acil yardım kuşumun hali ney

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 923
A

Anonymous

Misafir
abilerim kuşum sanırım yaşlı sanki yem yerken böyle garip garip hapşırıyor gibi sesler çıkıyor ve orda birz bekliyor neden olabilir ve tedavisi nedir

Yasliliktanmi bilmem ama hapsirmasi iyiye isaret degil. Gozleri nasil?

sürekli oluyor mu? her yem yediğinde? bazen takılır 1 saat kadar sürdüğü olur öksürük tıksırık sonra erir gider takılan yem sorun çözülür ama sürekli varsa başka bir sıkıntı var demektir.

Hayvan ilaçları satan eczanelerden Pan-Terramycin 50 ml'lık ( sıvı ) al.Her sabah yemlemeden önce 3 gün süreyle küçük şiringa ile 0.3 cc ağızına damlat, hastalık ilerlediyse tedaviyi 7 güne çıkar .

yemin' Alıntı:
Hayvan ilaçları satan eczanelerden Pan-Terramycin 50 ml'lık ( sıvı ) al.Her sabah yemlemeden önce 3 gün süreyle küçük şiringa ile 0.3 cc ağızına damlat, hastalık ilerlediyse tedaviyi 7 güne çıkar .

Emin bey neyi var ilaç söylemişsiniz ama hastalık nedir? iç parazit falan mı?

Benim önerdiğim ilaç sürekli öksüren veya kıhlayan kuşlar için.Bu hastalık genellikle bu mevsimde ortaya çıkar, kıhlama ,burun akması veya gözde yaşarma ve bulaşıcıdır( solunum yolları ).İlaçlamadığınız takdirde bütün kümese yayılır.Benim kuşlarda yaklaşık 10 gün önce ortaya çıktı.Ornimix ve Pan-Terramycin ile tedavi ettim ama Pan-Terramycin çok daha hızlı etki ediyor.

genelde yem yerken oluyor ve 10 15 dkk kuş durduğu yerde duruyor bende üstüne gidiyorum ki hareketlensın diye

Geri