ACİL İmdadıma Yardım Lütfenn

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrullah_bingol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emrullah Bingöl
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam sevgili abilerim,

birkaç gündür kuşlarım ishal olmuşlardı (yeşil sulu dışkı çıkarıyorlardı) Bugün öğlen kümesimi açtığımda tüyleri kabarık ve pusmaya başlamışlardı.Şimdi açtığımda ise 2 kuşum kusmaya başladı yediği yemi kustu.Kusanlardan Bi tanesinin sağ gözünde kapanma gerçekleşti.. Sağdan soldan bu hastalığı sordugumda çiğdem yedir ve 1 gün su verme, ertesi gün 1lt normal satılan süt koy suluklarına iye tavsiyeler aldım.Fakat hiç bir işe yaramadı.Aralarında 1-2 iyi kalmıştı onlarda hafif kırgınlaşmaya başladılar..

ACİL OLARAK NE YAPMALIYIM SİZCE LÜTFEN YARDIM EDİN.. Yarın sabah ilk işim dediklerinizi gerçekleştirmek olucak nasıl bi tedavi uygulayabilirim.Ve kurtarma olasılığım nedir abiler yardım ederseniz çok sevinicem..

Şimdiden saolun, hayırlı aksamlar.. :hungur:

emrullah_bingol' Alıntı:
Selam sevgili abilerim,

birkaç gündür kuşlarım ishal olmuşlardı (yeşil sulu dışkı çıkarıyorlardı) Bugün öğlen kümesimi açtığımda tüyleri kabarık ve pusmaya başlamışlardı.Şimdi açtığımda ise 2 kuşum kusmaya başladı yediği yemi kustu.Kusanlardan Bi tanesinin sağ gözünde kapanma gerçekleşti.. Sağdan soldan bu hastalığı sordugumda çiğdem yedir ve 1 gün su verme, ertesi gün 1lt normal satılan süt koy suluklarına iye tavsiyeler aldım.Fakat hiç bir işe yaramadı.Aralarında 1-2 iyi kalmıştı onlarda hafif kırgınlaşmaya başladılar..

ACİL OLARAK NE YAPMALIYIM SİZCE LÜTFEN YARDIM EDİN.. Yarın sabah ilk işim dediklerinizi gerçekleştirmek olucak nasıl bi tedavi uygulayabilirim.Ve kurtarma olasılığım nedir abiler yardım ederseniz çok sevinicem..

EMRULLAH ÖĞRENCİ 16 YAŞINDA HARÇLIKLARI İLE KUŞ BESLEMEKTE..100 LERCE LİRA HARCAYAMAZ İLAÇLARA O NA GÖRE BİR LİSTE..
ECZANEDEN ÖNEREYİM DİYORUM.VETERİNER BULUNDUĞU YERDE ZATEN YOK.!
largopen 250 3tl ( ÇAY KAŞIĞI TOZ)
sanasol vitamin şurubu 3 tl ( 2 KAPAK )
nidazol şurup 2 tl BU 3 İLACI AL ( 3 KAPAK ) 2 LİTREYE HEPSİNİ KOY . 6-7 GÜN VER ..EMRULLAH NETİCEYİ BURADA BİZLERLE PAYLAŞMANI BEKLİYORUM..
DİNLENMİŞ SU TERCİH EDİLMELİ..

Abi yazıyı gördüm hemen koştum aldım geldim 3 ilacıda.Kuşlarım ne hastalığında şuan ufak bilgi verirsen sevinirim..

Hemen kümese geri çıkıp sulukları hazırlıyorum abi..Sonuçları paylaşacagım..

Ayrıca ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YARDIM için abi sonuçlara beraber bakacağız.Zaten 12 tane kuşum kalmıştı en sevdiklerimden..İnşallah düzelirler..

emrullah_bingol' Alıntı:
Abi yazıyı gördüm hemen koştum aldım geldim 3 ilacıda.Kuşlarım ne hastalığında şuan ufak bilgi verirsen sevinirim..

