Acaba çokmu soğuk olur.İlgilenirseniz çok sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kızıl_sakal_93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İbrahim SEFER
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
tuğladan kümes yapdım.Çatısını atharnet ile kapadım tabanına tahta döşedim.Sizce kışın çokmu soğuk olur?Tuğlalarda hiç aralık yok yani aralarından rüzgar sızamaz.Birde bir sorum olucak sizlere ben kümeslerimi yılda 2 kez temizlerim ve kireç sürerim kireçin zararlı olduqunu duydum ve şaşırdım sizce zararlımıdır? şimdicen çok teşekkürler.

Duvarların tUğla ve çatının atermit olmasının bir mahsuru olmaz en azından sac çatıdan daha sağlıklı olur .İmkanın varsa duvarları birde sıva tuğlalar kapansın .. Kümesini yılda iki defa değilde en azından ayda bir temizlemeyi öneririm .. Kireç ten bir zarar gelmez, yanlız toz kireç belki gözlerine kaçıp sulandira bilir taş kireç söndürüp onu kullanısan hem tozmaz hem mikropları daha iyi öldürür..selamlarŞEREF

kümesi sıvamanı bende öneririmçünkü tuğla sünger gibi suyu çekip rutubet yapıyor öle profesyonel olarak sıvamana gerek yok yap ince kumdan bir harç yağlıolsun eldivenle al eline nomal yay üstünde harcı sonrada bi sıva süngerini ıslataraküzerini düzeltmeye çalış.yada bir fırça ilede ıslatarak üzerini sil
kümesinide dışkılar yaş kalmayıp kuruyorsa 3 ayda bir temizlemek kafidir ama eğer hastalık görürsen ara bir temizlik yapıp fürmüzle yak
kireç sürmek eskiden faydalı olduğu düşünülürdü bende uyguladım kiri mikrobu örtüyor doğru ama zamanla toz laşarak kuşlarda solunum hastalıkları yapıoyor ayrıyetten bu tozlar diğer vürüsler yapışarak arada uçuşup kuşların vücüduna girer
yani anlayacağın çok ince işler zaten her söyleneni uygularsan güvercinden soğursun o yüzden kümesinin ve kuşlarının ihtiyacını bulup uygula sağlıkları yerinde kalsın

selamın aleyküm kardeş bencede iceriyi sıvamalısın icerde ceyran olayı olmaması için sıvarkende tozkirec cimento karışımı yap cünkü dikkat ederseniz bit ler genelde beyaz kuşlara gelir kirec buyüzden iseyarar tozkireci kümesin dışı yani kapı gtirişine bırak derim

bencede önce bir sıva,kireç bişey yapmaz ama haftada bir yada 2 günde bir yaparsan zararı olur. ay da bir yap bence

Geri