5 Yıl Sonra Dönen Posta Güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KUZ3Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

KUZ3Y

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Akif Kuzey
Meslek
E-Ticaret
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Merhaba hobby dostlarım;
İzmirde yaklaşık 6 yıl önce karışık cinsde güvercin beslerken bir posta güvercin tutmuştum İzmirde Küllü diye tabir ettiğimiz bir renk tonunda bir güvercindi kalıp olarak iri tam bir posta iriliğinde fakat,gaga olarak biraz burun kısalığı olduğunu düşündüğüm bir posta idi.Ayağında hiçbir halka olmadığından dolayı yarış postası olabileceğini düşünmedim zaten geldiğinde rahat 4 yaşında vardı ve olgun bir hayvandı.1 yıl kadar diğer güvercinlerim ile birlikte uçtu fakat diğer güvercinlerim uçarken o uçmayı sevmezdi genelde konardı.Birden bir kalkardı 3 gün hiç gelmezdi sonra çıkar gelirdi bazen 1-2 gün olduğuda olurdu 1 yıl kadar kümesimde barındı eş aldı yavrusunu aldım ve üniversitemin şehir dışına çıkması sebebi ile beslediğim güvercinlerimin hepsini sattım.Fakat postayı en az 10 kez farklı farklı yerlere sattım yine yine ve yine geldi.Ensonunda evimin 10 KM kadar uzağındaki dönek güvercin besleyen bir abimize yavru baksın diye salmasına hediye ettim oda 1 yıl kadar bakıyor ve kuşlarını satarken içinde onuda veriyor MANİSA'ya satılıyor hayvan.Benim üniversitem 4 yıl sonunda bitti ve güvercin beslemeye tekrar başladım fakat posta beslemiyorum.2-3 ay önce yağmurlu bir havada kuşları uçuramayacağım için yem vermek için çatıya çıktığımda gözlerime inanamadım 5 yıldır görmediğim ve artık aklımın ucundan geçmeyecek posta güvercinim kanatları yerde nefes nefese yorgun biçimde kümesin önünde bekliyor yağmur olduğu için kümesi açamadım üzerine gittim hafifde ıslak olduğu için kaçmadı bile elimle yem bile atmadan yakaladım,belkide kendini yakalattı.Okadar duygulandımki anlatamam belkide posta güvercin beslemediğimden ilk kez böyle birşey yaşamamdan kaynaklandı ve bu olay beni posta güvercine bağladı hayvan okadar yaşlanmışki eş bile almıyor kanatlarını yerden kaldıramıyor sürünerek yaşıyor adeta şuanda Kelebek(SAYA) beslediğim salmamda duruyor ve uçurmuyorum.Tekrar posta beslemek istiyorum ayrı bir kümeste 3 çift damarlı seceresi belli yavrular alarak beslemeyi düşünüyorum.Kesinlikle renkle bir alakası yok fakat küllü renkde posta güvercin bulmam gerekiyor aht oldu bana elinde olan varsa iletişime geçebilirmi ? Birçok makale okudum kimi yarış üstadları sürekli aynı yönden atılmasını ve kimi yarış üstadları ise farklı bölgelerden atılmalarını düşünüyor sizlerinde düşüncelerini öğrenmek istiyorum.Anlattığım posta güvercinim ile ilgili düşünceleriniz varsa bu düşünceleride duymak beni gururlandırır.Şimdiden tüm hobby dostlarına saygılar ve sevgiler selametle :)

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR OLAY BENİMDE BİR BEYAZ KELEBEĞİM SATTIKTAN AYLAR SONRA GELMİŞTİ AMA SENİNKİ DAHA Bİ DEĞİŞİK YILLAR SONRA..... boNcuKk

Gerçekten çok duygullandım bu posta kuşlarının kümeslerine bu kadar sadık olması insanı çok mutlu ediyor.
Başka hangi hayvan yuvasına bu kadar sadık posta güvercinlerini seviyorum.
Bencede posta güvercini yetiştirmeye başla arkadşım çok farklı zevkler yaşatır sana.

