acemiyim bantlı kuşumu açtım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zabazan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

zabazan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim akgül
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Abilerim kardeşlerim acemiyim 9 adet kuşum 1 tanesi 1haftalık oldu kanadı bantlıydı açtım fakat kanatları tel tel olmuş düzelirmi ?

kümesin içinde hareket ettikçe kanatlarını çırptıkça düzelir kardeşim .Kuşların kanadını çok sıkı bantlamayınız uzun süre bantlı tutucaksanda 3 gün sağ kanadı 3 gün sol kanadı bantlaki hayvanların kanadı tutulmasın

kardeşm ben batlamamam hiç eğer getirdiklerin eşse dişiyi kanadının yarısını kes (zarar vermeden) erkeği sal ben hep ole yaparım hiç bir sorunla karsılasmadım

Teleklerdeki bozukluğu kuş gagası ile düzeltir. Önemli olan bantlarını sökerken telek koparmamaya dikkat etmektir. Ben genelde bantları sökmeden evvel, kuşlara banyo yaptırıyorum, daha tam kurumadan da bandı elimle hafifçe ovuşturup ıslaklığın bant arasına girmesini sağlıyor ve üst kısmından ince uçlu makası arasına sokturarak kesip yanlardan sıyırarak çıkarıyorum, Bu işlemi yaparkende elimle telek diplerini tutuyorum ki, teleklerin çekilmesine mani olmuş oluyorum, diğer türlü bandı çıkarırken teleklerden bir kaçı dipten çıkınca, kuşun kanadında eksik olmuş oluyor ve bu kuşu uçurmak için sıkıştırınca kuş düzgün uçamıyor, Teleklerin tekrar çıkması için de 40 gün beklemek gerekiyor. Velhasılı kelam bant sökmek kolay bir iş gibi gözüksede, kuşu incitmemek açısından önemli hassasiyet gerektiren bir konudur.

bi sıkıntı olmaz kuş kendi düzelr kanadını gagasıyla duzeltir bu arada kuşların yeniysebi kaç kuşu beraber uçur ve bi iki gün ard arda uçur indir kolayca alışırlar bu arada kuşlarını tok uçurma kuşların çatıya konarlarsa inmezler kolay kolay bunları yeni başladığın için söyleyim dedim bu arada aramıza hoş geldin :D

aynen bi sıkıntı olmaz düzelir zamanla dert edilcek bi durum yok :D

Geri