Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Abilerim ve kardeşlerim aşıyla ilgili sorum olucak
selam abilerim ve kardeşlerim ben bizim buradaki bir veterinere gittim güvercinlerime aşı yaptırmak istedigimi söyledim oda newcastle aşısı ile karma aşı olacagını söyledi igne ile değil içme sularına katıp öyle aşılatmıs olucaksın dedi benim kafama takılan soru şu arkadaslar bu karma aşı salmonellayıda kapsıyormu bu newcastle ve karma aşının bi yan etkisi olurmu beni bu konuda aydınlatırsanız cok sevinirim :slm:
aşı kuşlar hasta olduklarında değil hasta olmasınlar diye yapılan bir periyodik korumadır. 2 farklı aşı senin için fazlasıyla yeterli olacaktır. biz genelde igne ile vicutlarıan direk veriyoruz ki aşının etkisi tam manada kuş vicuduna alsın. ama su ile verilen asılar kuşlara eşit miktarda dagılmamakla birlikde kuşun sindirim problemi var ise yediği yemler dahilinde hiç bir besinden gerektigi kadar faydalanamaz. şuan kıs mevsiminde olduugumuzdan kuşlar fazla su içmezler. suyla verilen aşıdanda benim kanaatimce fazla beklentin olmasın. aşıyı yılda 2 kere yaptırmaya çalıs 6 aylık aşı olarak bi aşıyıda periyodik bir sıralamaya sokman lazım yılda 2 kere ciddi derecede saglın ortaya cıkar tüy mevsimi 1. hastalık zamani 2. side onu tam bilmiyorum ama ilk bahar balangıcı yani mart nisan falan olabilir. sezonun ilk yavrularını pazara satmaya cıakrtır herkez ve kısdan kalan hastalıkları her kkümese sokarız böylece.
hasta olan kuşa aşı yapılırsa hasta kuş ölür ölmekle birlikde hastalıgın daha gelişmesinide saglayabilir ve tüm kümesinde büyük bir kayıplada sonlana bilir.kuşlara aşı yaparken aralarında keyifsiz.halsiz. hasta. kuş olmamasına dikkat et. aşı denilen olay az miktarda virüsün kusa enjekte edilmesidir. buda kusun bünyesini 1-2 gün yada 1 hafta kadar zorlayabilir direnci kırılan kus bu zaman aralıgında daha kolay hasta olabilir.aşı yapılmadan 3 gün önce periyodik oalrak vitamın verilmelidir. sularına katılması yeterlidir 3 gün ard arda.4. gün temiz su 5. gün aşı yapılırsa iyi olur. halsiz düşmesini bir nebze engellemiş olursun.
ben karışık aşı yaptım aşılı olan kuşlarımda rahatsızlık görmedim ama suan aşı zamanını gecirdiğim için korkuyorum. kuslarda ufak tefek rahatsızlıklar var eger halsizlikleri artar ise salgın olma ihtimali var ama sogukda hastalıklar fazla olmadıgı için birtaz rahatım o konuda karda geliyor diyorlar kusları 2 günde bir en az kümesin kapıısnı biraz acarak havalandırmayı ihmal etmemek gerekli.
tşkler saolasın bu dediklerini dikkate alıcam kışın yaz ayına göre hastalıklar duruyor baya bi bu konuda bende sen gibi düşünüyorum kümesimde bir tek halsiz kusum var onunda artık bi caresine bakıcagım tşkkürler
anlayana her şey kolay.Ben aşı yapılırken tesadüfen denk geldim ve dikkatlice izledim ve kendi kuşlarıan yaptım başarılı oldum sanırsan durum iyi gittii aşıyıda fazla vurup kuşları komaya sokmadım