Harbidende çok güzel çok duygulandırıcı bir olay...Genelde yüksek uçucular hep yuvalarına sadık olur posta,oynar,mulakat bunların hepsi sadıktır...İstersen bu türlere bi bak belki postaların yanında uçurursun bunlarda çok sadık olur ama tabi damar olması lazım sağlam yerden getirtmen lazım..
Kendine iyi bak..Keşke eşi olsaydı yavrulatıp yavruları sana hatıra kalırdı..

Gözünüz aydın, benimde baskam 3.5 sene sonra gelmişti, birde insanları rencide etmek için kuş beyinli derler, bence kuşlar cok akıllı, bunun adına içgüdü diyorlar.

Yaşadığınız bu güzel olayı bizlerle paylaştığınız için öncelikle size teşekkür ederim. Aslında elimizdeki güzelliklerin değerini bilememekle ilgili de bişeyler anlattı, bu olay bana. Siz artık posta kuşu beslemek istiyorsunuz ve iyi damarlısını arıyorsunuz. Elinizde 4 yaşında kümesinize gelip yuvasını sevmiş, damarının sağlamlığını defalarca kanıtlamış kuşunuz var ama yavru alamıyorsunuz. Olayın bu boyutu benim dikkatimi çekti. Keşke bir çiftte olsa o kuşunuzdan yavru alabilseniz. O kuşu lütfen bir daha satmayın; Yuvasından ayrı yıllar geçip, yeni aileler kursa da döndüğüne göre ona bu kötülüğü bir daha yapmayın. O yıllar da satacağınıza yavru alsaydınız ve belki de yarışlara hazırlasaydınız, bugün bir şampiyonu besliyor da olabilirdiniz. Yerinizde olsam, kuşa iyi bakıp, kenevir, vitamin takviyeleriyle felan, bir çift yavru almaya çalışırdım.

boncukk' Alıntı:
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR OLAY BENİMDE BİR BEYAZ KELEBEĞİM SATTIKTAN AYLAR SONRA GELMİŞTİ AMA SENİNKİ DAHA Bİ DEĞİŞİK YILLAR SONRA..... boNcuKk

Bir kuşun beyninde belirli bir süre sonra silinmesi gerekir diye düşünürdüm hep yani okadar yıl sonra nasıl aklına gelebilir onu anlamıyorum hadi 1-2 KM uzakda olsa çıkar gelirde 150KM öteden o yaşlı haliyle 5 yıl sonra geliyor çok düşündürür çok..

Tr-ance' Alıntı:
Gerçekten çok duygullandım bu posta kuşlarının kümeslerine bu kadar sadık olması insanı çok mutlu ediyor.
Başka hangi hayvan yuvasına bu kadar sadık posta güvercinlerini seviyorum.
Bencede posta güvercini yetiştirmeye başla arkadşım çok farklı zevkler yaşatır sana.

Sevgili gönül dostu;duygulanmanız beni çok gururlandırdı.Tekrar başlayacağım.

triko16' Alıntı:
Harbidende çok güzel çok duygulandırıcı bir olay...Genelde yüksek uçucular hep yuvalarına sadık olur posta,oynar,mulakat bunların hepsi sadıktır...İstersen bu türlere bi bak belki postaların yanında uçurursun bunlarda çok sadık olur ama tabi damar olması lazım sağlam yerden getirtmen lazım..
Kendine iyi bak..Keşke eşi olsaydı yavrulatıp yavruları sana hatıra kalırdı..

Sevgili gönül dostu;duygulanmanız beni tekrar tekrar gururlandırdı ve duygulandırdı.Ben zaten yıllardır güvercin besliyorum mısıri,bango,saya,dönek vs herçeşit kuşum var fakat yakın zamanda tamamını satmayı düşünüyorum 3 çift posta güvercini besleyeceğim.Eşi yok fakat eş alması için hiçbir çabasıda yok çok yaşlı.

