Acil cevap lütfen!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kralfaruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 428

kralfaruk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Faruk ŞENOL
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Değerli arkadaşlar benim 1 haftadır durduk yere 4 güvercinim öldü babam bitten olabilir diyor nedenini bilmiyorum ama önce kabarıyorlar durgun oluyorlar sonra ölüyorlar sizce kümese ne gibi ilaçlar yapmalıyım güvercinlere yaptım olmadı ama kümese neler yapmalıyım yardım edermisiniz?

Çok az bilgi vermişsin ama, durduk yere ölmüyorlardır mutlaka bir şey vardır. Kümesi temizleyip dezenfekde etmelisin. Yem kapları, su kapları, yumurta ve yavru olmıyan folluklar dahil. Yavru ve yumurta yoksa rahatca temızlıyebılırsın ama yavruların yada yumurtaların varsa iş biraz güçleşiyor. Rahatsız etsen bi durum etmesen bi durum. Yer değiştirince damızlıklar yavru veya yumurtaya bakmıyabılıyor. Sen elinden geldiğince titiz bir şekilde dezenfekde et. Şüpheli kuşları derhal ayırmalısın. Forumumuzda her türlü virüs, sağlık, iç ve dış parazit sorunlarıyla ilgili bilgi edinebilirsin. Kuşlarını iyice gözlemleyip, forumdaki "Güvercinde Görülen Hastalıklar" bölümüne bakarak bir teşhis koymalısın. Ve o hastalığa yönelik tedaviyi uygulamalısın. Dış parazitlerden şüpheniyorsan ve yavrularında varsa onlara "Avimec" adında bir damla öneririm. Yavrular hassas olduğundan onların üstüne parazit sipreyi sıkmak sakıncalı olabilir çünkü. Bu ilaçdan ensesine haftada bir damla damlatırsan 3-4 haftaya bişey kalmıyor dış parazit olarak. Büyük kuşlar içinse ense dibine, haftada 2 damla yeterlidir. Ama dediğim gibi. 3-4 hafta bazı arkadaşlar için uzun oldugundan bu damlayı genelde yavrularda kullanırlar. Umarım bir an önce atlatırsın. Çok geçmiş olsun. Yalnışım veya eksiğim olduysa affola. Üstadlarım tamamlasınlar lütfen.

Saygılar..

Kuşların ağırlıkları gidiyor hafifliyor ve tuttuğunda artık eline kemik değmeye başlamışsa kuruluk dediğimiz olaydan kaynaklanıyordur. Sebebi iç parazittir. Foto çekip kuşların pisliğini ve durgun olan kuşlarındaki görünütüyü ve kümesi birkaç farklı açıdan çekersen ve anlatımın daha detaylı olursa elimizden gelen birşeyler varsa yaparız. Eğer bu dediklerimi yapamıyor isen hasta olan kuşlarından birini alıp veterinere git durumu anlat.

Geri