%5 lik olay başıma geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
değerli abilerim ve kardeşlerim bugün akşam üstü sıralarında 2 haftalık yumurtası olan dişi kuşumu kaçırdım o kaçtığı sıra da erkek yatıyodu ve şu an da da yatıyo.ne yazık ki bi an da oldu herşey.kuş çevreyi tanımıyo.getirdikten 1,5 hafta sonra yumurtladı ve ben de bu kısa zaman diliminde kuşa kümeste yer seçmesi için bekliyodum.ama onlar işi bile bitirmiş.yumurtası 2 hafta oldu.

gelelim soruyo biliyorum yumurtası olan kuşların %95 i kaçmaz.kuşu dışarda farkettim hiç ürkütmemek için yanına gitmedim.belki iner diye.ama inmedi bastı gitti.

1.sorum:sizce gelir mi?
2.sorum:kuşunda değillimde yumurtalar için üzülüyorum.erkek yatmaya devam eder mi acaba hiç yavru büyütmediğim için hiç bi fikrim yok.

saygılarımla...

kuşun gelme ihtimali var ve eşi kaçan kuş bi üç gün falan daha yatar yumurtalara bu sürede kuşlar çıkar mı bilmem çıkarsa da tek basına bir kuş bakarmı onu da bilmem

1.sorum:sizce gelir mi?
2.sorum:kuşunda değillimde yumurtalar için üzülüyorum.erkek yatmaya devam eder mi acaba hiç yavru büyütmediğim için hiç bi fikrim yok.

Cevap:

1:Yumurta sersemliği dediğimiz bir dönem vardır kuşlar bu dönemi her yumurta döneminde olmasada zaman zaman yaşar özellikle çok yumurta alınan kuşlar!!! kuş yeni yumurtladığı bir kaç gün bu sürer ortalama 3 gün kadar aptal gibi olur bu dönemde kaçabilir yeni bir kuş olduğu içinde eski yerini arama olasılığı yüksek AHLAĞINA GÖREDE DEĞİŞKENDİR ancak eski yerini bulamazsa ve sizin bölgenizi iyi gözlemlemişse geri dönme olasılığı yüksek.Ve en azından eşinin sizde olduğunu biliyor dönebilir.BAzı dişiler en az erkekler kadar eşine sağdıktır(eşini arar).Tüm bunlar kuşlarımızın ahlaki yapısına göre değişken olabilir.Eski yerine gitse dahi ordada durmaz bir gün geri gelebilir!!!

2:Elinizde kalan erkek en fazla iki gün yumurtaya yatabilir(eşine çok sağdık kuşlar erkekler eşinin gittiğini anladığı an yatmayı keser).Eşinin olmadığını anlayınca onunda kaçma olasılığı yüksek.Dikkat et oda gitmesin.İmkanın varsa yumurtaları başka bir yere kaydır.

Geçmiş olsun umarım istediğin sonuçla biten bir mevzu olur.

selamlar h.hüseyin aydoğmuş abim
2.yumurtayla birlikte bugün 2 hafta oldu.dediğim gibi abim hayatımda ilk kez kuşların üstüne düşmeye başladım ve yavru almaya çalışıyorum tabi ki zorlamadan 2 hafta yatıp kaçmış olması canımı sıktı sadece.kuşu da kuşçudan aldım eski yuvası yok.

erkeğime gelince de daha önce eski eşini de alıştırmak için birlikte saldım dişi yine kaçtı onu görmesine rağmen erkeim döndü.bi süre yanlız uçurmuştum.şimdi de dişisi kaçtı.yani kaçıcağını sanmıyorum ama bi kaç gün salmam yumurtadan kalkana kadar dişi gelmesse de gider bi dişi alırım artık yapçak bişey kalmıyo..

peki yavrular çıktı diyelim yavruya bakar mı acaba.....

dwrm' Alıntı:
selamlar h.hüseyin aydoğmuş abim
2.yumurtayla birlikte bugün 2 hafta oldu.dediğim gibi abim hayatımda ilk kez kuşların üstüne düşmeye başladım ve yavru almaya çalışıyorum tabi ki zorlamadan 2 hafta yatıp kaçmış olması canımı sıktı sadece.kuşu da kuşçudan aldım eski yuvası yok.

erkeğime gelince de daha önce eski eşini de alıştırmak için birlikte saldım dişi yine kaçtı onu görmesine rağmen erkeim döndü.bi süre yanlız uçurmuştum.şimdi de dişisi kaçtı.yani kaçıcağını sanmıyorum ama bi kaç gün salmam yumurtadan kalkana kadar dişi gelmesse de gider bi dişi alırım artık yapçak bişey kalmıyo..

peki yavrular çıktı diyelim yavruya bakar mı acaba.....