Bu bahsettiğim 3 çift posta güvercini eğer anlaşabilirsem istanbul pendik yarışlarını genelde 1.bitiren Ekmel Akdik yada İzmir URLA'dan Murat Doğangün'den almayı düşünüyorum.YÜksek ihtimal İzmirden olduğu gerekçesi ile Murat Doğangün den alacağım postalar 35 tane damızlık 1050KM üzeri yol katetmiş güvercinlerin yavrusu olacak Youtube dan Murat Doğangün yazıp bi kuşlara bakabilirmisiniz sizlerinde düşüncelerini öğreneyim.

ugurk81' Alıntı:
Yaşadığınız bu güzel olayı bizlerle paylaştığınız için öncelikle size teşekkür ederim. Aslında elimizdeki güzelliklerin değerini bilememekle ilgili de bişeyler anlattı, bu olay bana. Siz artık posta kuşu beslemek istiyorsunuz ve iyi damarlısını arıyorsunuz. Elinizde 4 yaşında kümesinize gelip yuvasını sevmiş, damarının sağlamlığını defalarca kanıtlamış kuşunuz var ama yavru alamıyorsunuz. Olayın bu boyutu benim dikkatimi çekti. Keşke bir çiftte olsa o kuşunuzdan yavru alabilseniz. O kuşu lütfen bir daha satmayın; Yuvasından ayrı yıllar geçip, yeni aileler kursa da döndüğüne göre ona bu kötülüğü bir daha yapmayın. O yıllar da satacağınıza yavru alsaydınız ve belki de yarışlara hazırlasaydınız, bugün bir şampiyonu besliyor da olabilirdiniz. Yerinizde olsam, kuşa iyi bakıp, kenevir, vitamin takviyeleriyle felan, bir çift yavru almaya çalışırdım.

Sayın Uğur bey ilginizden dolayı inanın çok mutlu oldum.Elimden geldiği kadar vitamin, protein takviyeleri ile birlikte kenevir ile sürekli besliyorum ilk geldiği anı ile arasında bayağı büyük farklar var yormak istemesemde arada hava alsın diye dışarı çıkardığımda filo ile kendi kendine uçuyor :) Toparlanırsa eğer zaten böyle bir güvercinden yavru almak herkese nasip kısmet olmaz kesinlikle ve kesinlikle yavrusunu alacağım.İnanın bu güzel hayvanı yarışlara hazırlamayı okadar çok isterdimki..Fakat malum hayat şartları 4 yıl üniversite sebebi ile güvercin besleyemedim.İzmire geldiğimde onu kümesin üzerinde görünce alıp götürüyordum satmamdaki amaç kesinlikle maddiyattan dolayı değil artık güvercin beslemememden dolayı idi.Şuanda besin takviyeleri ile cüvudundaki toksinleri atmasına yardımcı oluyorum yağlanması çok fazla bunu giderebilirsem sağlığına tam anlamı ile kavuşur beni en çok sevindiren ise nefes darlığının olmaması..Tüm gönül dostlarına ilgilerinden dolayı candan bir teşekkür ediyorum.

Posta kendi yavrularına rahat bakabilir olsa bile eğer başka postalar alırsanın ve bu kuşunuzun eşleşmesini sağlayabilirseniz garanti olsun diye diğer postaların altına sürün yumurtalarını. Ben de nasip olursa seneye yüksek uçucu kümesi yapacağım içersinde bir kaç çift posta olmasını istiyorum. Ülkemizde de yarışların ve posta güvercini yetiştiriciliğinin profesyonelleşmesi, gerçekten beni bu konuda cesaretlendiriyor. Huzurla-sağlıkla kuşlarınızı beslemeniz-uçurmanız temennisiyle...

