Abilerim kuş yetiştiriciliğinde yeniyimde bilginize ihtiyacım war

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan weletler59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

weletler59

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
metin caliskan
Meslek
Örenci
İlgi Alanı
Kediler
kuş besme işinde daha yeniyim kuşlarım hangileri çift belli deildi tam çift deildi hiç biri ben bilmiyordum hangisi erkek hangisi dişi onuda bilmiyordum kendileri eşlenir die bıraktım 1 çift eşlenmiş 2-3 gündüş çifleşiyorlar acaba nezaman yumurtlarlar ve kuşlar yeni olduğu için acaba bu aşamada kümestemi tutmalıyım çatının başka biyerine yapmasın diye ?

Birde 7 kuşum war 2 si eşlendi dier kalan 5 kuşu nasıl eşleyebilirim daha hiç erkek dişi onları bile bilmiyorum yanlıs bir tanesinden eminim erkek olduundan dierlerini hiç bilmiyorum

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler

arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin güzel hoş bi hobidir ama çok fazla aşıırıya kaçma ipin ucu kaçıyo sonra:D

kuşların erkek yada dişi olduğunu boynundan çatı diye tabir ettiğimiz yerden yumurtladığı yerde ıkı kemık vardır eğer açıksa % 70 dişidir boynu kalın olan erkek ince olansa dişidir bide zamanla göz aşinalığı yapar yerde tanırsın dişimi erkekmi. kuşlar en fazla 10 gun içinde yumurtlarlar senin müdehale etmene gerek yok onlar kumeın ıcınde kendılerıne bır ye r tutarlar ve yumurtlarlar. kuşları fazla ellemedden kendı hallerın ebırak doğası ıgereği onlr ne yapıaklarını bılırler.
daha yolun başındasın yavaş yavaş örenırsın.

kolay gelsin :D

1 hafta içinde yumurtlar onlar aynen yukarda arkadasın dedigi gibi eline almadan kendi hallerine bırak yemini suyunu koy önüne üzmeden kusu besle disi erkek konusu hakkında yukardakı arkadas soylemıs zaten bide madem bu işe baslıyosun benim sana tavsiyem professional yap bu işi kus catıda diye catıya cıkma gitti diye arkasından gitme gelecek olan gelir zaten bide kümsenini icine su evleri süpürdügümüz süpürge cöplerinden at onlar dizeler yumurtlarla zamanla ögrenceksin yanlız cok uzun bü yola girdin kolay gele...

Merhaba arkadaşım aramıza hoşgeldin.Gerçekten çok zevkli ama meşekatli bir hobi seçtin kendine kolay gelsin.Eş olan kuşlara bakarak erkek olano takip ederek diğerlerini hemen hemen kafanda ayırt edebilirsin.Eşli olanalarına ve diğer kuşlara dokunmana gerek yok doğa bu işi halleder.Sen yemini suyunu ver yeter.Tekrar aramıza hoşgeldin saygılar.

Geri