Acil cevap verin lütfenn

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arda Pekmez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arda Pekmez
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Güvercinim yumurtladı yumurtası altından kaymış şu an boş basıyor 6 veya 7 saat oldu kendi geri koyar mı yoksa elimle değeyim mi

Canım kardeşim yumurta altından kaydı diyorsun orasının meyili mi var ? veya yanına bir taş veya tahta parçası koy veya petshoptan kuşun üzerine yatacağı plastik yuvalık el mümkünse yumurtayı fazla elleyip sallayıp çalkalama yuvalığın içine biraz ot saman varsa kanat teleği tüy at selamlar.

Canım kardeşim yumurta altından kaydı diyorsun orasının meyili mi var ? veya yanına bir taş veya tahta parçası koy veya petshoptan kuşun üzerine yatacağı plastik yuvalık el mümkünse yumurtayı fazla elleyip sallayıp çalkalama yuvalığın içine biraz ot saman varsa kanat teleği tüy at selamlar.
Öncelikle teşekkürler ederim kardeşim ben çam koydum biraz ondan yuva yapmıştı bu arada kümesin zemini topraktan bazı yerlerinde eğim var oradan aşağı gitmiş bir kaç kişiyede sordum elinde fazla tutma aldığın birlik koy dediler çevremdeki bazıları ise yumurta soğuduysa çıkmaz felan diyolar.Canım kardeşim çıkar mı yumurtadan güvercin elimle aldım direk yuvasına koydum ve etrafını çevirdim iyice ve şu an basmaya devam ediyor inşALLAH yarın diğerinide yumurtlar.Saygılarla

merhabalar. güvercinler zaten ikinci yumurtasını yapmadan birinci yumurtaya basmazlar. ikinci yumurtayı yapana kadar birinci yumurtanın üzerinde bekler. ikinci yumurtayıda 1 gün aradan sonra yapar. basmak için ikinci yumurtayı beklemesinin sebebi ise iki yavrununda aynı anda yumurtadan çıkmasını sağlamaktır. yumurta yuvadan kaydıysa alıp yerine koymak en doğrusu. yumurta kaydığında çatlama kırılma gibi zarar görmediyse, yavrunun çıkması noktasında problem yaşamazsınız.

merhabalar. güvercinler zaten ikinci yumurtasını yapmadan birinci yumurtaya basmazlar. ikinci yumurtayı yapana kadar birinci yumurtanın üzerinde bekler. ikinci yumurtayıda 1 gün aradan sonra yapar. basmak için ikinci yumurtayı beklemesinin sebebi ise iki yavrununda aynı anda yumurtadan çıkmasını sağlamaktır. yumurta yuvadan kaydıysa alıp yerine koymak en doğrusu. yumurta kaydığında çatlama kırılma gibi zarar görmediyse, yavrunun çıkması noktasında problem yaşamazsınız.
Teşekkürler Canım kardeşim 1 tane yumurtladı şu an basıyor 2 yi yumurtlar mı

1. yumurtayı yaptıktan yaklaşık 48 saat sonra 2. yumurtayı yapar.
Çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın.ALLAH razı olsun

açıkçası daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. 3 tane yumurtlayan kuşum oldu ama hiç tek yumurtlayan kuşum olmadı. belki tecrübe etmiş arkadaşlar vardır. ya kuş 1. yi daha önce yumurtladı ve bi şekilde o yumurta kayboldu yada dediğiniz gibi ilk kez yumurtladığı için tek yumurtladı.
--- Mesaj güncellendi ---
neyse eldeki 1 yumurta inşallah dolu çıkar. keyifli bir bekleyiş sizi bekliyor. inşallah bol yavrulu bir yıl geçirirsiniz.

byz1.webp
kardeşim seninle konuştuktan sonra bende aynı durumla karşılaştım. ilk kez yumurtlayan beyazım 1 tane yumurtladı :)

Canım kardeşim eline bir ameliyat eldiveni geçir( bağzı kuşlar el kokusuna hassas) olur yumurta 5-6 günlük ışağa doğru yumurtanın inçe ve kalın tarafından kırmadan ve sallamadan tutup ışığa bak ince bir kılcal damar gibi cizgi çıkar tuttuğunu belirtir 10 cu günde biraz ağırlaşır ve reng, kemik rengine döner kış olduğu için 19-20 gün yavru yumurtadan çıkar. İllaki çift yumurta yapacak diye bir kural da yok.Yumurta toplu tabsnca kapsülü gibi sıralıdır bir de genelde ilk yumurta erkek ikinci ise dişi çıkar selamlarımla.

Geri