merhaba süleyman bey izmirde posta yetiştiricisiyim bende bir abimden böyle postalar aldım yaklaşık 3 yıl salmada bakmıştım kuşların beslendiği ev yıkıldı ve yol geçti evin bulunduğu semtten inanırmısınız öğrendiğimde kuşları uçurmaya başladım 1 yıl sürekli yola inip akşamları bana geri dönüyolardı zamanlada kestiler artık gitmiyolar gerçekten çok asil hayvanlar izmirden saygılar EMRE CEYRAN

Dün burda yorum yazdım bugün de sevinen ben oldum :)) Yaklaşık 3 ay önce 6 gün inemeyen ve kaybolan bir kuşum, bugün baktım damda duruyor. İnşallah indirip, emekliye ayıracağım. Bozdumanlılarımın eski soylarından... Bir kaç soy daha yavrusunu alabilirsem bana yeter.

postacı emre' Alıntı:
merhaba süleyman bey izmirde posta yetiştiricisiyim bende bir abimden böyle postalar aldım yaklaşık 3 yıl salmada bakmıştım kuşların beslendiği ev yıkıldı ve yol geçti evin bulunduğu semtten inanırmısınız öğrendiğimde kuşları uçurmaya başladım 1 yıl sürekli yola inip akşamları bana geri dönüyolardı zamanlada kestiler artık gitmiyolar gerçekten çok asil hayvanlar izmirden saygılar EMRE CEYRAN

Buda güzel gülümsetici bir olay :) Emre kardeşim. İzmirin neresinde besliyorsun salmada baktığına göre yavrularını alıyorsundur ?

ugurk81' Alıntı:
Dün burda yorum yazdım bugün de sevinen ben oldum :)) Yaklaşık 3 ay önce 6 gün inemeyen ve kaybolan bir kuşum, bugün baktım damda duruyor. İnşallah indirip, emekliye ayıracağım. Bozdumanlılarımın eski soylarından... Bir kaç soy daha yavrusunu alabilirsem bana yeter.

İnanın çok sevindim.İnş yavrularını alırsınız ve soyunu devam ettirirsiniz.

Öncelikle selamlar bildiğim kadarıyla 14-15 sene yaşıyor güvercinler çok rahat yavrusunu alırsın dikkatli bakman lazım benimde elimde 9 yaşında bir posta var uğraş veriyorum erkek diye aldım dişi olduğuna karar verdim tepki vermiyor o kadar dişiye(: damarı sağlam olduğunu sanıyorum uğraş verip alcaz ve deniyerek görecez..

zafakta' Alıntı:
Öncelikle selamlar bildiğim kadarıyla 14-15 sene yaşıyor güvercinler çok rahat yavrusunu alırsın dikkatli bakman lazım benimde elimde 9 yaşında bir posta var uğraş veriyorum erkek diye aldım dişi olduğuna karar verdim tepki vermiyor o kadar dişiye(: damarı sağlam olduğunu sanıyorum uğraş verip alcaz ve deniyerek görecez..

Okadar yoğunlaştım ki anlatamam.Ondan 1 yavru alabilme telaşındayım.İnşallah sizde yavru alabilirsiniz umarım damarı tahmin ettiğiniz kadar kanlıdır.

ugurk81' Alıntı:

İnanın çok sevindim.İnş yavrularını alırsınız ve soyunu devam ettirirsiniz.[/quote]