Hemen kümese geri çıkıp sulukları hazırlıyorum abi..Sonuçları paylaşacagım..

Ayrıca ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YARDIM için abi sonuçlara beraber bakacağız.Zaten 12 tane kuşum kalmıştı en sevdiklerimden..İnşallah düzelirler..
E-COLİ ,SALMONELLA,TRİKOMANIASIS ,SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU İSE * FAYDA SAĞLAYACAKTIR.* kanaatindeyim.
ilacı şimdi hazırlayacaksan ;
şırıngayla hepsine bu gece içirmeni öneririm .Gece fayda sağlar , inşallah .

Ama ben suluklara koydum abi..Şırıngaylada basmalımıyım sence..

largopen 250 3tl ( 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ)
nidazol şurup 2 tl BU 3 İLACI AL ( 3 KAPAK ) 2 LİTREYE HEPSİNİ KOY . 6-7 GÜN VER ..EMRULLAH NETİCEYİ BURADA BİZLERLE PAYLAŞMANI BEKLİYORUM..
DİNLENMİŞ SU TERCİH EDİLMELİ
BU GÜN BİZE İYİ HABERLERİNİ BEKLİYORUZ.

selam bence kuşların ceyrana maruz kaldılar , benimde bir cok başımdan böle durumlar geçti lakin hiç bir zaman bilmedigim ilaç tedavilerine girişmedim , teramisin var veterinerlerde 8 tl kadar ondan 5 gün boyunca sularına ver narın kabugunu kaynat konservernin içine kabuguyla beraber koy 2 saat kadar dinlendirip çalkaladıkdan sonra o suyu kuşlarına içir yemine biraz princ takviyeside yap elinden geldigi kadar , kuşları güneşe çıkar allahın izniyle 1 haftaya iyleşecekler hiç sıkıntı yapma kuşları bol bol güneşe çıkar , onları fazla yorma .

ilyaskonya' Alıntı:
selam bence kuşların ceyrana maruz kaldılar , benimde bir cok başımdan böle durumlar geçti lakin hiç bir zaman bilmedigim ilaç tedavilerine girişmedim , teramisin var veterinerlerde 8 tl kadar ondan 5 gün boyunca sularına ver narın kabugunu kaynat konservernin içine kabuguyla beraber koy 2 saat kadar dinlendirip çalkaladıkdan sonra o suyu kuşlarına içir yemine biraz princ takviyeside yap elinden geldigi kadar , kuşları güneşe çıkar allahın izniyle 1 haftaya iyleşecekler hiç sıkıntı yapma kuşları bol bol güneşe çıkar , onları fazla yorma .
DEĞERLİ İLYAS '' İYİMSER YAKLAŞMAK BEN DE İSTERİM.'' PAYLAŞIMIN GÜZEL .TŞKR.
E-COLİ ,SALMONELLA , BULAŞICI NEZLE , PAMUCUK SEBEBİ İLE PUSMA - KUSMA VARSA DİYE DÜŞÜNÜLEREK KARIŞIM ÖNERİLDİ.cereyan var ise kümeste de ÖNLEM ALINMASINI ACİLEN RİCA EDELİM.. :slm:
BU DÖNEMLERDE TEMİZLİĞE ÖZEN ARTIRILMALIDIR.

dedektif45' Alıntı:
kesin çözüm COCCİ-GEL
COCCIGEL ; SULFA + TRIMP +RONIDOZOL güzel bir karışım . orıjınalini bulan bana da göndersin. 35-40 tl piyasa..
yazıları güzel okuyormusunuz arkadaşlar.
ÖNERDİĞİNİZ KİŞİ ÖĞRENCİ . İTHAL ÜRÜN ALABİLİR Mİ SİZ CE ? YAŞ 16
öğretmensiniz daha iyi bilmelisiniz..16 yaşında gençler 40 tl kuş ilacına verebilir mi ?
1500-2000 TL MAAŞI OLANLARIN DÜNYADAN HABERİ OLMUYOR..
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !

