70 mi yedi mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kuşçu26

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samet Dönmez
Meslek
Laborant ama işsiz bi laborant
İlgi Alanı
Selamünaleyküm arkadaşlar.
Bu güne kadar kalktığında şakır şakır oynayan ben bugün oynamayacağım diyen en yaşlı kart kuşunuz kaç yaşındaydı.etrafta izlediğiniz taş gibi oynayan kuş kaç yaşlarındaydı. Daha düzgün sorarsak iyi bi kuştan kaç seneye kadar performans aldınız veya alınır? Eski kuşçulardan ve yeni olup eski kuşçuların kuşlarını izleyenlerden yorum bekliyoruz!

Şimdi oyun kuşunun iyisi yaşı ne olursa olsun oyun özelliğini bırakmaz.

Ama performans olarak,kendini seyrettirmesi iyi bir bakım ve antremanla 5-6 yılı bulabilir.

Tabii her geçen yıl performansta,biraz düşme olur fişek boyu-takla sayısı-uçum süresi gibi.

Kısacası bence iyi bir oyun kuşundan 5 yaşına kadar performans alınabilir.

Selamlar sağlıcakla kal.

ŞEnol abının dedıklerıne katılıyorum

güzel kanı temiz kuşunu varsa bende 5 sene guzel oyunlar ızleyebılcegımızı bılıyorum tabıkı kusa gereklı antremanları verdıkten sonra bu tarz kuslar genelde cok uzun mesefalı oynamayan kuslar oluyor...

merhabalar,
Bir kuşum yaşlılıktan öldüğü sene dahi 15-20 dk.uçup 2-3 sefer yapıyordu.(gençlik yıllarındaki gibi seri,o kadar uzun olmasada stilini hiç bozmadan).
ayrıca 2 sene uçurulup damızlığa alınan bir kuşumu 8 yaşında sırf kendi merağımdan uçuş kümesime alıp 1 aylık bir emekten sonra yaklaşık aynı seviyeye geldiğini gördükten sonra tekrar damızlık kümesime aldım.
yani kuşun genetiği ile, damarı ile ilgili bir durum bu...
şunuda belirteyim benim kuşlarım uzaya giden değil standart oynayan ancak su katılmamış saf kuşlar...

http://www.orhanberberguvercin.com/

Forumu yaklaşık 225 kişi okumuş fakat 3 tane kuş mu oynamış bu kadar kişide.hey kuşum şöyle oynuyor böyle oynuyor diyen ustalar kuşlar oyun mu bıraktı ya.anlatın eskileri dinleyelim.benim 2008 yılında urfada iken bi arap erkeğim 12 yaşında oynuyordu.orta semada uçar çok uzaktan atlamamak kaydıyla yumuşak bi atlayış ile 17-18 metre civarı 7-8 takla ile oynardı ve 1,5 saat civarı uçar, konmaya geldiği zaman ise 10 takla civarı takla ile konardı.aldığım yavruları soracak olursanız onlar da aynı oynadı fakat o yaşa kadar yaşayamadılar. Daha iyisi sizlerin olsun.selametle...

Geri