Evet bu gün itibariyle kümese sokabildim bozdumanlımı. Dün gece indiremedim damdan. Bugün sabah bir havalandı nokta oldu, dedim kesin indiren kişinin kümesine geri gidecek ama öyle olmadı, geldi dam üstünde performansında hiç bir eksik olmadan mermi gibi çekmeye başladı... damarı çok sağlammış. Akşam geldim yine damda eski eşine sokulmuş damda duruyorlar. Eski eşini, çakmaklı bir kuşla eşledim ama ne hikmetse o kuştan bir türlü yavrulamadı, ikisininde kısır olmadığını biliyorum. Neden yumurtlamadığını şimdi anladım! :heyo: Balkondan kümesin üzerine çıkıp, damın ucundan bozdumanlıyı yakaladım, biraz yem yedirip karantina kümesine aldım.
Eski eşinin neden yumurtlamadığına gelince; inanın ben böyle birbirlerine bağlı kuş görmedim. Bozdumanlının gelişiyle eski eşi, bozdumanlının yokluğunda eşlediğim kuşun yüzüne bakmıyor. :)) Bozdumanlıyı ayrı kümese atınca hemen eşini çağırmaya başladı ve inanın 3 aydır ayrı olduğu eşi nasıl aranıyor, inanamazsınız. Bozdumanlımın vücudunu kontrol ettim. Sağ bacağının hemen yanında büyük bir atmaca yarası izi var ama kapanmış. Eminim bozdumanlımda atmacadan kaçayım derken birinin damına indi ve yakalandı. Hiç bir kuşla da eş olmadığını da düşünüyorum, sanki hiç ayrılmamış gibiler. İnşaallah bu iki güzel kuşuma Allah uzun ömür verirde bol yavru alırım. İnsanlarda bile görmeye çok sık alışık olmadığımız bu sadakât beni çok duygulandırdı.

Ben Afyon'da besliyorum kuşlarımı.Çevremde damarı sağlam bir posta güvercini göremedim.Herkes yavru baktırmak için besliyor onlarda saten üretmiyor ellerinde bulunan bi kaç çift postaya sadece değerli gördükleri kuşlarının yumurtalarını baktırıyorlar.Ben 1 çift posta güvercini arıyorum.Yavrularını alıp eğitip yarışlara katılabileceğim bir posta güvercinim olmasını istiyorum.Eğer Afyonkarahisar çevresinde besleyipte 1 çift hediye etmeyi düşünen varsa seve seve gönüllü olup onlara bakarım ve yavrularını alıp inş. hayalimi gerçekleştiririm.Eğer bende var ama satıcam almak istersen fiyat şu diyen olursa, ben öğrenciyim bütçemin yettiği kadar fiyat verebilirim yeterki 1 çift posta güvercininden hayalimdeki yavruyu alıp eğitebileyim.
Saygılar.

Yıl 1978-79 yıllarında akşam üstü 1 muhabere yani posta güvercini benim kuş uçurduğum evimin karşısındaki apartmana kondu. Apartmandan orta katın merdiven aydınlığındaki pencereye kadar indi benim kümesime inmedi.komşumda bu kuş seninmi deyince benim amca dedim.komşum tuttu hemen verdi bana. Bu kuş ister inanın ister inanmayın. bende hiç eş tutmadı. yemini yer suyunu içtimi terasımın köşesine geçer kuşlar nasıl şahin veya atmaca gördüğünde gözlerini hemen tepeye çevirdikleri gibi hep gözleri havada idi. bu kuştan ne yavru alabildim. nede uçurabildim. yıllarca tavuk gibi besledim.Şimdi de 1 ay önce Ankara ya getirttiğim 1 çift yavru muhabere kuşunu besliyorum. 1 hafta sonra kuşların kanatlarındaki bantları çözdüm.gündüz bir kalktılar biri aynı günün akşamı geldi.diğeri cik cik yapan ise 1 sonraki günün akşam üzeri geldi. Ankara gibi yerde. ve elinize aldığınızda cik cik öten bir yavrudan bahsediyorum.ayaklarında TGF nun barkodu var.Manisa lı eski sayacı arkadaşım Necdet in postaları duyduğuma göre erzincan dan salınmış gelmiş. İnanın postalar çok sadık ve damarlı hayvanlar.Bu kuşlara sırf yavru baktırmayın lütfen. kendi yavrularınıda büyütmelerine imkan tanıyın.

Resim çekip koyma gibi bi ihtimalin varsa koyarsan iyi olur merak ettim güvercini .

Geri