4 Tarafıda telle çevrilmiş açık salma olurmu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvpone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

pvpone

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut asd
Meslek
webmaster
İlgi Alanı
Diğer
Selam arkadaslar, birtne tahtadan kümesim var ama kuşlar sığmadığı için yeni kuş alamıyorum, şimdiki kümesimin önüne 4 tarafıda tellerle çevrili bir salma yapsam bir sorun olurmu?

üstü açık olacaksa bence bir anlaı yok kuş uçar telin dışına konar üstnüde kapatın bence...

Telle Bir Salma Yaparsan İyi Olur Ama Üstünü Bir Müşamba veya Büyük Poşet Koyarsan İçeri Su Fazla Girmez.Ve Suyun Giremeyeceği Yerlerede Uzun Tahtalar Koyarsan Daha İyi Olur Bence.

Üst tarafı kapalı olcak zaten sadece yanları açık olucak. Soğukdan falan etkilenmezlermi ?

valla ben senin yapmak istediğini pek anlayamadım ama anladığım kadarı ile kuşlar yuvana sığmıyor bu yüzden de diyon yuvayı büyütmek yerine etrafını telle çeviriyim kuşlar dışarda yatsın eyer böyleyse çok saçma kuşlar doğal olarak soğuktan baya etkilenir ve bu yüzden kuşlar ölür onun yerine yuvandaki kötü kuşları sat az ama öz kuş bırak yada daha büyük ve ferah bir kümes yap kuşlarını oraya koy isteğe göre etrafını telleçevirir tabi üstüne .kuşları açık bırakırsın sonra gece oldumu yuvaya sokar kümesin kapısını kilitlersin

....Saygılar Emir...

Zaten 1 kümesim var kuşlarda tam sığıyor ama oraya daha fazla kuş sokmak istemiyorum bu yüzden birtane daha salma yapmak istiyorum ama diyorumki kalın tahtalarla bi kare oluşturup etrafını telle çevirsem (üstü kapalı olucak) olurmu dediğim bu sadece??

Tam 4 tarafıda acık olmuyor aslında sol yanına duvar geliyor duvara yapısık olacak yani birde arka tarafıda kapalı olacak yani kapı olacak yer ve sağ taraf açık oluyor ..???

tel salma yapmak mevcut kuşlarının güneşlenmeleri için faydalı olur ancak daha fazla kuş almanı sağlamaz. yazın idare etsede kışın problem olur. buyüzden ya mevcut kümesini büyüteceksin. yada birtane daha kümes yapacaksın. iki kümes her açıdan daha mantıklı. hasta kuş ayırmak için işe yarar, damızlık yavru ayırmak için yarar, kışın dişi erkek ayırmak için yarar. sağlıklı kuş beslemek istiyorsan en az iki kümesin olmalı hatta 3 tane olmalı. damızlık yavru ve uçum kümeslerinin ayrı olması en ideali.

Bence olur

pvpone' Alıntı:
Zaten 1 kümesim var kuşlarda tam sığıyor ama oraya daha fazla kuş sokmak istemiyorum bu yüzden birtane daha salma yapmak istiyorum ama diyorumki kalın tahtalarla bi kare oluşturup etrafını telle çevirsem (üstü kapalı olucak) olurmu dediğim bu sadece??
arkadaşım mevcut kümesinin çatısını düzle köşelere 5 10 çak kapat üstünüde kapat hatta diyorumki komple kümesinin üstüne bi kümes daha yap koyver gitsin

benım salmam 4tarafıda tel ustu eternıt kaplı on tarafında kapısı var salmanın içindede tünekler var yuvalıkların oldugu kumese baglantılı yumurtası yavrusu olan kuşlar yuvalıkların oldugu yerde boştakı kuşlarda salmada günlerini gün ediyolar yeyıp yan gelıp yatıyolar varsa salmanın fotosunu koyarım

Ekli dosyalar

• 041.JPG
    041.JPG
    88.4 KB · Görüntüleme: 2,226
  • 038.webp
    038.webp
    56.3 KB · Görüntüleme: 2,253
  • 037.webp
    037.webp
    37.7 KB · Görüntüleme: 2,245
şu tarz bişeymi istiyorsun ?
izmir barış Esen
;) arkada duvar ve üst kapalı 4 tarafı telli kutu şeklinde oturtma kümes
fotoraf0006p.jpg

Şayet üstteki gibi bir kümes eklemeyi düşünüyorsan unut gitsin bence. Bu şekilde bir kümesin amacı kuşları yıl boyunca beslemek değildir.

Şayet üstteki gibi bir kümes eklemeyi düşünüyorsan unut gitsin bence. Bu şekilde bir kümesin amacı kuşları yıl boyunca beslemek değildir.

rüzgar estiginde kuslar cok etkilenir acık salma şeklindeki kümeslerde

Branda belki olabilir ama ben sıcak bakmam. Salmanın bulunduğu nokta çok önemli. Korunaklı bir bahçe ile 5 katlı bir binanın tepesi arasında oldukça fark var. Branda korunaklı bahçede işe yarayabilir ancak tepede iş görmez sanırım. Bu hafta yeni bir kümes yaptım malzemenin adını tam bilmiyorum eskiden amerikan sunta derdik 4-5 tabakanın preslenip yapıştırılmasından oluşuyor. Kalınlığı 1 cm bunun bile yeterli olacağından şüphelerim var. Dışını tamamen membran la kaplamayı düşünüyorum. Sonuçta sevgiyle beslediğimiz güvercinlerimiz için en iyisini yapmak, onlara verdiğimiz değeri bir şekilde göstermek durumundayız.

düşündüğün salma güzel olur. salmalarda tek sorun rüzgar almalarıdır kuşlarda ilik olmadıgı için kuşlar sogukdan etkilenmez fazla. kuslar ıetkileyen rüzgardır aslıdna yada ceryan dedıgımız hava akımında durmaları.yalnız kumesının kapısını cıkartma herzaman tel salmada tutma kusalrını. kısın tel salmayı kalın bır musamba beya öyle bir maddeye kaplarsan içeri giricek olan rüzgar ıkesmıs olursun ve hayvanlar etilenmezler.

kumeste az kusun olması aslıdna avantaz hastalık kolay kolay gelmez kusalr rahat buyurler.sıkıntı yapmazlar.

eğer soğuk bir iklimde yaşıyorsan bazı sorunlar ortaya çıkabilir kuşlar soğuktan ölebilir mesela ben kışın koyduğum 50cm karelin havalandırmaları bile laylon ile kapatıyorum dayanamıyor kuşlar.. tabi iklimin sıcaksa bir sorun olacağını sanmıyorum üstünüde kapatırsan çok güzel olur...

Anlatmak istediğin salmaları ben Pakistan ve Hindistanda görmüştüm...hatta orda bu tarz salmalar yapmıştım... çünkü orada sıcaklık yaz aylarında 50 ila 60 derece arasında seyrediyor ve kışları genel olarak 15-20 derecenin altına düşmüyor yani dediğin tür salma bizim ülkede pek olmaz diye düşünüyorum çünkü bu soğukta dışarda kalan kuşlar soğuğu yiyip ölür...bence o salmayı hertarafı kapalı olarak yapsan daha iyi olur...saygılar

Geri