ACİL HASTALIK İÇİN TEŞHİS BEKLİYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kuş uzun süredir araştırıyorum resimleri koydum veterinere götürdüm falan ama akım çok karıştı. Bana acil yardım gerekiyor. Kuş git gide kötüleşiyor. Veteriner 'salmonella' olmuş dedi. Bugun pazara gittim kuşu götürmedim olayı anlattım onlarda farklı bir şey dediler.. Bu hastalık nedir ? Acil tedaviye baslamam lazım yardımlarınızı beklıyorum hemde cok acil.. Resimler ortada.. İlk başlangıctaki halinide koyuyorum tarih 20mayıs

Ekli dosyalar

• 25072010819.webp
    25072010819.webp
    361.7 KB · Görüntüleme: 1,879
  • 25072010822.webp
    25072010822.webp
    373.6 KB · Görüntüleme: 1,907
  • 20052010660.webp
    20052010660.webp
    31.2 KB · Görüntüleme: 1,923
bu hastalık bence akciger ve solunum yolları rahatsızlıklarının bı dısa vurumudur. gözü merhem ile tedavi edip antibiyotik ile takviye etmelisiniz. bulaşıcı oldugu kanaatindeyim yuva da vanadın ıle dezenfekte edılmelıdır.ıcme suyundan cabuk bulasır.ıyı gunler...

Cem kardeşim bu hastalığın ne olduğunu bilmiyorum fakat bu kesinlikle salmonella değil, salmonellada gözde orda burda böyle ura benzer yaralar çıkmaz(Çiçek dese tmm da oda değil) direk kuş zayıflar,pusar,kurur ve ölür.. Veteriner bence sallamış. Pazardaki ustalar daha iyi bilir diye düşünüyorum..Geçmiş olsun

Benimde mavimde aynı şey vardı..bulaşıcı olldugunu hiç düşünmedim çünkü kuşu ayırmamıştım ve digerlerine herhangi bir bulaşıcılıgını görmedim...Tek gözünde vardı daha sonra diger gözündede aynı şeyi gördüm..Baktım olacak gibi degil artık geceden kapanan gözü sabahları elimle açıyordum..Böyle bir hafta her sabah kapanan gözü açtım sonra kendiliğinden geçti...ama geç farkettiğim için bu elimle gözü açma işini ikinci gözde yapıyordum ..Tamamen iyileştiğinde farkettim ki...İlk hastalıklı göz görmüyordu..Kör olmuştu.

Cem bu hastalık yeme düşen yavrularımda ölüme sebeb oldu.Şikayet önceleri tek gözde sulanma, sonraki safha gözde ve ağız içinde capaklanma, yem yememe, dolasıyla aclıktan isal.Bu hastalığı erken safhada yakalarsan yani göz yeni yeni sulanmaya başladımı, ornimix toz ve ronidozel tozu birbirini katarak içme sularına koy, sonuç alırsın.Bu kuşta fazla yapacak birşey kalmamış, gözdeki çapaklanmayı temizle yapabiliyorsan.Tahminim bu hastalık sıcaktan ve kalabalık, havasız kümes ortamlarında daha sık oluyor.

bendede aynı olay oldudamızlık kümesimde 2 cam vardı fakat havalandırması küçüktü bu yüzden iiçerdede fazla kuş olduğundan havasız kalıyordu öncelikle yavrular büyüyemeyip ölüyordu sonra 1 cift kuşta oldu gözleri kapanmaya başladım mustafa abimin dediği gibi elimle acıyordum gözlerini kümesteki camların tekini telle örtüp havalandırma yaptım sorun kendiliğinden geçti yani benim önerim kümesi temizleyip havalandırman kuş sayınıda azaltsan iyi olur... inş. kuşun iyileşir.

arkadaşım kuşunda göz sulanması var .nezle halsizlik ileri vakalrda göz kapanır.kümesinde yaygınsa hastalık ornimix ds toz ilaç 5-6 gün 2 lt suya genel olarak uygula bu sürede kuşların kapalı kalsın kireç taş vs.. yemesinler. göz kapanmış olanlarada ayrıca ortitab hap dan 4/5 gün günde tek doz ver.
sorun kesin çözülür..kolay gelsin..

Gökay beye katılıyorum. İlk başlangıçta çeşitli antibiyotik tedavileri işe yarayabilirdi. Ama bu kuş için sanırım biraz geç kalınmış. Geçmiş olsun.

yavrusundada annesınden bulastıgını dusundugum hastalık var ama onunki gözde değil aksine gaga ile göz arasındaki bölümde olmuş.. aklım durdu.. neyse sağolsun..

gökay gerekeni yazmış ilaçlar sonuç verecektir.göz içinde gentamisin ampül kullan çapak bir günde kaybolur ikişer damla yeterli olur hastalığın adı pox güvercin çiçeği.bu mikrop 20 günlük yavrularda daha sık rastlanır.eklem yerlerinde gaga sonunda gerdan ve burnunda gözlerde ağız içinde boyun ve kafada çıktığını gördüm .gökayın yazdığı ilaçları kullan illaki faydası olacaktır geçmiş olsun arkadaşım

Geri