ACİLL YARDIM...CÖZEMEDİM HASTALIGI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gökhan34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Balıklar
Arkadaşlar bugun bi kuş indirdim yuvaya ama durmadan hırıltı var kuşda..agız ve göz etrafındada hastalık gıbı bısey var anlamadım daha yeniyim yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

• 08052011(002).webp
    08052011(002).webp
    134.2 KB · Görüntüleme: 1,702
  • 08052011(003).webp
    08052011(003).webp
    88.8 KB · Görüntüleme: 1,672
  • 08052011(004).webp
    08052011(004).webp
    155.2 KB · Görüntüleme: 1,670
arkadaslar yok mu yardım etcek ona göre cözum bulucam...

Bu kuş hasta ! kümesine sakın sokma .!! . Kendi kuşlarınada bulaştırırsın .. Ayrı bir yerde tedavi et , gagasını temizle ılık suyla , onitap hap ver birkaçgün ..
Çok kolay düzele bileceğini sanmıyorum , ornitap hıklamayı keser , dinlensin yem yesin istirahat etsin bir süre , balık yağı ilede takviye yapabilirsin .. Balık yağı direncini artırır enerji verir ... Ama asla sağlıklı kuşlarının yanına bırakma .. selamlar ŞEREF

tesekkurler seref abı..pekı bı kac soru daha sormak ıstıyorum agzındakı sarı ıltıhap cıcek sanırım bunu tedavı edemez mıyım bu kusun duzelme sansı yok mu sımdı su an kuslarımın arasına koymadım ayrı bakıyorum ıyılestırmek ıstıyorum ayrı bakarak ama ne yapmam konusunda kararsızım zor nefes alıyo ve agzındakı cıcek galıba ...

Birbirine benzeyen çok fazla hastalık var aşağı yukarı aynı belirtilerle ortaya çıkan .. Çiçek yada başka bir bakteri kökenli hastalık yada birkaçı aynı anda olabilir ..
Şuan size gambamihs adlı bir hapı önereceğim ama bu hapta artıık nadiren bulunuyor .. Bu yüzden forumda hastalıklar bölümünü ayrıntılı okumanızı öneririm .. Biraz araştırırsanız gerekli bilgilere ulaşabileceğinizi düşünüyorum .. İlaçla tedavi edilebilir bence eke bir kulaşa benziyor daha dirençl olur yaşlı kuşlar yavrular ise daha az dayanıklı olurlar .. Forumu bir inceleyin selamlarŞEREF

hırıltı için ornitap bulamayabilirsin.monodox kapsül yuttur.eczanelerde var

TRİKOMANASİS MİKROBU KAPMIŞ ÇOK BULAŞICI KUŞU AYIR.GAGALARDA AĞIZDA DAHA SONRA İÇ ORGANLARDA ÜRER KUŞU KISIR YAPAR DIŞKISINA BAK BEYAZ SULU MU AĞIZSA SARI YARALAR OLUR
6 GÜN TEDAVİ ETMEN LAZIM TRİKOMİX TOZ (YADA ANTİ BAKTERİYEL İLAÇLAR) KULLANMAN LAZIM.

KUŞUN GAGASI YERINE . KAKASINI GORMEK ISTERDIM. KAKA TESHISLERDE EN GARANTI

MERTSOMA' Alıntı:
TRİKOMANASİS MİKROBU KAPMIŞ ÇOK BULAŞICI KUŞU AYIR.GAGALARDA AĞIZDA DAHA SONRA İÇ ORGANLARDA ÜRER KUŞU KISIR YAPAR DIŞKISINA BAK BEYAZ SULU MU AĞIZSA SARI YARALAR OLUR
6 GÜN TEDAVİ ETMEN LAZIM TRİKOMİX TOZ (YADA ANTİ BAKTERİYEL İLAÇLAR) KULLANMAN LAZIM.
Öncelikle tesekkur ederım yardımlarınız ıcın...trikomix toz eczanelerde bulabılırım sanırım 6 gunde tamamen geçer dımı bu hastalık sonra yuvaya koyucam..

dışkısı temiz gözüküyo ama yüzü gözü dağılmış, ciğer problemi var bence, ornitab ve çiçek ilacı işi çözer tahminimce, ama kuşu sakın yuvaya sokma ! suluktan bi yudum su içerse tüm kuşlarıa geçebilir hastalık, ayrı bi yerde bak iyileşince at kuslarının yanına

Su an ayrı bı yerde bakıyorum zaten gecene kadar bole tedavı edıcem bılgılerınız ıcın tesekkurler...

Geri