Acayip bir hastalık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar yeni aldığım bir kafakuyruk vardı.İlk günlerde yemesi içmesi yerindeydi.Ama 2 gündür yem yemesine rağmen kuşta zayıflama oldu.ve sürekli köşeye çekilip kabarıyor.Öylece duruyor.Ne olduğunu anlayabilsem tedavi uygulucam ama anlayamadım.Kuşta hırıltı akıntıda yook ama dışkısı biraz yeşilimsi.Bu hastalık ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar niye kimse cevap yazmıyo? :sinirli:

beyzade' Alıntı:
Arkadaşlar niye kimse cevap yazmıyo? :sinirli:

Arkadasim ben yardimci olabilseydim yardimci olurdum kizmana gerek yok , benimde bir kusum hasta ne yapacagimi bilmiyorum ama kendime gore bir tedavi uyguluyorum bakalim sonucu ne olacak.
Her turlu hastalik olabilir , yeni aldigin icin stres olabilir kirginlik olabilir yani hersey olabilir.Ben zannetmiyorumki burda kesin bir cevap bulasin , keske oyle olsaydi da tum kuslar hastaliktan kurtulsaydi.

selamunaleykum umarim kusun duzelir bendede bir yavru ekesi rahatsiz birsuru ilac aldimtedaviye basladim umarim baska kuslara gecmeden ii olur arkadasim ben kus sokmuyorum kuslarin icine sende istersen yeni gelen kuslari bir hafta gozetimde tut sonra kuslarina karistir hastaliga gelince bu konuda fazla ii deyilim uzgunum yardimci olamiyorum
kolay gelsin
saygilarla ferhat

Ustalar her an herkes onlıne lamıyor sitede bu yuzden cevap vermede gecikme olmustur yoksa herkus biizm için önemli.Kimse kimsenin kusu ölmesin istemez.
Ama siz sanki biraz az araştırıyorsunuz gibi.
Sitede daha önce hastalıklarla yazılmıs oldukca hatrı sayılır paylasımlar var.
Sadece su arama butonunu kullanmanız yeter.
Öncelikle kusları kumesden uzaklastırın diger kuslarla temasını kesin.
Kumesi cok guzel temizleyin dezenfekte edin.Bu dezenfekteyi Clear mix kullanarak yparsınız.
Kuslarınızın tam olarak hangi hastalıga akalandığını tespit edin.
Yemesinde bir sorun varsa yani mide bagırsak problemleri için Levamix denilen ilacı kullanabilirsiniz.
Kuslara vitamın takviyesi yapım bol temiz hava almasını saglayın gunesten yararlanmasını saglayın.banya yapsınlar temizlensinler.
Kuruma gibi bir durum soz konusu ise Baytri adlı ilacı kullana bilirsiniz.

Saygılar.

diskisi nedenizye salmonella olabilir dene bence benimde aklima baska bisey gelmio salmonellayi fazla verme ama iyice zayiflatir

Arkdaşlar kuşun dışkısı normale döndü ama hala kuşta halsizlik var.Antibiyotik ve ek olarak balık hapı kullandım.Biraz düzelme oldu.Hepinize teşekkür ederim.

arkadasım kuşun tuye giremiyor tuye giremediği icin karın arısı yapıyor bi kenarda kalıo

kuşunuzda büyük ihtimalle iç parazit var, eczanelerde satılan flagyl adlı ilac öneriliyor ama nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi değilim.

merhaba arkadaşlar lütfen kullanmadığınız sonucunu görmediğiniz ilaçları önermeyin,iç parazitte neguvan ve levamin ilaçları iyidir.kulaktan duyma isal ilacı almış arkadadaş 2 kuşu ölmüş ilacın isalle alakası yok lütfen arama bölümünü kullanın işinize yarar. hayvan yem yiyor su içiyorsa ilaç kullanmayın her ilacın yan etkisi vardır, lazım olduğunda ilaç işe yaramaz:kitap: :slm:

Geri