Bazı ebeveyinlerin bir hafta kadar bakabildiğine zaman zaman rastlanabiliyor bunada %5 ihtimal diyebiliriz.Daha fazla bakanına tanık olmadım bir şey diyemem.

erdemekshi' Alıntı:
kuşun gelme ihtimali var ve eşi kaçan kuş bi üç gün falan daha yatar yumurtalara bu sürede kuşlar çıkar mı bilmem çıkarsa da tek basına bir kuş bakarmı onu da bilmem

yorum için çok teşekkür ederim...

saygılar..

Kusu yumurtanın ustunden kaldırıp ucurmaya mı zorladınız oyleyse kacması olasıdır 2 haftalık kus

yok abicim kuşları ne ele alıyorum nede çok rahatsız ediyorum sadece yem kabını doldurmak ve suyu tazelemek için günlük sabahları giriyorum.

saygılar...

Kaçan Kus Degerlı İse Yumurtalarını Eger Yumurtada Baska Kus Varsa Altına Sür Derım Erkek Bakmaz Basıma Geldi Yawrum Vardı Hatta Dişim Karşı Damda 3 Gun Kaldı Gelemedi Erkek Bakmayı Kesti.

kuş değersizdi abim. 5tl ye almıştım mecburiyetten.erkeğimin dişisi kaçmıştı.yanlız kalmasın diye almıştım.yavrular çıksa bi şekilde bakarım ama daha yumurta.

saygılar..

dişi kuşun çatıyı felan gördümü hiç bahçede gezdirdinmi o şekilde ise gele bilir ama öbür türlü hiç dışarıyı görmediyse gelmez yumurtalari varsa başka kuş onun altına sür

senin adına üzüldüm kardeşim yumurtaları kaydıra bilirsin erkek bakmaz çünkü dişininde gelip gelmeyeceği belirsiz bişey

esesli26' Alıntı:
dişi kuşun çatıyı felan gördümü hiç bahçede gezdirdinmi o şekilde ise gele bilir ama öbür türlü hiç dışarıyı görmediyse gelmez yumurtalari varsa başka kuş onun altına sür

yok abim dediğim gibi kuşu getirdim kendine yer beğensin diye bekledim 1 hafta kadar ama baktım daha kendine yer seçmemişti.3 gün sonra bi baktım yumurtlamış.1 tane.hemen ertesi gün de 2. yumurtayı bıraktı ben de erkeği hangisi diye izledim.bi baktım imkansız olan kuşla eş almış.hiçte farketmedim.yapıcak bişeyim kalmadı kuş önemli değil 2 haftalık olan yumurtalara yanıyorum.

saygılar..

58che58' Alıntı:
senin adına üzüldüm kardeşim yumurtaları kaydıra bilirsin erkek bakmaz çünkü dişininde gelip gelmeyeceği belirsiz bişey

çok saol abim..bakan yok ne yazık ki yine eski yuvaya koydum erkeğe kalmış artık..

dişinin geleceğini sanmam ama erkek yumurtalara bakabilir 3-5 günde olsa bakarsa eğer yavrular cıktıktan sonra korkma besler yavruları örnek vermek gerekirse eğer benim kuslarım calındığında yumurtalı bir erkeği götürdüler ve dişisi kaldıı yumurtalarda daha 1-2 günlüktü ve bir tanesi kırıldı bu yumurtaların diğerinde yavru cıkarttı ve benim takviyemle büyüttü tek yavruyu ama bu bi istisna senin kusundada böyle olur mu bilemem !

böyle olmadı abim ne yazik ki bakmadı 3 gün oldu başka folluğa yatıyo geceleri yumurtaları aldım artık.

saygılar...

YUMURTADAKİ DİŞİ KAÇTI

ABİLERİM ŞAMİ KIRIĞI BİR KUŞ ALDIM KUŞ dişydi kuşçudan almıştım ama bugün yanlışlıkla uçurdum erkeği yumurtada sizce akşama kadar gelirmi bilenler lütfen yazsın çok üzülüyorum lütfen yazınn :(
!!

Geri