6 aylık yavruları yuvaya indiremiyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba;
benim gök maviler altı aylık oldular ama acayip oldular vala,ben 5.kattta,balkonda besliyorum en üst kat ama yavuları uçurduğum zaman bazen gelemiyorlar,2 gün çatıda kaldığı oldu.uçurmaya korkar oldum vala.sizce ne yapmalıyım? saygılarımla...

İlk başta kuyruklarını yolmak geçici bir çözüm olabilir ama ileride bunu artırarak devam ettirirler bence. Balkonda takla beslemek çok zordur..

selalar kareşım benım adanalarım var bende balkonda beslıyorum 2. kat senın gıbı üst katta da degıl balkonda beslemek zordur emek gerekır kuşlar seyip( yabanı kuş gıbı ıstedıgınde gelıp ıstedıgınde gıden)olmasın dolaba kapat gun yuzu gösterme kuşu ucur sonra yem ver kuş ac ucsun yanı kuş uctuktan sonra yuvaya degıl yeme gelsın ucctuktan sonra yem yıyecegını bılsın ınş faydalı olmuşumdur... :?

Selamlar...

Madem en üst kattasın, çatı saçağından balkona kuşların kaymadan yürüyebileceği kadar eğimli bir şekilde gövdesi kalın çıtadan ince çıtalar ile basamaklandırılmış bir merdiven yaparak kuşların yürüyerek inmesini sağlayabilirsin. İnemeyen kuşlar için çok sık kullanılan bir yöntemdir burda.

çok değerli ise gözünde kanatlarını makasla uçurma gözünün önünde dursun

bence de madem üst kat yapabiliyorsan bi merdiven gibi bişi yap o zmn ya da hiç uçurma dicem ama bu onların en doğal hakkı ....

Balkonda taklacı ırkı beslemenin ne derece zor olduğunu çok iyi bilen kişilerden biriyim.Zamanında bende balkonda taklacı ırkı beslemiştim,ancak kuşlar saldığımda bazen iki gün çatılarda tünüyorlardı.En sonunda bende bu işin böyle olmayacağını anlayarak balknda taklacı beslemeye son vermiştim,gerçekten beslenilmiyor taklacı ırkları balkonda,onun için sana tavsiyem ya arkadaşların dediği gibi kanatlarını makaslayıp uçurma yada,mümkünse geniş bir alnada besle,kolay gelsin.

kader nediyelim,balkonda besliyorsan katlanacaksın,sacaktan balkona direk olarak merdiven vs. yapamazsın.ancak karşı apartman sana yakın ise onun çatısınsan kendi balkonuna merdiven çek.tek çare bu olsa gerek.

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Madem en üst kattasın, çatı saçağından balkona kuşların kaymadan yürüyebileceği kadar eğimli bir şekilde gövdesi kalın çıtadan ince çıtalar ile basamaklandırılmış bir merdiven yaparak kuşların yürüyerek inmesini sağlayabilirsin. İnemeyen kuşlar için çok sık kullanılan bir yöntemdir burda.

evet en doğrusu bu bence.
yeri siz biliyorsunuz yürüyerek ineceği bir alan yapın mutlaka oraya alışacaklardır.
yok öyle makaslama,kapatma falan.ne güzel işte uçan kuşların var daha ne istiyosun.
hiç olmadı her gece çatıya çıkıp kuşları yakalayacaksın. :)
Bunlarda gülün dikenleri.ben az sabahlamadım acaba gece inerlerde kedi yer diye.
okula hep geç kalırdım uyanma sorunum vardı ama onlar çatıda kaldımı sabahın ilk ışıklarında uyanıp indirmeye çalışırdım okula gitmeden önce.
ama ben daha şanssızdım yüksek apartmanların arasında zeminde besliyordum.
heyt be ne günlerdi.

PARDONDA 6 AYLIK GÜVERCİNE YAVRU DENMEZ ARTIK BENİMKİLER 4 AYLIK YUMURTLADILAR.BENİMKİLER 6 AYLIKKEN 2 ÇİFT YAVRU BÜYÜTMÜŞ OLUYORLAR.

walla kardeş alınma ama yani bence balkonda kuş beslemek çok saçma

selam değerli dostum.. balkonda oyun kuşu beslemek olmaz..ama dikkat edin her oyun kuşu değil tabii..ayağını yerden keserde konamaz ya baktığımız taklacılar işte onlardan bakamazsınız..seferli kuşlarımız teras yada yerde bakılır..öncelikle balkonda illaki bakacam derseniz kuşlarınızı seyretme keyfiniz olmayacak çatıya oynayan kuşa bakamazsınız..hadi çatıya oynadı ve indi bu sefer ona öyle bir yol yapmanız lazım ki ayak kesmeden sizin balkona yürümeli..yani bu iş zor sizinkisi kıyıdan balina tutmak istemek gibi..ya oyun kuşu harici başka kuşlar bakacaksınız yada oyun kuşlarınızı onların rahat uçup seferyapacağı sonrada kalktığı yere ineceği bir ortam da bakacaksınız..saygılarım la

abi bende 5.kat balkonda 3 çift malatyam var bangolar ve kelebekler rahat geliyor balokna ama taklacılar zorlanıyordu balkonun mermerlerinde 50cm bir tahta uzattım kuşlar artık rahat iniyor

ayberk_age' Alıntı:
walla kardeş alınma ama yani bence balkonda kuş beslemek çok saçma

