıbı olmasında bence bu yavrular ölur elde buyumezler ben cok denedım anne baba gıbı olmuyor

Boşver deneyi falan bu kuşların en hassas hali, anne baba beslemeye devam etsin, sen mama versende buyumesine buyur hastalıklar yakasını bırakmaz.

palet yemi susam yağı ile karıştır yumuşat paleti yağdanlık diye satılır böle beyaz kapağı sarı onun içine doldur yavrular büyür korkma suyuda şırıngayla ver bas gitsin korkma susam yağı yoksa suylada krıştırsan bişey olmaz paleti

saygılar

Makul olanı anne bba başlarında ise anne ve babanın yavruyu büyütmesidir , en sağlıklı yavrular anne babanın baktığı yavrulardır herzaman . Bahsettiğimiz mama ile besleme yöntemi zaruret halinde yapılan bir iştir özel bir durumdur ..
Ben kendim zaman zaman bu yöntemi kullanıyorum , bazı kuşların yavruya iyi bakmadıklarında, yada hiç bakmadıklarında ..
Belirli bir tecrübe edindim ama bu tecrübeyi kazanıken telef olan lar da oldu , ayrıca biberon la bakılan kuşlar çok kırılgan ve saf oluyor, parlak bir yavruluk bile geçirseler ahmak oluyorlar , yem yemede sıkıntı çıkarıyorlar, hep beleş bekliyorlar ..
Kümesteki diğer kuşlartarafından çok itilip kakılıyorlar, mücadele etme yetileri zayıflıyor, hımbıl hımbıl oturmayı tercih ediyorlar, uçma zamanı gelincede aynı ahmaklıkları devam ediyor, çoğu kayboluyor düşüp kalıyor bir yerde , kalkıp gelmeyi bile beceremiyorlar ..
Deneyinizide merak ettim doğrusu, bizlerle Paylaşmanızı rica dedeceğim size ..
Açıkçası belirli bir anlam bulamadım bu duruma , ana baba varken siz elle bakmayı denemek istiyorsunuz, ve bir deney yaptığınızı belirtiyorsunuz ..
Özel bir durum değilse öğrenmek isterim bu ilginç durumu , deneyinizin amacını ve varmak istediğiniz netcenyi .. selamlarŞEREF

selamlar.bırak kardeşim deneyi meneyi.yavruları ayırma anasından .abuk şeyler bunlar.

KOBAY HAYVANIMI BUNLAR YARIN OLURSE VEBALINI NASIL CEKECEKSIN BIRAK ANASI BABASI BUYUTSUN KUSLARI

Bencede.. Bırak anası babası büyütsün.. Zaten insan elinden büyüyen yavrunun bir tarafı kesin eksik oluyor..

arkadaslar...neyse bu is yatti ....yavrulari geri yuvaya koydum anne babalar devam ediyo kusmaya....deneye gelince...korkmayin güvercin ile at ciftlestirmesi veya güvercin ile kedi ciftlestirmesi degil...baska birseydi ama neyse olsnu ! genede herkese cok tesekkür ederim ! slmlar

S.a Kahra abim.. (kusura bakmayın isminizi bilmediğim için nickinizle hitap ediyorum)
Bana kalırsa sen deneyi falan boşver maaşallah güzelde yavrular bırak anne-babası beslesin çünkü elde ne kadar iyi beslesende mutlaka hasta oluyorlar.. Yinede illede beslerim ben dersen gerekirse sık sık yedir ama az yedir çünkü sonra tam ayarlayamıyoruz yavruda yedikçe yiyor ve sonra malesef ölüyor..

........SİNAN ÖZTEKİN........

hmm okay saol kocum...zaten su an anne babalarinin yanindalar ve annesi babasi agzina kustu bile 4 yavrunun....ama neyse insallah sag selamet büyür keratalar ! slmlarimla =)

bu arada ne deneyi yapmayı amaçlıyordun abim: merak ettim..

........SİNAN ÖZTEKİN..........

Kahra' Alıntı:
arkadaslar...neyse bu is yatti ....yavrulari geri yuvaya koydum anne babalar devam ediyo kusmaya....deneye gelince...korkmayin güvercin ile at ciftlestirmesi veya güvercin ile kedi ciftlestirmesi degil...baska birseydi ama neyse olsnu ! genede herkese cok tesekkür ederim ! slmlar
Kalbinizi kırdıksa kusura bakmayın , ...
Tepkilerimiz sadece fikir vermek adına , biraz manidar bir cevap yazmışsınız deneyiniz hakkında ..
, Bizlerle paylaşmak istememenizide hoşgörü ile karşılamak zorundayız ,..
Yazmış olduğunuz cevap birazcık alınmış olduğunuz izlenimini yarattı bende, belki biz biraz maksadı aştık bilmiyorum .

Yada siz yanlış algıladınız , neyse konu olması gerktiği gibi hallolmuş neticede , önemli olanda bu bence ..
Sağlıklı ve verimli bir kümeste gönlünüzce kuş bakabilmenizi dilerim .. .. selamlarŞEREF

hehe yok yok ne kirilmasi sacma oldugunu geri kendim anladim seref bey ;-)
sacma demiyelim de biraz " olmayacak ise amin demeyim " gibi bisey oldu....isin acigi amacim kuslari yeniden eslestirip tahta kümesime koymakti....renkleri uyumlu olsun istedim....o kusu bu kusa vurmak gibi degil...renkler ayni olsun sistemli gibi olsun istedim ! simdi 2-3 hafta bu 4 yavruyu bekleyecegim büyümesi icin....benim amacim da bir an önce eke leri eslestirmek....ti ! ama olsun bekliyleim bakalim :)
slmlar ! cok tesekkür ederim !

ben çok büğüttüm böyle:) öyle şırınga falan boş iş kardeşş eline alıcan yemi 1 kişi kuşu tutucak sen yem verieksin:) ben 3-4 tane kelebek 1 bursa büyüttüm öyle dediğimi yap bence

SELAMUNALEYKÜM Kahra kardeşim benim sana tavsiyem bakkaldan veya marketten BEŞ takviyeli CİCİ BEBE AL cicibebeyi boza kıvamına gelinceye kadar sulandır birazda balık kızarttığımız mısır unukarıştırıp akıcı bir hale getir daha sonra bildiğimiz altmışlık şırıngayla beslemeyi yapabilirsin şırınganın ucuna hiç bir malzeme takmana gerek yokbu besleme şekliyle yavruların yeme düşünceye kadar devam et başka hiç bir takviyeye gerek yok biz burada tüm arkadaşlar aynı tekniği uygularız çokta güzel bir yöntemdir palet ve toz yeme gelince besin olarak iyi ama sulandırıp şırıngaya koyunca sudan şişme yapıyo şırıngadan çıkmıyor bol yavrulu günler ALLAHA EMANET OLUN ****ESESCENGİZ****

merhaba işi yatırdıgınız iyi olmuş çünki yaptıgınız şırınga yanlış şırıngayı dipden keseceksiniz yani şırınganın komple uc kısmı yok olacak içerideki itikleme silindiri dışarı çıkabilecek şekilde sonra bez baglayacaksınız ortası kesilecek bezin kuş gagasını oradan içeri sokup yiyecek böyle siz şırınganın ucunu gagasından içeri sokmanız lazımki kuşların gagası o günlerde son derece hassastır elimle açacam derken kaymasına neden olabilirsiniz

ben bildiğimiz bebe bisküvisi alıyorum ve kuşçularda satılan bir plastik mamalık var bisküvileri kırıp sulandırıyorum sulu bir şekilde veriyorum mamalıkl işe yarıyor ama eğer anne ve babası bakmaya devam ederse sadece akşamları anne ve baba besledikten sonra vermeni tavsiye ederim yoksa anne baba sen besleyince tok kraınla olacağı için yavru anne baba dan yem yemeyince yem vermeyi keser anne ve babadan sonra vermeni tavisye ederim anne baba yoksa sabah akşam verebilirsin belli bir süre sonra da bir kaba buğday koy ve tırnağınla buğdaylara kuşların gaga vurduğu gibi vur ve kuşu yeme alıştımanı tavsiye ederim.

Geri