Abiler cok acil bir bakarmısınız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurhanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

BurhanB

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burhan bektas
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim pazar günü bir çift sabuni aldık(babam aldı).Bizim kümesde de bir çift mardin vardi.Sabunileri içeri koydugumzda sürekli dayak yiyorlar faz yem yemiyorlar.Bugün yine yem yesinler diye erkek mardini bir kutunun içine koydum(yem yemesine bile izin vermiyo)tek sabuni geldi yem yedi digeri geldi ama yemdi kabardi durdu ole diger kusda az yiyip kalkdı. Diger sabunide kalkdi ama nerdeyse hiç kanat sesi gelmedi gitdigi yerde kabardi durdu.

COK ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

:heyo: hayvanlarda şu kural vardır.Şakayla karışık sana anlatayım.Kümesin küçükse bunu daha rahat gözlemlersin.Kümese en son gelen güvercine hoşgeldin partisi verir içerdeki diğer kuşlar bu yüzden yeni gelen 1kaç gün dayak yer ondan sonra kümeste bi köseyi kendisine mesken tutar .Orası artık onun kösesidir ve kümeste o edindigi yeri kimseye vermek istemez sürekli savunma modunda gelen hayvanları ordan zorla kovmaya çalışır...
Durum bundan ibaret kuş kızgınsa süreklü sataşıyorsa sen aynı kümese koy ama dışarda ayrı yemle ilk bi kaç gün sonra birbirilerine sonra alışıyorlar ve ilk zamanlardaki husumet sona eriyor...

Anladim dabi tanesini cok halsiz olmasi endişelendirdi

BURHAN YENİ GELEN KUŞLARI HEMEN DİĞER KUŞLARIN YANINA SALMIYORUZ..ÖNCE GÖZLEMLİYORUZ.AYRI BİR ÇİFTHANE SANDIK, REVİR DEDİĞİMİZ 60 -70 CM LİK BİR KARANTINADA.. BU SÜREÇ İÇİN UYGUN GÜN SAYISININ 20 GÜN OLDUĞU KANAATINDAYIM..

HASTA GÖRÜNEN KUŞLARI DİĞERLERİNDEN AYIRMALIDIR.DİĞERLERİNE DE BULAŞMASIN !

BurhanB' Alıntı:
Abilerim pazar günü bir çift sabuni aldık(babam aldı).Bizim kümesde de bir çift mardin vardi.Sabunileri içeri koydugumzda sürekli dayak yiyorlar faz yem yemiyorlar.Bugün yine yem yesinler diye erkek mardini bir kutunun içine koydum(yem yemesine bile izin vermiyo)tek sabuni geldi yem yedi digeri geldi ama yemdi kabardi durdu ole diger kusda az yiyip kalkdı. Diger sabunide kalkdi ama nerdeyse hiç kanat sesi gelmedi gitdigi yerde kabardi durdu.

COK ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

Bende aynı şekil yeni aldım sabunileri. İlk kez besliyorum ama uysal hayvanlara benziyorlar. Kümesin içinde kesinlikle doyuramadım. Anlattığın olaylar başıma geldi. Kanatları da bantlı olduğu için diğer kuşları saldıktan sonra dışarıda hiç sıkıştırmadan yemledim gayette iyi yediler.

Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler. Turker abi dedigini yapicam ayiricam birazda vitaminle isi cozucem.hayirlisi olsun

[email protected]' Alıntı:
BURHAN YENİ GELEN KUŞLARI HEMEN DİĞER KUŞLARIN YANINA SALMIYORUZ..ÖNCE GÖZLEMLİYORUZ.AYRI BİR ÇİFTHANE SANDIK, REVİR DEDİĞİMİZ 60 -70 CM LİK BİR KARANTINADA.. BU SÜREÇ İÇİN UYGUN GÜN SAYISININ 20 GÜN OLDUĞU KANAATINDAYIM..

Pardon bir kuşu 20 gün gibi uzun bir süre ayrı biyerde tutmak bence sağlam kuşu bile hasta eder?

Bozaksala' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:

Pardon bir kuşu 20 gün gibi uzun bir süre ayrı biyerde tutmak bence sağlam kuşu bile hasta eder?
Küçükken evde kutu içersinde 2 ay tek bi kuş beslemiştim abicim

Geri