Adana Görselleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
[No message]

Ekli dosyalar

• adana-001.jpg
    adana-001.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 3,462
  • adana-003.jpg
    adana-003.jpg
    81.3 KB · Görüntüleme: 3,276
  • adana-005.jpg
    adana-005.jpg
    47.5 KB · Görüntüleme: 3,225
  • adana-002.jpg
    adana-002.jpg
    60.6 KB · Görüntüleme: 3,320
  • adana-004.jpg
    adana-004.jpg
    69.8 KB · Görüntüleme: 3,243
  • adana-008.jpg
    adana-008.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 3,304
  • adana-006.jpg
    adana-006.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 3,120
  • adana-011.jpg
    adana-011.jpg
    85.2 KB · Görüntüleme: 3,250
  • adana-007.jpg
    adana-007.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 3,312
  • adana-010.jpg
    adana-010.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 3,251
  • adana-009.jpg
    adana-009.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 4,114
mükemmel kareler.bu kuşların sadıklıklıkları hep anlatılır.çok uzun süreli uçabiliyormu bunlar acaba.o cüsseyle?kaç saat havada kaldıklarını şu an besleyen bi arkadaşımız bize söyleyebilirmi?

Sevgili ömercim,bir aralar bende adana beslemiştim.Bu kuşlar gerçekten mükemmeller.Bazı arkadaşlar yavru bakamadıkları yönünde diretiyorlar toplumda.Ancak ben böyle birşeye hiç rastlamadım.2005 yılında bir çift adanadan toplam 8 yavru aldım ve bunun yanında bir çift mardin yavrusuda baktırmıştım.bunun yanında havada kalma süreleride epey uzun.filoya saldığımda benimkiler en az üç saatten aşağı inmezlerdi.Ve daha çok sinek olarak uçarlardı.Ve en son olarak,o dalışlarını izlemek bambaşka bir zevk.Bu kuşlara ilgi duyan arakadaşlara beslemelerini şiddetle tavsiye ederim.

[No message]

Ekli dosyalar

• adana-guvercinleri.jpg
    adana-guvercinleri.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 3,118
ne kadar uçtukları hakkında bir bilgim yok ama ne kadar kısa sürede yere indiklerini biliyorum çok iyi dalış yapıyorlar. resimler için teşekkürler.

Evet Feyzi kardeşim Muğla Kızıldağdaki o adanalara kahvede arkadaşlarla sizinle otururken ara sırada olsa görür içten bir öff çekerdim. Gerçektende mükemmel dalıcılar. Sanki bin metreden biruçağın düşüşü gibi :) ..

kızıldağ daki kuşçunun kümesinde alınan adı cinali olan kuş. askerde olan ferit arkadaşımıza konmuştu. çok gülmüştük.

Ekli dosyalar

• CİNALİ&FERİT.jpg
    CİNALİ&FERİT.jpg
    36.9 KB · Görüntüleme: 2,962
o kızıldağdaki kuşlar dimi.hüseyinin dediği gibi çok mükemmel bi inişleri war.cinali mi?bu ismi kim koydu feyzi.ama baya evcil hayvanlar.baksana adamın kafasına konmuş.normalde iri kuşları diğer kuşlardan daha ürkek bilirdim.

bu arada gökhan ıda unutmayalım verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim gökhancım.

Ulen feyzi kardeşim yine Ferite sanalda olsa yapacanı yaptın ya helal olsun sana :D Bu arada Ferit Kardeşimizne zamana geliyor askerden..?

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
bu arada gökhan ıda unutmayalım verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim gökhancım.
Rica ederim ömercim fyadalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere.

:unlem: ALINTIDIR...

Ekli dosyalar

• resim022ys6.jpg
    resim022ys6.jpg
    90.9 KB · Görüntüleme: 2,826
  • resim026lz6.jpg
    resim026lz6.jpg
    82.4 KB · Görüntüleme: 2,818
  • resim017mo6.jpg
    resim017mo6.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 2,880
gökhan çok güzel resimler teşekkürler.. hüseyin biliyosun feriti her kuşu besler bulur bakar. ama onun koca selanik başkaydı ama öldü yakında aramızda şafak 9 diyo. ömer kendinize iyi bakın tüm kuşçulara selamlar.

