acayım birşey

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 824

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
slm ardaşlar ikigün önce güvercinlerimi yemlerken bir yumurtanın şekli degişik oldugunu gördüm yumurtanın üsttarafı içeri doğru yamulmuştu bende yumurtayı kırıp attım bügün yine yemlerken baktımki iki yavru var biri digerindebiraz büyük bu yavru nerden geldi bilmiyorum

abi yumurtanın değişik olması mineral kaybından olabilir bir yavrunun diğerinden büyük olma olayını anlamadım

1 yumurtadan 2 kuş çıktı mı demek istiyorsun?

Ohaaa

onurcambaz' Alıntı:

Abicim,
Ohaa tabiri köylerde hayvanlara kullanılır.
Ailen öğretmedi mi sana?
Şimdi öğrenmiş oldun.
Ben babamdan tokat yemiştim sen yaştayken bu söz yüzünden.
Şanslısın, Sen yemeden öğrendin.

Bana tuhaf gelmedi konu.
Normal..
Bir yumurtadan 2 yavru çıkabilir.
Doğaldır. Çok abest bir şey değil .

daha önce benimde başıma gelen bir olay, yani çift sarılı tavuk yumurtası gibi düşünün, kuluçkaya atarsanız çift civciv alırsınız, benim dönekden aynı şekilde 2 yumurtadan toplam 3 yavru aldım, fakat çift çıkan yumurtanın yavrularından birisi 2 hafta sonra öldü, dıştan görünüşte bir şey yoktu ama sanırım içeriden bir şeyleri eksik doğdu, bir nevi prematüre :) e şimdi emniyete götürüp otopsi de istemeyemedim, gömdüm gitti.. velhasılı kelam, çok şaşılacak bir şey değil bu durum..

yumurtanın bir kısmının ezik veya yamuk olması da, kuş doğum esnasında zert zeminde kaldıysa yumurta çatıya düştüğünde sertleşmeden yamuk kalmış olabilir, olur yani..

Ehehehe o zaman kuş epey mineral taşı yemiş :D Tavuklarda yonca yeyince çift sarıl yumurta oluyordu yanlış hatırlamıyorsam

hakan hocam, aynen dediğin gibi, benim kümesin içinde toprak ayrı yerde var 40x40x20cm lik bir kabın içinde de full karışık mineralli taş var her daim :))

Olmazsa olmazlarımdandır. Çay posası ve yumurta kabuğu da atarım arada ezip aynı kabın içine.

çay posasını bir kaç kez denedim yemediler pek, ben de sonrasında koymadım bir daha, bir de ben 15 günde bir maydanoz asıyorum duvara yarım demet kadar, hem vitamin yerine hem de kuşların tüylerinin parlaklığına etkisi olduğu kanaatindeyim, fakat maydonoz yedikten sonraki 2 gün hafif sulu dışkı çıkarıyorlar, malum c vitamininin fazlası ishal yapabiliyor ama bu durum kuşların performansını hiç etkilemiyor, ve hastalanmıyorlar..

(hakan bak bu mesajı yazarken aklıma havuç rendeleyip vermek geldi birden :))) hani havuç yiyen insanların gözleri daha iyi görür göze çok faydalı bir şeydir derler ya, yedireyim bakayım atmacayı kerkenezi daha uzaktan görebileceklermi) :)))

Geri