Balkonda kuş beslemek niye saçma olsun.
Bence de olmaması gerekir verimli olmaz.
Ama bazen öyle anlar oluyorki başka hiçbir şansınız olmuyor.bu güzel zevkimizden vazmıgeçelim o zaman.

bango_kelebek' Alıntı:
abi bende 5.kat balkonda 3 çift malatyam var bangolar ve kelebekler rahat geliyor balokna ama taklacılar zorlanıyordu balkonun mermerlerinde 50cm bir tahta uzattım kuşlar artık rahat iniyor

Yine aynı bir konuya yorum yapmıştım . 50 Cm lik bir tahta değilde 1 metre dışarıda olsa birazda geniş oldumu tahta kuşları oraya alıştırırsanız gayet rahat inebiliyorlar. Bende çatı arasında besliyorum kümesin içindeki pencereden dışarıya tahta uzatıyorum uçurmak için alıştırdım önce çatıya inerler oradan tahtaya sonrada yuvaya.

volkank' Alıntı:
PARDONDA 6 AYLIK GÜVERCİNE YAVRU DENMEZ ARTIK BENİMKİLER 4 AYLIK YUMURTLADILAR.BENİMKİLER 6 AYLIKKEN 2 ÇİFT YAVRU BÜYÜTMÜŞ OLUYORLAR.

Dostum ne yaptın sen ya 6 aylık yavru değil 2 çift yavru bakmak yumurtlayamaz bile...Daha kendi çocuktur zaten.Güvercinler 2. tüy dökümüne kadar tam ergenliğe erişemezler.Buda tahmini 12-18 ay arasıdır.Saygılar...

bencede balkonda beslemek neden sacma olsunkı onu anlamadım herkesın evının terası yok bızımde keyfımız bu napalım sımdı beslemeyı bırakalım mı ?

selamünaleyküm
abi madem en üst kattasınız niye damda beslemiyorsunuz? eğer çatı kısmı kiremit değilse orda beslemek daha güvenli ve daha kolay.hem kuşların performansı ve basması için hemde yer genişliği olarak oturup seyretmek için.

yorum yazan arkadaşlar hepiniz haklısızız ama balkonda beslenecek taklacılarda var oyun yapmazlar ama renk olarak güzellik olarak önemli olanlarda var bence

benim yeni olmyan ve postalarda etkili olan taktigimdir herkes bilir belki ama yinede yazayım dedim kuşlara yemi ölçülü ver mesela kuş başına bir yemek kaşıgı ve hep kümeste ver ayrıca zamanda aynı olsun degişik saatlerde ve ölçüde degişiklik yapma ozaman kuşlar terbiyesini bozmuyor ye postaları saat tutarak enfazla 1 dk. da kapatıyordum sende denemeni tavsiye ederim. Birde yem kuru bugday degil karışık olsunki hayvanlar besinsiz kalmasın bunu dene bende başarılı olmuştu posta yani maberelerde ki bu kuşlar yol uçar durumdayken bile 1 yemek kaşıgı faydasını gösterdi. ama soya yagı ve çeşitli tohum takviyesiyle kümesi açtıgımda ilk uçtuklarından ilk inen kuşa kronometre tutmuştum ve 100dk uçabiliyordular. benim ki sadece tavsiye uygulayıp uygulamamak senin tercihin

Kardeşim kuşları balkona geri gelen kuşlarla uçur balkon için son derece iyi bir çözüm.

arkadaşlar bnm de kuşlarım dama inmio hep başka dama gidiolar ne yapmam gerekio...

Kuyruklarına siyah Poşet Bağla Çok Uçarlar :) Şaka Tabi Kardeşim Kuşlarını aç uçur Mecburen Yem için Kümese ve Kümesin Yakınlarına Geleceklerdir. Tok uçurduğun zaman Kafası nereye isterse oraya gider Karnı acıkmadan da gelmez.

volkank' Alıntı:

besledigin hayvanin bizim guvercinlerden olduguna eminmisin arkadasim ???? irki ne besledigin guvercinin ???

eet yuvaya dogru tahta uzatırsan bu %100 çözümdür

Arkadaşım ben 4 katli binanin 3. katinda besliyorum. Benim çatım filan var ama pek güvenli bulmadigim için en iyi yeri orasi gördüm. Ben karga sevmem, gelipte asılmayacak kuşuda kümesime sokmam. 8, 9 saat uçan güvercinlerim var. Hepside paşa paşa iniyor.

Yapman gereken tek şey ; 15 santim genişliginde, 1m.50 cm disari cikacak şekilde bir tahta bulmandir. Kuşlar üzerine çıkınca saglam dursunda neyle sabitleştirirsen sabitleştir. Kuşları en başta bu tahatının üzerine sık sık arkala. Oraya biraz alışsınlar, sonra uçur. En kral kuş gelir oraya iner.

Balkonda beslemeye sacma diyenler icin ise ; Guvenlik konusunda emin olun birçok çatıdan daha elverişlidir.

Geri