Selam Arkadaslar,

Oncelikle Ferit kardesimize hayirli teskereler dilerim.
Adana dalici kuslari, parlaga en duyarli, durusuyla, ucusuyla, dalisiyla, Asil kuslardir 1 okadarda zor kuslardir.
Tecrubesi olmayan yetistiricilerin uzak durmasini tavsiye ederim.
Ucuslari, 2li veya 3lu olarak ucurulur,bu gruba posta denir ve oncu kusun cinsiyle hitap edilir, mesala zirhli postasi, sami postasi, sakar postasi vs.
Yukselmeleri, donerli merdiven cikarcasina done done cok kisa 1 zamanda bulutlara girerler, 15 ila 30 dakika aralarinda ucurulur.
İstenilen yukseklige ulastiginda, parlak (pirilti) cekilir, kuslar sahin dalisi gibi, dalisa gecerler, 2 turlu dalis yaparlar, duz dalis ve makasli ( kanat cirparak) dalis, ama oncusuz 1 postayi asagi almak zordur hatta imkansizdir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

ali bey bilgileriniz bu ırkı yeni beslemeye başlayan ve su anda besleyıpde pek bılgısı olmayanlar için hiç biyerde bulunmayacak bilgiler.çok saolun.

gerçekten çok çevik bir yapı sahip maşallah

arkadaşlar kusuruma bakmayın sızın adanalarınız altına benım kuşları ekledım ınş benım de sızım guvercınlerınız gıbı kularım olur daha yenıyım ıdare edın ama gelecek vadedıyorum :kitap: :tamam:

ya bende beslemek istiyorum bu kuşlardan ama tam özelliklerini ve performans larını bilmiyorum bi de aldığım kuşlarınsahibinden emin olmak istiyorum

GÖKHAN KARDEŞ BURSADAYSAN BİR TANIŞALIM DİYORUM. BEN KESTELDE ÖĞRETMENİM. AYRICAYENİDEN GÜVERCİN BESLEMEK İSTİYORUM. ADANALI OLARAK ADANA IRKI BESLEMEK İSTİYORUM.SENDE SATILIK KUŞ VAR MI? TEŞEKKÜRLER... [email protected] DAN İLETİŞİM KURABİLİRZ...

hakansia' Alıntı:
GÖKHAN KARDEŞ BURSADAYSAN BİR TANIŞALIM DİYORUM. BEN KESTELDE ÖĞRETMENİM. AYRICAYENİDEN GÜVERCİN BESLEMEK İSTİYORUM. ADANALI OLARAK ADANA IRKI BESLEMEK İSTİYORUM.SENDE SATILIK KUŞ VAR MI? TEŞEKKÜRLER... [email protected] DAN İLETİŞİM KURABİLİRZ...

Selamlar. Sevgili hocam Gökhan bey uzun zamandır işlerinin yoğunluğundan dolayı aramızda değil. En kısa sürede dönecek. Bilginize..

basoglanh' Alıntı:
hakansia' Alıntı:

Selamlar. Sevgili hocam Gökhan bey uzun zamandır işlerinin yoğunluğundan dolayı aramızda değil. En kısa sürede dönecek. Bilginize..
TEŞEKKÜRLER. BEN BURSADA ADANA IRKI BESLYEN BİRLİRİNİ ARIYORUM.BANA ADANA IRKI GÜVERCİN SATACAK. SERDAR KARDEŞİMİZLEDE İNŞALLAH BURSADA TANIŞACAĞIZ.
SAYGILARIMLAAA

merhaba arkadaslar ben bir sene önce adana beslemeye basladim ve bir kac sorum olacak, cevaplarsaniz sevinirim. Bu kuslar niye KARANLIK dolaplarda beleniyor?günes girse olmaz mi? yani dolaplarda olmasi tamam, ama niye karanlik???

