acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmett1988
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmett1988

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet hafızoglu
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Balıklar
kkuslarda anlayamadıgım bır hastalık ortaya cıkmaya basladı,kuslar tek tek oluyor
hastalıgın belırtılerı : kuslar halsızlesıyor ama yem yeme sorunları yok kusların gozlerınde kızarıklık,kusların boyunlarında uzama ve asagı dogru kafasını bırakma,dengesiz yuruyusler sarhos gıbı normal bır sekılde yuruyemıyor .
kus en fazla iki gun yasıyor.boyle bır hastalık basına gelen varmı acaba veya bır tedavısını bılen bırısı.

selamun aleyküm büyük bir ihtimalle kuşlarınız sallbaş olmuş abilerimden dinlediyim kadar bütün bilgilerimi akatarıyım sna boyun tüylerini yol jiletle bir damla kanını akıt çok ufak sarımsak ver b12 vitamini ver ve bunları yapmadan önce kuşu gagasından tut boynu gergin olsun dümdüz olsun sonra kafası ahngi yöne dönüyorsa ters yönüne doğru kafasını kıtlat ama dikkat et koparma bunlar yap iyileşir saygılarımla

Bu hastalığın sallabaşla ilgisi yok...

KARDEŞ SANA ÜZÜLEREK SÖYLEMELİYİM Kİ, KÜMESİNE VEBA HASTALIĞI GELMİŞ, BOYUN UZATIP ERTESİ GÜN ÖLEN KUŞ VEBA BELİRTİSİDİR. Kİ KUŞÇULUKTA EN BERBAR , TOPLU ÖLÜMLERE YOL ACAN Bİ HASTALIKTIR, HER GÜN BİRİ ANİ ÖLÜR, ACİL OLARAK YAPMAN GEREKEN, SAĞLAM OLANLARI Hemen ayır, hasta olanlarıda karantinaya al, kümesini boşalt dezenfektan , toz kireç bulabilidğin tüm dezenfekte ilaçlarını kullan , belli bi zaman o kümesede kuş sokma, çok geçmiş olsun.

bu sabah bır tane daha olmus hergun bır tane kus oluyor hasta olanları ayırdım kumesıde temızledım kırec te attım ama hala daha kumeste kendını salan kuslar var.bunlar hastalıga tam olarak yakalanmaması için kusların dırenclerını arttırmak için bı ılac varmı veya vıtamın

selamlar kuşların yalancı vebaya yakalanmış gercekten cok berbat bı hastalık gecen sene banada olmuştu 9 tane kuş ölmüştü benım kullandıgım ılaç cocimiz yada collimix hergün 2lt suya verıyosun hergun temız su seklınde duzeltıyo yanı bendekıler duzelmıstı ınsallah sendekılerde duzelır gecmıs olsun

bende yaşamiştım.
kümesimin yarısından fazlasını kaybetmiştim.
o zman internette yoktu tabii.
geçmiş olsun. umarım en az kayıpla atlatırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri