acill yardımm kuş ölcek yoksa :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan49
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ozkan49

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan günal
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
s.a abilerim ustalarım yavru hünkarim var anne babası yok ama yeme düşmüş 1 haftadır bendeydi gayet iştahlı şekilde yem yiyordu bu sabah yemlemeye cıkardığımda 1 tane bile yem yemedi öğlen tekrar verdım yem yine yemedi acaba bilen varsa bi cevap yazarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler

kuşta kabarma - halsizlik varmı? veya kümesteki diğer kuşlardan sopa yemiş olabilir mi? bol su mu içiyor, az sumu içiyor? dışkısı sulumu kurumu ne renk? (bunları gözlemle yaz ki, tecrübe aktaralım, diğer türlü 2 öğün yem yemedi diye anca kafadan atmamız lazım, bu seferde sağlam kuşu bozarız vebali bize kalır)

dışkısı hafif sulu yuvanın içinde kabarık duruyor dün banyo yapmak için suya girmiş tamda kurulanmadı galiba acaba ondan olmuş olabılir mi?

SİTEYİ GEZERSENİZ GEREKLİ TEDAVİLERİ VE İLAÇLARINI BULABİLİRSİNİZ !!!

siteyi gezdim zaten onun için buraya yaazdım

Dediğin gibi soğuktan olmuş olabilir yavruya mümkün olduğunca kendi elinde yem yedir, sıcak bir yere al ve vitamin takviyesi yap, ağzına da ezip sarımsak at yarım 3 gün boyunca tekrarla düzelecektir. Vitamin için forumda arama yaparak bulabilirsin.

tamam öyle yaparım artık çok teşekkür ederm sağolun

KAKASININ GÖRÜNTÜSÜ, AĞIZ İÇİ NOKTALAR, DAMAK RENGİ, GÖZ ISLAKLIĞI, ..VE BENZERİ BİLİNİRSE DAHA FAYDALI OLUNUR.

SİZ KUŞUNUZA YAĞDANLIK POMPA İLE MAMA YAPIP BASIN..

tamam onuda denerim inş düzelir teşekkür ederim hepinize ..

Öncelikle geçmiş olsun. Üstadlarımız hastalık belirtileri konusunda neleri gözlemen gerektiğini yazmışlar. Doğal vitaminlerle yada sitede araştırma yaparak vitamin takviyesi yapabilirsin. 1 litre suya yarım limon, bir kaşık elma sirkesi, bir diş de sarımsagı ezip koyabılırsın. Ufak bir sarımsak parcasını, bugazından gecebilcek büyüklükte olması sartı ile dogrudan yutturabilirsinde. Bol bol vitamin takviyesi yap. Yem yemıyorsa mama hazırlayıp sırıngayla yedir. Sitede mama hazırlanışı felan vardı. araştırırsan içine neler koycagını ve nasıl yedırmen gerektigini bulucaksındır. Videolu anlatım vardı. Sitede bulamazsanda "Youtube" ye "yavru güvercin bakımı" yazarsan videolar var. İzliyebilirsin. Mama yerine dogrudan yemde verebilirsin. Youtube' deki videolar bir hayli işine yarıcaktır.Kuşdaki belirtileri iyi gözlemleyip hastalıgı teşhis etmen ve sitede araştırma yaparak tedavi yollarını araman çok iyi olur. Hatam yada yalnışım olduysa affola. Üstadlarım düzeltsinler lütfen.

Saygılar.. :)

Sanırım yem yedirme konusunda sana en uygun video bu olucaktır. Gayet basit ve etkili bir yöntem. Çay bardağı ve balon kullanarak besliyebilirsin bu şekilde :) Aç kalırsa direnci dahada azalır. Ve iyileşme olasılıgı azalır. günde 2 kere, Sabah ve akşam karnını doyurman yeticektir. Bolca vitamin takviyesini unutma. Kursağını kontrol ederek, doyup doymadıgını anlarsın. Çok aşırıda şişirme. Kursagına bakınca anlarsın zaten. Farklı videolarada bakabilirsin. Umarım kuşun iyileşir.

http://www.youtube.com/watch?v=YscsBNqp ... re=related

B.Demir' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun. Üstadlarımız hastalık belirtileri konusunda neleri gözlemen gerektiğini yazmışlar. Doğal vitaminlerle yada sitede araştırma yaparak vitamin takviyesi yapabilirsin. 1 litre suya yarım limon, bir kaşık elma sirkesi, bir diş de sarımsagı ezip koyabılırsın. Ufak bir sarımsak parcasını, bugazından gecebilcek büyüklükte olması sartı ile dogrudan yutturabilirsinde. Bol bol vitamin takviyesi yap. Yem yemıyorsa mama hazırlayıp sırıngayla yedir. Sitede mama hazırlanışı felan vardı. araştırırsan içine neler koycagını ve nasıl yedırmen gerektigini bulucaksındır. Videolu anlatım vardı. Sitede bulamazsanda "Youtube" ye "yavru güvercin bakımı" yazarsan videolar var. İzliyebilirsin. Mama yerine dogrudan yemde verebilirsin. Youtube' deki videolar bir hayli işine yarıcaktır.Kuşdaki belirtileri iyi gözlemleyip hastalıgı teşhis etmen ve sitede araştırma yaparak tedavi yollarını araman çok iyi olur. Hatam yada yalnışım olduysa affola. Üstadlarım düzeltsinler lütfen.

Düzeltecek yada eklenecek birşey yoktur, biz forum arama özelliği kullanılsın diye küçük bilgiler verip birazda sitede gezip ne kadar güzel konulara değinildiği görünsün istiyoruz. Arkadaş adına teşekkürler bilgiler ve araştırıp yardımcı olduğun için

YAVRU ÖLÜMLERİNİN BİR ÇOĞU KOLI BASILI NEDENIYLE OLMAKTADIR.

BEN ECZANEDEN ERCEFURYL KAPSUL 2.5 TL ALIP 3 GÜN KULLANMAKTAYIM.
BARSAK ANTISEPTIĞIDIR..

hepinize çok teşekkür ederim sitede yeni olduğum için araştırma yapamadım kusura bakmayın

alger' Alıntı:
B.Demir' Alıntı:

çok teşekkür ederim :)

[email protected]' Alıntı:
YAVRU ÖLÜMLERİNİN BİR ÇOĞU KOLI BASILI NEDENIYLE OLMAKTADIR.

BEN ECZANEDEN ERCEFURYL KAPSUL 2.5 TL ALIP 3 GÜN KULLANMAKTAYIM.
BARSAK ANTISEPTIĞIDIR..
teşekkür ederim :)

Faydamız dokunduysa ne mutlu :)

fazlasıyla faydanız dokundu teşekkürler :heyo:

saygı değer arkadaşım kuşunuzun durumu hakkında ve yaptığınız tedavi şeklinide bizimle paylaşırsanız çok makbule geçer.

yavru şuan yavaş yavaş toparlanıyor yem yemeye de başladı ayrıca mama takviyeside yapıyorum inş. tamamen düzelicek bi ara resmini paylaşıcam yavrumuzun (:

Bu arada ben soğuktan korunmaları için havalar soğumaya başladığında biraz kenevir veriyorum ve bal koyuyorum sularına.
keneviri zayıf kuşlarada veriyorum işe yarıyor.

ben genellikle eş kuşlarıma veriyordum yavruya vermedim hiç işe yarıyorsa bende verim o zaman

Geri