Acil yardım edermisiniz ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MacKray3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MacKray3

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sercan Kırbağ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Öncelikle meraba konuyu inşallah doğru yere açmışımdır.

Güvercinimin bir anda ayaklarında hissislik başladı önce tek ayakta durmaya başladı sonra yatmaya başladı.Biraz daha açık yazıyım.

Bundan 4 gün önce hiç bir şeyi olmayan hayvanımın 1 gün sonra yavaştan ayaklarının hissisleştiğini anlıyabiliyorum ve bu yüzden tek ayak üzerinde durmaya başladı.
dün ise artık tek ayak değil iki ayağınında hissisleştiğini anlıyorum çünkü hayvan artık ayakta duramıyor ve yere yatıyor.Dün akşam üstü ise elime alıp ayağında şişlik yada yaralanma varmı diye baktım fakat gözle görülebilir hiç bir sorun yoktu tabiki tırnaklarındaki morluklar hariç.Tırnakları hafiften morarmış bir şekildeydi.
Bu gün ise tırnaklarından biraz daha etine doğru yani parmak uçlarına doğru geldiğini görüyorum.
Ne yapılacağını bilmediğim için sizlere sormak istedim.

Şimdiden vericeğiniz fikirler için teşekkürler..

pek bir bilgim yok ama sicak su kabinda ayaklarini tuzlu suda dinlenmesini saglardim.belki yardimi olurdu.

Mechelen' Alıntı:
pek bir bilgim yok ama sicak su kabinda ayaklarini tuzlu suda dinlenmesini saglardim.belki yardimi olurdu.

Teşekkürler.
İyi gelmese bile bir zararı olmaz değilmi ?

--- message by moderator ---
Uyarı!
Her hastalık SALMONELLA veya VEBA DEĞİLDİR, bunun gibi kesin ifadeler kullanmayınız! Yanlış teşhislerde bulunmayınız. Hayati tehlikesi olan hastalıklar için öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! İmkan ve vakit varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Tedavisine geç kalmayınız!
Uyarı! Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

kuscu_marik' Alıntı:

Teşekkürler fakat benim belirtiğim şekilde bir şeyler bulamadım bu veridiğiniz bilgilerde eklemlerle ilgili bir şeyler var fakat benim bahsettiğim gibi morarma gibi belirtiler yok aynı şey olduğunu düşünmüyorum bununla fakat tekrardan yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

kuşun her tarafına bir bak dediğin gibi ayaklarında bişey yoksa ayagının üstünde duramaması kemiklerlerle alakalı olabilir.ikinci ihtimal ise kuş ayagını 1 yerlere sıkıştırmış olabilir hayvanın vucudunda darbe izi varsa bengay krem var agrı kesici özelllikli onu sur hayvanı agrıdan kurtarırır hiç olmadı Vitamin mineral takviyesi yap,eczanelerde suda eriyen calsiyum hapı var ondan ver düzelir inş.

hidalgoo' Alıntı:
kuşun her tarafına bir bak dediğin gibi ayaklarında bişey yoksa ayagının üstünde duramaması kemiklerlerle alakalı olabilir.ikinci ihtimal ise kuş ayagını 1 yerlere sıkıştırmış olabilir hayvanın vucudunda darbe izi varsa bengay krem var agrı kesici özelllikli onu sur hayvanı agrıdan kurtarırır hiç olmadı Vitamin mineral takviyesi yap,eczanelerde suda eriyen calsiyum hapı var ondan ver düzelir inş.

kuşun yer yerini düzgün bir şekilde inceledim ama zedelenme falan yok ama dediğiniz gibi kemiklerle alakalı bir sorun olabilir.Dediğiniz gibi calsiyum hapını deniyeceğim teşekkürler.

yıllardır tavuk ve kuş besliyorum sana şahsi tavsiyem sıvı pan teramiycin ilacı vardır sadece veteriner ilaçları satan yerlerde bulunur hastalık yeni başladığında ağız yoluyla verebilirsin ancak tarifine göre hastalık 2. aşmaya geçmiş bu nedenle 0.5 mg ilacı deri altına enjekte etmen gerekiyor 3 saat içinde etki gösterdiğini kuşun ayağa kalktığını göreceksin umarım işine yarar

Kus disi ise yumurta felci olmus olabilir, birkac güne ayaga kalkar. Eger yumurta felci degilse "ayak tutulmasi" olarak tabir edilen hastaliktir, benimde yillar önce bir kusumda olmustu. Ilacin ismini hatirlamiyorum ama suya katilan bir toz kullanmistim ve iki günde düzelmisti. Bence varsa imkan veterinire götürün yoksa, ayak tutulmasina karsi kullanilan ilaclari arastirip birini temin edin ve dozajina dikkat ederek kusa uygulayin!

Gecmis olsun, selamlar...

satkusman' Alıntı:
yıllardır tavuk ve kuş besliyorum sana şahsi tavsiyem sıvı pan teramiycin ilacı vardır sadece veteriner ilaçları satan yerlerde bulunur hastalık yeni başladığında ağız yoluyla verebilirsin ancak tarifine göre hastalık 2. aşmaya geçmiş bu nedenle 0.5 mg ilacı deri altına enjekte etmen gerekiyor 3 saat içinde etki gösterdiğini kuşun ayağa kalktığını göreceksin umarım işine yarar

Teşekkürler.

ilhan Kösedag' Alıntı:
Kus disi ise yumurta felci olmus olabilir, birkac güne ayaga kalkar. Eger yumurta felci degilse "ayak tutulmasi" olarak tabir edilen hastaliktir, benimde yillar önce bir kusumda olmustu. Ilacin ismini hatirlamiyorum ama suya katilan bir toz kullanmistim ve iki günde düzelmisti. Bence varsa imkan veterinire götürün yoksa, ayak tutulmasina karsi kullanilan ilaclari arastirip birini temin edin ve dozajina dikkat ederek kusa uygulayin!

Gecmis olsun, selamlar...

Dişi olsa bende aynı şeyi düşünürdüm fakat erkek neyse dediğiniz gibi ilaçlara bakıcam teşekkürler.

Mesut Ferahlı Bey' in önerisini uygularsan sonucunu bize de bildir lütfen. Ben bu güne kadar hiç uygulamadım ama deri altı ilaç enjektesi akla yakın geliyor.
Kolay gelsin inşallah başarılı olur kuşu iğileştirirsin.

satkusman' Alıntı:

Mesut abi bir şey sormak istiyorum ben bu dediğin ilacı internetten araştırıyım dedim bu ilacı kuş türlerine uygulandığından bahsetmemiş internette.Dediğinizin tam olarak ismi Pan-Terramycin öyle değilmi ?

Bu arada yıllardır tavuk ve kuş besliyorum demişsiniz bunları sizi kötülemek amacıyla sormadım sadece internetten araştırdığımda farklı çıkınca size bir daha sormak istedim.Haddimi aştıysam Kusuruma Bakmayın.
Teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri