Acaba kısır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar kuşlarım bu aralar yumurtlamaya başladı ama yaklaşık 4-5 aydır eş olan bir çift taklacım hiç yumurtlamak için yatmıyo. Yani onlar eşken diğerleri birer yavru büyüttü şimdi birdaha yumurtluyolar ama onlar hiç yatmıyo. Acaba erkek kuş kısır mı? Veya dişi mi kısır? Ama kısır olsalar dahi yumurtlamak için yatmazlar mı? Mesela başka bi arap dişim kısır ama yumurtlamak için eşiyle beraber devamlı yatıyo... Kuşların resimlerinide ekliyorum. ön tepe limoni dişi. Beyaz erkek...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

Ekli dosyalar

• IMG0297A.webp
    IMG0297A.webp
    31.9 KB · Görüntüleme: 1,347
  • IMG0298A.webp
    IMG0298A.webp
    30.7 KB · Görüntüleme: 1,338
  • IMG0299A.jpg
    IMG0299A.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,247
öncelikle bayramını kutlarım sinan kardeşim bendede kısır kus var bi tane erkegi saglam gayt ciftlesiyorlar daha sonra dişi boşa yatıyor.. yanı bende olan durum bu sendekı durum kısır gibi deil sankı cunku yatması gerekır bosta olsa..
sen yınede arastır bence kısır deil gibi.. saygılar..

Yorumun için teşekkür ediyoru ve bayramını kutluyorum öncelikle. Bana da kısır değil gibi geliyo çünkü kuş hiç yatmıyo ama o zaman niye yatmıyo? Korktuğu bişey var desem aynı kümeste bir sürü kuş yavru çıkartıyo. Kümese alışkın değil desem 5 aydır falan bende ve hergün uçuruyorum yani boşluyorum. Değişik bir durum ik defa başıma geliyo ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

belki erkek kus kısırdır o yuzden yatmıyodur bu durumu yasamadım için bişi diyemem kardesım.. sen en iyisi yorumlara bakarak karar ver.. umarım yumurtlar.. bendede 1cift var ciftlesıp duruolar ama hala yatmadı yanı 2 3 hafta oluo anca heralde dicemde senınkıler baya zaman olmus

selamın aleyküm öncelikle kurban bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim sorunuza cevap olarak eğerki erkek kuştan şüp heleniyorsanız başka dişibir kuşla eş ederek cözüm bulacağınızı (önceden yumurta yapmış dişi)dişi kuştan şüpenizin gitmesi için kuşu en azından birsene bekletmenizi nedeni kuşun yumurtalığı düzmemiş olabilir gerekli besinlerden muaf olmuş yada cücükken yanık büyümüş olabileceğinden biryaz mevsimi dışarıdan yaylım yapması gerekmektedir bazı eke kuşlar bile yumurtaya birkaç sene ara vere biliyor buşekilde birdeneme yapmanız gerektiğini düşünüyorum saygılar

Yorumunuz için teşekkür ederim bu arada sizinde kurban bayramınız mübarek olsun... Bakalım bu aralar bütün çiftlerim yumurtluyo 2-3 hafta daha bekliyeceğim eğer yumurtlamazlarsa eş değiştireceğim. İnşallah yumurtlarlar..

........SİNAN ÖZTEKİN..........

iyi bayramlar. şunu söyeleyebilirim ki bu kuşların şu anda yumurtlamaması çok normal. ikisi de tüy döküyor. benim kuşlarda 2 aylık dinlenmeye girdi. şu anda hemen hemen hepsi tüy dökmeyi bitirdikleri için yumurtlamaya başladılar.

Resimler biraz eski yani kuşlar tüyden çıktı. Benim tüm kuşlarım tüyden çıktı şimdi hepside yumurtluyo...

..........SİNAN ÖZTEKİN............

sinan kardeş konuyla alakası yok ama bilgim yok diye yazıyorum kbakma.. tuy dokme mevsımı belli bi donemmidir yoksa her kus için deişirmi ? bendekilerde biraz durgunlastı o yuzden sordum saygılar

Kardeş kuşlar genelde ilkbahar ve sonbaharda tüye giriyor. Bir kuş ne kadar iyi besleniyorsa o kadar çok tüye girer, çok fazla tüy dökermiş. Ne kadar doğru bilemem ama.. Bu aralar kuşların tüyde olabilir...

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

merhaba sinan kardeşim önce kendini hemen kuş kısırmış gibi kandırma bence

bendede öle kuşlar var 2 çift kuşum var hemde oyunları ve uçuşları çok güzel 3-4 ay kadar bendede yumurtlamadılar eşleniyorlardı ediyorlardı ama yumurtlamıyorlardı kuşları kendi haline bırak salıyorsan o çifti salma çünkü kuşlar uçunca yumurtlamak için bida yatmıyor bazıları bende öle yaptım kuşumu salmadım 3 hafta kadar ve yumurtladı erkekli dişili sırayla yatıyorlar ama bende anladığım kadarıyla meğer saldığuım uçurduğum içinmiş bence çünkü salmadım ve 2 hafta içinde yumurtladı he yuva yapmamıştı ama sonra kendim yumurtanın etrafa ot filan koydum kendi düzenledi etti ve ikinciyide yumurtladı ve şimdi yavruları çıktı ve büyüdülerde bende senin gibi umudumu kesmiştim ilk böle kısır diye ama çok sevindim sonrasında umarım anlatabilmişimdir

İnş Güzel Yavrular alman dileğiyle....

Öncelikle bu güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim. Erkeğinde dişininde oyunu çok iyi zaten o yüzden üstlerine bu kadar düşüyorum dandik kuş olsa yumurtla bi ara der geçerim ama söylediğim gibi oyunları iyi kuşların. Kuşları hergün açıyorum ama devamlı uçurmuyorum, hele birde bu aralar hepsi yumurtluyo bende bırakıyorum ot flan taşıyolar yuvaya ama onlar çatıda kaşınyo,yatıyo falan bazen girip yuvada eşleniyolar, birbirlerinin ağzına kusuyorlar falan... Bazen ben önlerine ot koyuyorum belki aklıllarına gelirde yuva yapıp yumurtlarlar diye ama yok tık yok :evet: İnşallah yumurtlarlar...

.......SİNAN ÖZTEKİN........

dediğim gibi bir müddet onları salmazsan hiç zaten yumurtlarlar bide kuşları korkutma eline alma eğer alıyorsan ama kendi hallerine bırak salmazsan yumurtlarlar bende öle yapıyordum salıyordum ediyordum yumurtlamadı salmadım yumurtladı ve yavrularda şimdi büyüyor...

vakurturna' Alıntı:
kuşun altına yumurta koy eğer yatarsa kısırdır

Bu yöntemi biliyorum ama sonuç kesin olmaz ki.. Mesela postalar nasıl yatıyo altına yumurta koyunca....

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

kardeş kuşların dinlenmeye çekilmiş ola bilir benim kuşlarımdada sok sık yumurtlayan kuşlarımda aynı sorun oluyor ama kuş kısır deil bir süre dinlenmeye çekildikten sonra yumurtlamaya başlıyor

arkadaşım kısırlık konusu hakında bilgim yok ama şu bayan üyelere terbiyesizlik edenlerin lütfen üyeliği silinsin :? :? :?

hüseyinka98' Alıntı:
arkadaşım kısırlık konusu hakında bilgim yok ama şu bayan üyelere terbiyesizlik edenlerin lütfen üyeliği silinsin :? :? :?

Merak etmeyin gereken yapıldı ve yapılacaktır da...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Geri