Benim bir tanidigimin yavrularin babalari kacmisti , kanadi makasli oldugu halde nereye gittiyse oda bir ayri konu.
Yavrular babasiz kaldi anneleride fazla bakmiyormus , bana sordu bakabilirmiyim diye.Hemen hemen ayni buyuklukte 1 tane yavrum vardi , bu 2 yavruyu canagin icine koydum ama bakmadilar ve diger yavrunun anaclari tarafindan dovuluyorlardi.
Bende kendim bakmaya calistim ama olmadi , bir arkadastan bana hergun yardimci olmasinda rica ettim ve hergun ikimiz baktik.
Bir siringa aldik , ucunu yariya kestik.Icine yemi dolduruyordum , su ilave ediyordum ki yem yumsasin diye.
Arkadas kusu tutar agzini acar bende siringa ile agzina yemi aktararirdim.Karni iyice doyana kadar bunu uygulardim.
Ilginc birseye daha rastladim bu arada..Bir baska canak yavrularini bahcede yemlerken cikartirdim tabi kendileri daha yiyemiyorlardi anca geziyorlardi.Bunlarin babalari bahcede yavrulara kusuyordu , bunu goren diger babasiz(yani kendimiz baktigimiz ) yavrularda firsattan faydalanarak aradan agizlarini diger yavrularin babalarin agzina sokuyorlardi ve azda olsa yemleniyorlardi.
Canagin icine koysam dovuluyorlardi dogal olarak bahcede kuslar gezerken dovulmuyirlar ve diger yavrular bahcede babalari ve analari tarafindan beslenirken bunlarda o firsati degerlendiriyorlardi , cunku diger yavrularin analari babalari kusarken kime kustuklarina dikkat etmiyorlar genelde bunu deneyebilirsiniz.
Sonra kendiniz ilavede bulunabilirsiniz ben oyle yapiyordum.
Yavrular simdi yeme dustuler cok sukur kurtulduk bizde