ABILERIM YARDIMCI OLURMUSUNZ? LUTFEN...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacı_odın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan dinler
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Canım saygıdeger abılerım ben kus beslıyordum onceden sonra bıraktım apartmanda oturmam nedenıyle sımdı mustakıl bahce ıcınde bır eve tasınacagız ve tekrardan guvercın beslemek ıcn karar verdm ve sıze br kac soru soracagım.
1.kumesımı osb den yapacagım ve osbyı yagmurdan korumak ıcın dısına ne doseyebılrım ?
2.eger osbeden yaparsam kumesımın tapanını temızleyecegım zaman tabanı puruzlu oldugu ıcın zor oldugunu bılıyorum fakat tabandakı osbnın ustune ne doseyebılırım kolay temzlemem ıcın?
3. brde yukseklıgı 185cm genıslıgı 245 cm derınlıgı 245 cm bu olculerde toplam kac cıft kuş besleyebılırım?
yardım edersenz mutlu etms olrsunuz benı abılerım sımdıdıedn cok tesekkur ederım...

bde abılerım soylemeyı unuttum kumesımın tabanınına ızgara koyacagım bılgınıze...

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.Bence osbden yapma 5e 10 tahtalardan al iskeletini yap sonra her tarafına tel çak telin üstüne branda yaptır ölçütlerine göre.Hem daha hesaplı oluyor hem de cok sağlıklı...

zaten ıskeletı 5 e 10 tahtalardan yapıcam ama osb den vazgecmem zaten telın ustune branda yaparsam hemen patlatrlar kumesı kumesı osbeden yapıp dısına branda cekerım kapıyıda demırden yapmayı dusunuyorum ama onerınız ıcın tesekkurler :D

Madem osb den yapmayı düşünüyorsun, o zaman alırken mutlaka suya dayanıklı olan osb3 al..Tavana oluklu yada düz galvaniz saç koyarsın yanlarını da ister naylon la kapa ister boya..Kümesin tabanına gazate serersin üstüne ızgara döşersin, temzileyeceğin zaman gazeteleri değiştir yeter. Siteyi incelersen iyice , birçok yapılmış kümes folluk vs örneklerini göreceksin..Ancak kapısını istediğin kadara demir yapsanda osb den yapılan kümes güvenli olmaz, seçim sana kalmış..

Zaten osb3 alacagim yardimlarinz icin tesekkr ederm bde abilerim bu verdigim olculerde kac tane kus besleyebilrmr????kafanzi sisirdm k.bakmayn

Osb nin üzeini büyük marketlerde yada mahallendeki bakkalda atılan peynir veya zeytin tenekelerini düzleyerek saç ile kaplaya bilirsin ama aşağıdan yukarı doğru çak yukardan yağmur girmesim sonrada güzelce komple boya hem sağlam olur hemde osben yağmurdan güzeşten korunmuş olur ama havalandırma için pencereleri unutma üstten ve duvar kısmından ama alttarafa gelecek şekilde havalandırma olmazsa olmazlardan kolay gelsin.

Sagol abicim pki osbenin ustune şingıl denilen malzemeden kaplasam olurmu

YENI KUMES...

Canım saygıdeger abılerım ben kus beslıyordum onceden sonra bıraktım apartmanda oturmam nedenıyle sımdı mustakıl bahce ıcınde bır eve tasınacagız ve tekrardan guvercın beslemek ıcn karar verdm ve sıze br kac soru soracagım.
1.kumesımı osb den yapacagım ve osbyı yagmurdan korumak ıcın dısına ne doseyebılrım ?
2.eger osbeden yaparsam kumesımın tapanını temızleyecegım zaman tabanı puruzlu oldugu ıcın zor oldugunu bılıyorum fakat tabandakı osbnın ustune ne doseyebılırım kolay temzlemem ıcın?
3. brde yukseklıgı 185cm genıslıgı 245 cm derınlıgı 245 cm bu olculerde toplam kac cıft kuş besleyebılırım?
yardım edersenz mutlu etms olrsunuz benı abılerım sımdıdıedn cok tesekkur ederım...

Merhaba Oğuzhan,
Sorularına bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım:
1. Osb'yi yağmurdan korumak için yat verniği ile boyaman en uygunu olacaktır diye düşünüyorum.Çünkü dediğin ölçülerde şıngılla kaplamak ekstra ağırlık oluşturur diye düşünüyorum.
2. Tabana muşamba veya vinil yer döşeme malzemeleriyle kaplaman temizliği kolaylaştırır temizleyeceğin zaman dışarı alıp temizleyebilirsin.
3. Adet konusuna gelince 5- 10 çift sığabilir ama benim kanaatim çok kuş beslemektense iyi ve az kuş beslemenin daha uygun olduğu. (Hem kuşlar hem de yetiştirici açısından (: )
Selamlar.
Khalid

Kardeşim Osb döşemek istiyosan ve yağmurdan korumak istiyosan tek çözüm köpük (strafor) al kümesin altı hariç heryerini dışardan döşe sonra naylon belediye afişleride olur mesela ben öyle yaptım olabilir yani bulabilirsem dediğim teknikleri yap bi damla bile içeri girmez fakat hava alcak yeride unutma :heyo: :heyo:

abılerım cok sagolun :)

Geri