asilhector' Alıntı:
Selam Arkadaslar,

Oncelikle Ferit kardesimize hayirli teskereler dilerim.
Adana dalici kuslari, parlaga en duyarli, durusuyla, ucusuyla, dalisiyla, Asil kuslardir 1 okadarda zor kuslardir.
Tecrubesi olmayan yetistiricilerin uzak durmasini tavsiye ederim.
Ucuslari, 2li veya 3lu olarak ucurulur,bu gruba posta denir ve oncu kusun cinsiyle hitap edilir, mesala zirhli postasi, sami postasi, sakar postasi vs.
Yukselmeleri, donerli merdiven cikarcasina done done cok kisa 1 zamanda bulutlara girerler, 15 ila 30 dakika aralarinda ucurulur.
İstenilen yukseklige ulastiginda, parlak (pirilti) cekilir, kuslar sahin dalisi gibi, dalisa gecerler, 2 turlu dalis yaparlar, duz dalis ve makasli ( kanat cirparak) dalis, ama oncusuz 1 postayi asagi almak zordur hatta imkansizdir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
gerçekten çok yararlı bilgiler. ben öncüsü olmayan 3 kuş kaldırdım 3 de cülük hayvanlar çok yükseldi ilk yüksek uçuşlarıydı 15 dk ugraştık 2 sini indirdik ancak akrep kaçtı... Ama allahtan kirvenin tanıdıgına inmiş geri getirdiler kuşumuzu anlayacağınız burada söylenen ger söze katılıyorum....

kardeş sen balkondamı beslıyon uçurmuyonmu kattıgın resimler ne dolap nede baraka bide nerde besliyon
:tamam:

69Bayburt' Alıntı:
merhaba arkadaslar ben bir sene önce adana beslemeye basladim ve bir kac sorum olacak, cevaplarsaniz sevinirim. Bu kuslar niye KARANLIK dolaplarda beleniyor?günes girse olmaz mi? yani dolaplarda olmasi tamam, ama niye karanlik???

Adana kuşlarının kapalı ve karanlık dolaplarda beslenme sebebi disiplini sağlamakla ilişkilendirilebilir. Adana kuşları çok hırslı kuşlardır dışarı ile ilişiği kesilen kuşlar (kapalı dolap içinde kaldıkları için) daha da hırs kazanırlar. Zaten Adana kusları ucusa baslamadan önce 10/15 dakika dolaştırılır daha sonra 15/20 dakika tekrar kapalı tutularak hırsının yerine gelmesi sağlanır. Her dalan kus iyi Adana değildir. Daldığı zaman kendini yakalatmaması iyi sekilde baskı vermesi takipci ise kıpramadan sağa sola oynamadan düz bir ok seklinde öncüyü takip etmesi eğer cırpınan bir arkacı ise sadece kanatlarının oynaması vucudun kıpramadan dama doğru ilerlemesi gerekir. ßir postada bunları sağlamak içinde iyi ve cok baskılı bir öncü gerekmektedir. Adana kuslarını acık baraka içinde beslerseniz asla randuman alamazsınız parlak hassasiyetleri zayıflar ve ahlaksızlaşırlar. Adanalar disiplini seven hayvanlardır eşi ile aynı gözde durmak onlara yeter. ßir posta güvercinin dama inişinde en önemli şeylerden biride grubun dağılmadan dama inmesidir cok yükseklerden gelip 50 metre aralıklarla sağa sola savrulmus bir posta hiç bir zaman geçer not alamaz. Yeni besleyecek arkadaslarda mutlaka iyi bir yetiştiriciden yardım almalıdır yoksa emekleri boşa gider.
Adana'ya yolu düşen arkadaşlar olursa ırk hakkında daha detaylı bilgiyi uygulamalı sekilde kendilerine yaşatır o heyecanı paylasirim böyle bir düşüncesi olan arkadaslar benimle irtibat kurabilirler. Seve seve misafir eder kuscuları gezmelerine yardimci olurum.

Saygılar..

usta nazar dağmesin güzel kuşlar aynalının ve beyazın yanına siyah yerine başıbeyaz maverdiyi katsaydın keşke daha güzel görünürdü ali öksüz karareyhanlı

Adana ırkı kuşları besleyen tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Ben de Adana'lıyım ve bir güvercin sevdalısıyım. Ancak şu anda mesleğim dolayısıyla il dışındayım. Hevesimi gidermek için iki çift Adana besliyorum (bir çift sakar, bir çift zırhlı) ancak tabiki uçuramıyorum. Tatil günlerinin gelmesini ve memlekete dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. (Arkadaşların kuşlarını uçurmak için) :heyo:

Geri