(7) Renk Alabadem. (Video)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Daha önce sadece sarı alı ve küllü renklerimizin videosunu paylaşmıştık.Bu videoda ise tüm renklerimizi izleme olanağımız mevcut.

Renklerimizi hatırlayalım.
(düz gövde rengine sahip olanlar) (3 adettir)

Bursalı =Düz siyah gövde rengine sahiptir.

Mercan =Düz kırmızı gövde rengine sahiptir.

Kanarya Akbaş = Düz sarı gövde rengine sahiptir.

(Alemli kanatları kalemli olanlar) (4 adettir)

Yuva Alı =Gök mavi gövde rengine sahip siyah kalemli alemdir.

Nudi = Açık gri mavi sabuni gövde rengine sahip siyah kalemli alemdir.

Küllü = Şal renginin kül kırmızılığı ile cephe görüntüsüne sırt ve şal altı rengi bulanık bazılarından temiz görünümde kül grisidir kanat alemleri kalemleri kül kırmızı olur gri ile kırmızı bordo karışımı kanat kalemleri vardır.

Sarı Alı = Şal rengi kavun içi sarıdır,alt rengi (gövde) sabuni beyazlığında temiz çok açık sarı bulanık olabilir.kanat kalemleri kavun içi sarıdır.

Tüm yedi alabadem renginin kanat teleklerinde 7-7 6-7 5-6 vb kanat telek beyazlığı bulunur kuyruk altı beyazlığı (yani aynası olabilir) Bademleri kondurma,sürme ve akbaş (bademsiz) olabilir arada kalan büyüklüklerde ve küçük boyutlarda bademler olabilir.

Not: gövde renkleri (7) adettir fakat diğer tüm özellikleri aynıdır.

Toplamda yedi renk kartelasından oluşan alabadem ırkımızın her rengini görebilmek için linke tıklayınız.
[izlesene]990608[/izlesene]
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar ... rne/990608

Merhaba Hüseyin arkadaşım,
maşallah kümeste ne güzellikler gördüm öyle ya Allah nazardan saklasın tüğü kadar hayrını görsün arkadaşımız.
Bu arada kuşlar yine malum yerde dimi? İsim yok (:

vay vay sürme bademlere bak maşallah... edirnede bu tarz kuşlar alacabileceğimiz yerler var mıdır? çifti aşağı yukarı ne kadardır. bilgilendirirseniz sevinirim.

abstract' Alıntı:
vay vay sürme bademlere bak maşallah... edirnede bu tarz kuşlar alacabileceğimiz yerler var mıdır? çifti aşağı yukarı ne kadardır. bilgilendirirseniz sevinirim.

abstract' Alıntı:
edirnede bu tarz kuşlar alacabileceğimiz yerler var mıdır?

Vardır.

abstract' Alıntı:
çifti aşağı yukarı ne kadardır. bilgilendirirseniz sevinirim.

Her şeyin ucuzu ve pahalısı olduğu gibi alabademin de vardır!Kuşun taşıdığı özelliklere göre 10 tl ile 1000 tl arasında değişen fiyatlara rastlamak mümkün.

peki ben uzun süredir kuş bakmıyorum. şuan apartmanda oturuyorum balkonum büyük buraya bir kümes yapıp yavru yetiştirmek istiyorum. madem alabadem'in soyu tükenmek üzere alabadem yetiştireyim bende diye düşündüm sitedeki sizin bölümünüzü görünce. eskiden uzunkaldırımda hasan abi'nin kahvesinden, ziraat bankasının arkadasından, araplar mahallesinden kuş bulabiliyorduk. uzun süredir böyle yerlere gitmedim. acaba şimdi güvercin alabileceğimiz yerler nerede edirnede bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

benim de safkan sarı alabademim war erkek ama ona dişi bi alabadem buldum zar zor
portakal renkli kanatları düz dişi
kırklareli'liyim
bizim burda alabadem kuş bulmak çok zor edirnenin dibinde olsak da bu kuslara özen gösteren yok
ve ben çoğaltmak istiyorum bu iki kuşu vursam yanlış yapmış olur muyum ?

Geri