EVET EMRULLAH BİNGÖLDEN MESAJ GELDİ ..KUŞLARDA , DENGE KAYBI VAR ..MIŞ. cereyan değil yani.

e-coli ya da salmonella muhtemelen amoksisilin içeren largopen fayda sağlayacak.
bazen trıco ..da denge kaybı yapabilir..son dönemlerinde..o da nidazol de fayda sağlayacaktır.
sanasol vitamin de destek olur inşallah
http://www.ilacpedia.com/largopen-suspansiyon

BİZDE 3 KÜMES VAR YAKLAŞIK 10 KUŞU KAYBETTİK BUNA BENZER BİR HASTALIKTAN KÜMESLERDE HER HAFTA TEMİZLİK YAPILMASINA RAĞMEN ÇOK AĞIR Bİ HASTALIKLA KUŞLARIN BİR ÇOĞU ÖLDÜ KURTARABİLDİKLERİMİZİ O KÜMESTEN AYIRDIK SADECE ANCAK BU MEVSİMDE KUŞ TÜY DÖKERKEN HASTALIKLA YETERİNCE MÜCADELE EDECEK GÜCÜ BULAMIYOR YETERİNCEDE GÜNEŞ ALAMIYOR.
KUŞLAR PUSMAYA BAŞLADIKTAN SONRA 2 GÜN YAŞAMIYOR. İLK ÖNCE PUSUYOR SONRAKİ GÜN DENGE KAYBI BİR SONRAKİ GÜNÜ GÖREMİYOR BİR ANDA ÖLÜYOR KUŞLAR BU KADAR ANİ ÖLÜM GÖRMEDİM BU ZAMANA KADAR NASIL BİR HASTALIK ÇÖZEMEDİK.
TÜRKER ABİNİN İLAÇ TAVSİYELERİNİ DİNLE BENCE SONUÇ ALIRSIN İNŞALLAH.

PauLsHeadquarte sizin galiba kuşlarınız pasterurellaya (kanatlı kolerası) yakalanmış. Kümeslere geldimi baya yıkım yaratıyor. Onun tedavisini araştırın.Tüm arkadaşlara sağlıklı kümesler...

Ben sadece gözlerin kapanması için tavsiye vereceğim. Eğer gözlerde iltahap gibi içinde beyaz bişeyler varsa forumda Genta göz damlası öneriliyor. Eğer genta fayda etmiyor hastalık ilerlemişse. Eczaneden İnflased isimli göz damlasını alıp kullanın %100 çözümdür.

Güzel kardeşim hayvanlar yeşil isal selmo stop hap uç gün ağızdan bırertane yutturdu hepsıne.fıyatı 35 tl çok ıyı gelecek goreceksın

elk' Alıntı:
PauLsHeadquarte sizin galiba kuşlarınız pasterurellaya (kanatlı kolerası) yakalanmış. Kümeslere geldimi baya yıkım yaratıyor. Onun tedavisini araştırın.Tüm arkadaşlara sağlıklı kümesler...
saol şimdi konu başlıklarından araştırma yapacağım benzer bir hastalıksa tedaviye başlamam gerek dün akşam 10 tane kuşu diğer kuşlardan hastalık şüpesi ile ayırdım onlarıda kaybedersem elimde neredeyse hiç kuş kalmayacak.

[email protected]' Alıntı:
emrullah_bingol' Alıntı:
Selam sevgili abilerim,

EMRULLAH ÖĞRENCİ 16 YAŞINDA HARÇLIKLARI İLE KUŞ BESLEMEKTE..100 LERCE LİRA HARCAYAMAZ İLAÇLARA O NA GÖRE BİR LİSTE..
ECZANEDEN ÖNEREYİM DİYORUM.VETERİNER BULUNDUĞU YERDE ZATEN YOK.!
largopen 250 3tl ( ÇAY KAŞIĞI TOZ)
DİNLENMİŞ SU TERCİH EDİLMELİ..

