ACİL AZ ÖNCE BAKTIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uufuk944
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uufuk944

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ufuk ağbulak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
ACİL AZ ÖNCE BAKTIM KUŞUM 17 18 GÜNDÜR 2 YUMURTANIN ÜZERİNDE OTURUYORDU AZ ÖNCE BAKTIM DA YUMURTALARDAN BİRİ HAFİFTEN HAFİFTEN ÇATLIYOR VE TIK TIK DİYE SES GELİYOR ŞİMDİ BENİM NE YAPMAM LAZIM KUŞUN YUMURTADAN ÇIKMASINA YARDIMCI OLAYIMMI NE DERSENİZ CVPLARINIZI BEKLİYORUM

şacmalama ya.. insanmı onlar da ebelik yapıcaksın. direk ölür o hayvan.. sen bırak kendı halıone 2 gune cıkar sağlıklı bir şekilde. tek yapman gereken ortamın sıcaklıgı anne babasını cok kaldırma malum havalar soguk yavrucak ölmesın.. bu arada ilk yavrun olacak heralde hayırlısı olsun bol yavrulu gunlere devam..

slm kardeşim sen arada kuşların altına yinede bak bazen çatlar ama yavru çıkamaz eğer yumutta tam ortadan çatlaksa bişey olmaz ama sağından solundansa yardım et yumurtayı kır ama yavruyu eline alma

Kuşculukta en önemli olay takiptir, kuşların hal ve hareketi, yavruların yeme düştükten sonra yem yemeleri, suyu keşfetmeleri, yumurtadan çıkma zamanındaki hareketler, öyleki yumurta çatlar ama yumurta yanlış yerden çatlamıştır ve son anda çıkmak üzereyken içinde kalır orda küçük bi hareket yavruyu hayata tutundurur, ama bilinçsiz yardım edcem diye çatlak yumurtayıda bırkalayıp yavruyu çıkarmak ta öldürür. sadece gözlem, yardım ise en sonunda

oncelikle gözün aydın diyeyim yeni yavruların (: gözleme sadece 1 2 günün sonunda eğer çatlayan yerlerden yavru çıkmaz ise o zaman yardımcı olursun çünkü bazen yavru yumurtanın içinde çıkmaya çalışırken sanırım ters bir sey yapıyor ve çıkamıyor o zaman yardımcı olabilirsin ama kış dönemi yavru büyütmek oldukça zordur bunu da bilmende fayda var yavruların ölürse üzlme vazgeçme yaza bol keseden alırsın yavru çünkü anne babaalar bazen kalkıyor soğuktan da yavru ölebiliyor site içinde kış dönemi yavru bakımı ile ilgili yazılar var oraları da incelemeni tavsiye ederim

hepinize bu özel yorumlarınız için teşekkür ederim yumurta her geçen saat daha fazla çatlıyor D:

canım kardeşim heyecanını anlayabılıyorum.ama gel sen abini dinle kesinlikle yarına kadar kuşun altına bakma anaç ı kaldıra kaldıra yumurtayı soğutacaksın yavrun ölür daha çıkmadan..sen karışma yumurtaya allah ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz...yorum yazan arkadaşlar sizi anlayamadım doğrusu.belli ki kardeşimiz acemi ve acemi birinin ters yavruyu yumurtadan sağlıklı çıkartabılme şansı ne kadardır acaba?
kardeşim sen hiç bulaşma yumurtaya inş. yavru sağlıklı çıkıp büyüyecektir..ve önemli bişey daha yavru 15 günlük olmadan hiçbir şekilde avucuna alma...hatta hiç almasan daha sağlıklı büyür..

Hiç elleme çıkacak olan zaten çıkar.. Çıkartayım derken yavrulara zarar verirsin.. Bırak dağınık kalsın :)

Sayın arkadaşlarım güvercinlrimizi incelememiz ve bu incelemeler sonucunda yeni yöntemler bulmak istemeniz güzel ama bence hayvanların doğal dengesini eğiteceğim yok yardım edeceğim diye lütfen bozmayın doğa bizim bildiğimizden yardım etmek istediğimizden öte bir kuvvetle muktedir. Onun için güvercinlerimizin çok ellenmesi incelenmesi kobay gibi kullanılması gibi işlemlerden uzak duralım dengelerini bozmayalım. Sayın arkadaşımın heyecanı da benim ilk güvercinlerim olduğu zamanki heyecanın aynısı çok güzel duygular merak da edilir hepsini biliyorum ancak artık yaşım otuz uzaktan seyretmeyi daha çok seviyorum doğal hallerini bozmamaya çalışıyorum. Hiç kimsenin tercihine de karışmak istemem herkese selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri