Acil yardım kelebek ile mavi taklacı eş tuttu ne yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gsbaha54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gsbaha54

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bahadır KAN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
S.a Mavi erkek kelebek ile eş tuttu bu sabah yemlerken :S

Ben tam bunları yemden sonra ayrı yere alacaktım eş olsunlar diye

http://i.hizliresim.com/JLEWyo.jpg

sürekli gaga atıyordu erkek buna eşe çağırıyor diye eş atacaktım yemledim yuva önünde erkek gitti bu kelebek ile eş oldu :S
http://i.hizliresim.com/W2rojY.jpg

Ne yapabilirim ? yumurtaları atayım mı ama sonuçta yumurtadakilerde can kıyamam ben çıksa sorun olur mu ? Maviyi eşinden ayırıp diğeri ile atsam eş tutar mı tekrar ? maviler eş tutarsa 4 yumurtayıda mavilere koysam sorun olur mu ? bir yardımcı olur musunuz bu durum beni çok tedirgin etti bilgimde yok fakat kelebek ile onun uyumlu olmadığının farkındayım :S

Re: Acil yardım kelebek ile mavi taklacı eş tuttu ne yapmalı

ayrı yerde tut dışıyı

yumurtaya bakar mı ayrı yerde tutsam ? eşleşti artık yumurtasını atayım mı ?

Bir ara benimde başıma gelmişti. Ben hale bir yarusunu uçururum çok da güzel taklacı oldu. yavru buyudukden sonra ayırabılırsın. Yada yumurtaları salla 10 gün üstünde otursun ondan sonra zaten yumurtalar bozuk diye oturmaz.Yumurtayı hemen altından alırsan kuse bılır hayvan. :)

Sizin mahhelde başka kuş bakan varmı

Canım kardeşim eş tutması daha iyi hiç olmazsa o sana sadık olur bir yere gitmez sende uçurma zevkini yaparsın ekonomik durumunu bilmediğim için ayır demiyorum o kelebek (SAYA) ya uygun erkek alman 50-60 TL den aşağı değildir onun için ilerde eline para geçer se iyi bir kelebek taklacına da bir dişi alarak iki çift kuşun olmuş olur varsın şimdilik böyle kalsın selamlar.

Yumurtalarda yavru oluşmaya başlamadan al altından kırma kuşları üretmeyin artık piyasada yeterince var.

aynen mahheleden başka birisinden ya kelebek yumrutası a yada taklacı bir kuşun yumrutasın al

ıstanbulda olsan bır cıft taklacı yumutası verıyım dıcem de :)

benım tavsıyem yumurtalarını at alabılıyosan o kuslara es al, cok fazla kırık kus var pıyasada, bızım uyelerımızın kontrollu uremeye oncu olması gerektıgını dusunuyorum.

Geri