Türker bey bu önerdiğiniz karışımı hastalıktan korumak için verebilirmiyiz.

OĞUZ EN UCUZ KORUMA METODU BUDUR ! AYDA 3-4 GÜN
LARGOPEN TOZ,NİDAZOL ŞURUP ,SANASOL ŞURUP KARIŞIMI 12 SAAT AKTİF ETKİLİ ..

BU REÇETE İSE İLK 3-5 AYDA KULLANILDIĞINDA SEZONA GİRİŞ İÇİN DAHA FAYDALIDIR..
guvercin-ilaclari-ve-vitaminleri/bir-cok-hastalik-ve-tek-ilac-ile-cozum-turker-oden-t20444-150.html

LARGOPEN ,RONIDOZOL ,VİTAMİN SONRASI YETERLİDİR.

2013 TE İSHAL KESİCİ ÜRÜN * NEOMİSİN SULFAT * TERCİH EDİLMELİDİR.3 GÜN ..

RONIDOZOLA İHTİYAÇ BİR SÜRE SONRA YOKTUR . GÖZTAŞI 3LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KARIŞIM HARİCEN KONURSA 5-6 GÜN PAMUCUK OLMAMAKTADIR..UMUT COŞKUN ;GÖZTAŞI ÇÖZELTİSİNE SİRKE DE KOYMAKTADIR..DENEDİM SORUN YOKTUR..

NETİCE OLUMLU YÖNDE..

EMRULLAH İLE GÖRÜŞTÜM . DERSLERİ YOĞUN ŞU AN DERS ÇALIŞMAKTA BEN O NUN YERİNE SİZLERE BİLGİ AKTARAYIM .

2 YAVRU KUŞU TEDAVİYE GEÇ KALINMASI NEDENİ İLE KURTARILAMADI .FAKAT DİĞERLERİNİN İYİ DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ. TEMİZLİĞE ÖZEN GÖSTERMESİNİ RİCA ETTİM..

tedavide ,BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM..

2 litre dinlenmiş suya
LARGOPEN 250 TOZ( 1 çay kaşığı )
NİDAZOL ŞURUP ( 10 cc )
SANASOL VİTAMİN ŞURUP ( 10 cc) KARIŞIMINI 15 GÜN SONRA TEKRAR 5-6 GÜN KULLANMASINI ÖNERİRİM.

kakaların rengi şu an nasıl ? ishal kesildi mi..? genel bir anlatım bekliyoruz tabb i ki EMRULLAH SEN 'den ..

Değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için ve kısa sürede cevapladığınız dan dolayı çok teşekkür ederim.

Bu belirtelere yakın belirtelerde ekim ayının 30 gibi bizim kümestede baş göstermeye başladı.Kümesin %80 inde ishal var.Hasta kuşun ilk günkü belirtisi 1.gün kusma 2 . gün denge kaybı ve pusma 3.gün ölümle sonuçlanıyor.Bünyeleri ve sağlıkları çok sağlam postaları 3. gün sonunda kaybettik.Hastalık kümese girmeden önce yaklaşık 4 kümeste 100 civarı güvercin vardı şu an 30 adete yakın kaldı.15 senedir askerlik harici kuş besleyen birisi olarak kümesimde ilk defa böyle bir hastalığa rastlıyorum.Kuşlarıma bugüne kadar Berovit-b harici antibiyotik vb. ilaç kullanmamış birisi olarak bu hastalık başgösteridiği günden itibaren kullanmadığım ilaç kalmadı ama hiç birisinden fayda göremedim.Allah Bu hastalığı kimsenin kümesine göstermisin neredeyse veba gibi bütün kuşları 100 adet 1 ay içinde kaybedecez.

OĞUZ EN UCUZ KORUMA METODU BUDUR ! AYDA 3-4 GÜN
LARGOPEN TOZ,NİDAZOL ŞURUP ,SANASOL ŞURUP KARIŞIMI 12 SAAT AKTİF ETKİLİ ..

BU REÇETE İSE İLK 3-5 AYDA KULLANILDIĞINDA SEZONA GİRİŞ İÇİN DAHA FAYDALIDIR..
guvercin-ilaclari-ve-vitaminleri/bir-cok-hastalik-ve-tek-ilac-ile-cozum-turker-oden-t20444-150.html

LARGOPEN ,RONIDOZOL ,VİTAMİN SONRASI YETERLİDİR.

2013 TE İSHAL KESİCİ ÜRÜN * NEOMİSİN SULFAT * TERCİH EDİLMELİDİR.3 GÜN ..

RONIDOZOLA İHTİYAÇ BİR SÜRE SONRA YOKTUR . GÖZTAŞI 3LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KARIŞIM HARİCEN KONURSA 5-6 GÜN PAMUCUK OLMAMAKTADIR..UMUT COŞKUN ;GÖZTAŞI ÇÖZELTİSİNE SİRKE DE KOYMAKTADIR..DENEDİM SORUN YOKTUR..
GEÇMİŞ OLSUN !

Selamun aleykum Kuşlarımdan bir tanesi aşırı zayıflama ,halsizlik ve pusma belirtileri gösteriyor bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

ruqal' Alıntı:

Selamun aleykum Kuşlarımdan bir tanesi aşırı zayıflama ,halsizlik ve pusma belirtileri gösteriyor bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
A.S ..ECZANE ÜRÜNÜ ÖNEREYİM Mİ?
ZOLAX 50mg 7 ADET 11 TL (1 KAPSUL )
LARGOPEN 250 TOZ (1 ÇAY KAŞIĞI ) 3 TL
SANASOL VİTAMİN ŞURUP (10 CC 2 KAPAK ) 3 TL
NİDAZOL ŞURUP ( 10 CC 2 KAPAK ) 3 TL
BU 4 İLAÇ KARIŞIMI 6 GÜN *HER GÜN TAZE * DİNLENMİŞ 2 LİTRE SUYLA HAZIRLAYIN geçmiş olsun !

bir başlık açmanızı ve neticeyi de mümkünse paylaşmanızı rica ediyorum..Başka arkadaşlarımıza da fayda sağlasın tşkr.

Tedaviye gec basladıgımı düşünüyorum.. 2 kuşum öldü.1 tanesi hasta hasta kayıp oldu. 1 yavrum halsiz.. Durum bu şuanlık

emrullah_bingol' Alıntı:
Tedaviye gec basladıgımı düşünüyorum.. 2 kuşum öldü.1 tanesi hasta hasta kayıp oldu. 1 yavrum halsiz.. Durum bu şuanlık
HASTA KUŞLAR REVİR E ALINMALIDIR..DİĞERLERİNDEN AYRILMALIDIR..HASTA KUŞLAR KÜMESTE KALMAMALIDIR..
DİĞER KUŞLARA DA HASTALIK BULAŞABİLME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEKTİR.
YA DA HASTALIK KÜMESTE KALICI OLABİLİR..

BİR KAÇ AY ,DÜZENLİ VE SIK SIK DEZENFEKTAN KULLANILMALIDIR..

SİZLER

GÜVENDİĞİNİZ * BÜTÇENİZE UYGUN DEZENFEKTANI TERCİH EDİN ! *

türker abi merhaba.
o dediğin largopen ile tam 3tane kuşumu kurtardım.1tanesi öldü :( (geç kaldığım için)
hepsinde aşırı kilo kaybı pusma yesil ishal vardı
isterseniz nasıl kullandığımı anlatabilirim
kurtardığım kuşlardan birisi şu anda yumurtada diğer ikiside eş aldı :)

Teramisyn gibi bişy vardı oda fayda ediyordu kuşlarım hastalanınca almıştım

Geri