Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Abilerim Kuşçuluğa Başlayalı 3 Ayı Geçti Ve Bu 3 Ayda Yuvama Alışan Sadece Kuş sayısı 2 Belkide Toplam 25 - 30 Adet Kuş Aldım Ve Kaçttılar Bu 3 Ay Süre Diliminde. Kanatlarını Çekiyorum Yuvaya Salıyorum Her Akşam Üzeri Dışarı Etrafı Gözlemeleri İçin Salıyorum Ama Malesef Kanatları Çıkınca Kaçıyorlar Ve Bu Mesele Benim Canıma Tak Etti Verdiğim Paralar Çöpe Gitmeye Başladı Sizce Bu Yuvaya Nasıl Kuş Alıştırabilirm Abilerim Lütfen Yardım..
Yardımcı Olan Değerli Büyüklerimi Saygılarımı Sunar Ve Teşekkür Ederim..
Dişileri direk makasla, erkekleri bantla kardeşim. 1 hafta bantlı kalsınlar, kuşları hiç eline alma 1 hafta sonra bantları çöz erkekleri ufak ufak kaldırmaya başla bal gibi alışırlar
Beyler Selamun Aleyküm öncelikle.. Ben daha önce kuşçuluk yaptım farklı bi yere taşındığımız için bırakmak zorunda kaldım. Şimdi tekrar beslemek istiyorum Çatı arası kümes yapacaktım, salma besleyecektim ama uçurmak da istiyorum. Nasıl olcakda kuş çatının dışındayken yarım metre kare delikten içeri girip yuvasına girecek bi açıklık getirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
kuşları doyurma az bı yem at cıakrdıgın yerde yemle yanı alıssınlar barnıkılın de dedıgı gıbı dısılerı makasla erkeklerı ıkı gun bantlı gezdır bırde kuş alırken eke kuş almamaya gayret et madem alıstırmak ıstıosun yavru ekesi kuş al alıstırması daha kolay olur bızım buranın kuslarına dayanarak fıkrımı aks ettım sızın oranın kuslarını bılemem umarım yardımcı olabılmısızdır.
Sen yuvana 2 kuş getirirsen alıştırman zor olur.Onun yerine 2 tane al bekle, 1 hafta sonra 2 tane daha al öyle öyle bir 8 tane yap sonra bantları aç hiç bir yere gitmezler.Ben 22 yaşındayım kardeşim şahsen bu gün bana kuş gelse kuş yeri görmeden uçururum.20 tane kuş var gitmesi biraz zor.Tabiki de aç olacak.
Bence kuşların gitme sebebi çatıya çıkınca kümesi bulamamaları şunu yparsan belki alışırlar kuşların kanatlarını bantla 1 hafta yerde kalsınlar alışık olan kuşlarınla çatıya at AÇ olarak sonra yere yem at senin alışık kuşlar atlıyınca yeni olan kuşda atlar.
Kardeşim buraya kuş alışır neden dersen hayvanlar 2 duvar arasında hiç bir yeri göremiyorki alıssın mesela ben damda besliyorum 6.kat etrafım full açık havaalanı gibi bugune kadar kus kacırmadım çok şükür yeni aldıgım kusların kanatlarını acınca ilk yaptıkları şey duvar kenarına çıkıp etrafı iyice süzmek bazen kalkıyorlar 1 saat sonra geri geliyor.Ondan sonra kormadan ucuruyorum diyecegim oki kuslar yukardan etrafı tanıması lazım çevrede ne var ne yok bakmaları lazım bana göre kuslar kendilerine bir nokta yapıyorlar ve o sayede damlarını buluyorlar.Burda öyle bi durum yok hayvanlar tepeden bakamıyorki 2 duvar görüyorlar sonra sen kaldırıncada ne yapacaklarını bılmıyorlar pırr gidiyorlar.Birde saana tünek kuş satıyor olabilirler.Kuşu 2 senede tutsan kuş eski yerine mutlaka gider saldıgın zaaman yavru kus almaya gayret et yavru kuş aldıgındada sorun bitmiyecek attıgın gibi çatıda solugu alacak oraya bir alıstımı işin zor attıgın gibi oraya konar Allah yardımcın olsun....
