40 günlük yavru kuşum ayakta duramıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan unigsm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

unigsm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serhat
Meslek
yenican
İlgi Alanı
Köpekler
40 günlük olan bir yavru güvercinim var.ayaklarının üstünde zor duruyor kanat yardımıyla anca ilerliyor .3 gün baytril kullandım düzelir gibi oldu ama şimdi gene tam basamıyor kırık cıckık yok ama sanki bileklerde az şişlik ve kızarıklık var gibi. bu bir hastalıkmı nedir anlayamadım ne yapmam lazım acaba

mrb aynı sorun bendede var hatta bende ana ve yavruda oluyor birkaç güne kadar iyileşiyor ana ama yavru uzun sürüyor bazende ölüyor ben yavruya DEKORT veriyorum anaya hiç birşey vermişyorum 3-4 güne kadar iyileşiyor.sağlıklı bol bol yavrular dileğiyle saygılar

dekort verince iyileşiyormu yoksa gecici bir süremi iyileşiyor

bak o şiş olan yerlere eczanelerde satılan 2 ytl sanırım beklazon diye krem var al onu hayvanın şiş olan ayak eklemlerine felan sür faydasi olaçaktır

abi dogru söylemiş sana beklazon kıremini sür oralara gecende bizim bir abi de olmuştu böyle bi olay o kıremi sürdü düzeldi inşallah seninkide düzelir bu arada kuşa takviye yapmayı unutma acaba halsız mi yada başka şeylerden dolayıda olabilir

Arkadaslar her seye dekort vermeyın dekort kortızondur agırdır yavrulara falan vermeyın, ayagı tututal yavruyu koyun guneş karsısına guneşlensin, D vitamını alsın düzelir...

bu eklem de ki şişlik ve yürüme zorluğu salmonella belirtisi deniyor
chloramphenicol-N tedavisi uygulanmalı deniyor ama bi bulsam bu tedavinin ne olduğunu herkes chloramphenicol-N tedavisine başlayın yazmış ama acıklama yok

Merhaba arkadaşlar.

Aynı sıkıntı benim damızlık erkek kuşumda var. Hastalık şu şekilde başladı.

İlk başlarda kuşun hırıltı sorunu vardı. bu sorunu düzelttim. kuşta aşırı zayıflama da vardı. hastalık başladıgından bu yana zayıflıgı aynı. Sallabaş oldugunu sanmıyorum. Tahmini yaşıda 4-5 üzerinde.

Son 1 haftadır da ayaklarının üzerine duramıyor. Güneş görüyor kümesim. Extradan da günde 1 tane balıkyağı yediriyorum d vitamini konusunda bir sıkıntı oldugunu sanmıyorum kuşumda.

Tahminimce vitamin eksikliği var. veya kuşun artık cigerleri bitti son günlerini yaşıyor. veya çok yaşlı

Dozajı yüksek olmayan ve hayvanı sağlığına kavuşturacak bir tedavi yöntemi var mı bu sorunla karşılaşan arkadaşların?

Bu sorun sadece bizde mi var? karşılaşan arkadaşlar yok mu?

BU ŞİŞKİNLİKLER, SU TOPLAMALARI, BINGILDAK GÖRÜNÜMLER S A L M O N E L L A ... KABUL EDERSENİZ, ÖNERİM OLABİLİR. ECZANEDEN; Cipro ( siproflaksasin ) antibiyotik 10 gün minimum . ( tetrasiklin, amoksisilin de eczaneneden bütçenize göre alıp kullanabilirsiniz . sevgi ve saygılarımla [email protected] 05396621626/BURSA/1967 :tamam:

bugün farkettim bnm bir aylık yawrularda bu sorun var yawrular cok bakımlı ve posta yawrusu poatalar nasıl bakar yavrulara bilirsiniz ben çok yemledikleri için ayağa kalkmadıgıbını düşündüğüm yawrular bugün baktım inceledim ayaklarının üzerine basamıyo ayak parmakları sanki felç olmuş bunun bıcaresı varmı acaba

S.A. ARKADAŞLAR
BU SORUN HEMEN HEMEN YAZ KIŞ HER KUŞ BESLEYEN MERAKLIDA GÖRÜLÜR AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞADIM BENİM İYİLEŞTİRME İÇİN KULLANDIĞIM İLAÇ ONANDRON DİYE ECZANELERDE SATILAN İNSAN İÇİN ROMATİZMADA KULLANILAN BİR İLAÇ. BUNU GÜVERCİNE DİREK GÖGÜSTEN İNSÜLİN İĞNESİYLE 10 MG VURUN. TEDAVİ YAKLAŞIK 10 GÜNE KADAR SÜRMESİ LAZIM BÜNYESİ SAĞLAM OLAN KUŞLAR 10 GÜNDEN DE ÖNCE AYAĞA KALKIYOR 1 GÜN ARAYLA DÜZELİNCEYE KADAR YAPIN BU TEDAVİ SÜRECİNDE KUŞUN BAKIMI COK İYİ OLMASI LAZIM TEK BAŞINA AYRI BİR YERDE TUTARSANIZ DAHA DA BAŞARILI OLACAKSINIZ
[email protected]

dekort kas gevşeticidir abilerim hastalığa değil uzun süreli uyuşukluk yada tutuk kalan yeri olursa verilmesi iyidir

SALMONELLA...TEDAVİSİ BAKINIZ.

Geri