Berkçiğim güzel kardeşim sen yetişitirdiğin ırka posta yazmışsın eğer öyleyse Posta kuşun ekesini alıştıramazsın giderler. Önce beslediğin kuşlar nedir ne değildir bilmiyoruz, Daha önce yazmıştın buraya taklacı iner mi diye sen herhalde posta ve paçasız kuşlar besliyorsun sanırım onlarda evlerine sadık olurlar durmayıp kaçarlar.
Kuşculukta çok fazla tecrubem olmasada kendi fikrimi soyleyim. Senin kumeste en rahat duz ucan kuslar beslenir , taklacıda beslenir belki ama hem seni yorar hemde kusu diye tahmin yürütüyorum. Ayrıca
sibersahne' Alıntı:
Sen yuvana 2 kuş getirirsen alıştırman zor olur.Onun yerine 2 tane al bekle, 1 hafta sonra 2 tane daha al öyle öyle bir 8 tane yap sonra bantları aç hiç bir yere gitmezler.Ben 22 yaşındayım kardeşim şahsen bu gün bana kuş gelse kuş yeri görmeden uçururum.20 tane kuş var gitmesi biraz zor.Tabiki de aç olacak.
Bende sana diyeyimki o dediğin kuştan hayır gelmez . O kadar kupalar vs oluyor herkez kendi mekanında uçuruyor. Senin dediğin gibi olsa ben kuşu cebimde gezdiririm telefon gibi, havada kuş görünce uçur sonra indir o kuşlarla. Ben duşunuyorumda kendimi ben cesaret edip de aldıgım kuşu getirir getirmez ucurmaya ki yabancı kus inse kazara kumese sokana kadar neler çekenleri gördüm . Yani şaşırdım ama tabi seninde bir bildigin tecruben olmuştur. Kendi fikrim düşüncelerim. Yanlış anlaşılmasın sakın
Arkadaşım senin yuvana güvercinlerin alışması biraz zor.Nedeni ise yuvanın yerde ve tehlikeli olması. Orada bir sürü kedi köpek gezer kuşlarını rahatsız eder.Kuşların yuvaya girmeye korkar.Ve ne yazık ki alışamaz.Benim bir arkadaşım vardı .Yuvası yerdeydi.Kedi köpek gezip bazılarını yer bazıları korkuturlardı.Tavuklar yuvanın içine falan girer yemleri yerdi.Sen en iyisi o yuvayı terasınız varsa oraya yap.
Arkadaşım senin yuvana güvercinlerin alışması biraz zor.Nedeni ise yuvanın yerde ve tehlikeli olması. Orada bir sürü kedi köpek gezer kuşlarını rahatsız eder.Kuşların yuvaya girmeye korkar.Ve ne yazık ki alışamaz.Benim bir arkadaşım vardı .Yuvası yerdeydi.Kedi köpek gezip bazılarını yer bazıları korkuturlardı.Tavuklar yuvanın içine falan girer yemleri yerdi.Sen en iyisi o yuvayı terasınız varsa oraya yap.
oraya 1 çift eş 2 tanede yavru bango veya baska veya hünkari al onlar yuvanın üstünde (ama ggökyüzünde)uçar yavrular büyüyünce at eş olanları bantla kanadını 3 hafta beklet yumurlarsa direk at havaya yumurtlamssa erkeğin kanadını aç ama uçurma 1hafta beklesin alışır yumurtlaması için içinde oda(bölme) ve bölmenini içinde saman veya folluk olması lazım
Kardeş diğer abilerimin dediği gibi kümesinin konumu kötü. Konumu değiştirebilirsen güzel olur. Kantlarını bantla işte 1 hafta bantlı kalsınlar. Dışarıya yemlemeye çıkar yem verirken yemi ses çıkartacak bir kaba koy ve sallayıp ses çıkartarak yem ver. Kuşlar bu sese alışıyor çatıda falan olsa hemen iniyor