Adana güverciniyle ilgili soru..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar bu adana güvercinleride posta gibi midir yani illa yavrudan büyüterek mi alıştırabiliriz yoksa çift alsam alışır mı bagdat ta mı öyle ?

Adana güvercinleri gittigi her yerde uçar ister yavru olsun ister eke olsun.Eğer yeni aldıgın çiftin erkegi taritse erkegin kanadını bantlamana bile gerek yok emin ol dişiyi bırakıp bi yere gitmez.Eğer alışkın başka adana kusun olursa getirdigin gün bile uçurabilirsin biz getiriyoruz.Dişiye taritse direk getirdigimiz gibi uçuruyoruz.

peki bağdatlar içinde bu geçerlimi hiç yok hep mardin taklacım varda 1 çift almayı düşünüyorum bide her pırıltıya inermi bizim burda güvercin besleyen çok yani

Adana güvercini biz cins deriz pırıltıya iner kardeşim pırıltı görümü kafayı oraya takar iner adana 1 tane ucurulmaz en az 2 tane erkek ucurman lazım.Bagdat hakkında bişe diyemem onu bilmiorum

Slm kardes adanalari alistirmak hem kolay hemde zordur ilk ucuslarda damini iyi tanimadigi icin cevrende kuscu varsa her piriltiya dalabilir ama disilerine sadik kuslardir kolay kolay disisini birakipta gitmez ama benim tercihim yavrularini almaktir ben oyle yapiyorum aldigim kusa degilde yavrusunu alistiririm

adana yeri severse çabuk alışır ama bağdat (postadır) zor alışır, yavrusunu alıp yavruları uçurmak gerekir.

tamam sagolun 1 çift alıyım en iyisi hoşuma gitmeye basladılar :D yada 2 çift

1çift adana alırsan uçuramazsın.2 çift alacaksın 1 tanesi öncü olacak parlaga önce atlıcakki digeride arkasından takip etsn.Adana güvercini yani cins pazardan alınacak bir kuş degil izleyip alınması gereken bir kuş dondurma gibi kanat cırpmadan inen kusun bi degeri yoktur aşşagı inerken kusun çırpınması gerekir cins taklacıya benzemez çok zahmet gerektirir çok kaçar.

öncü derken 2 erkek uçucak dişiler yerdemi durcak

?

Yok oncu derken adalar ikili veya uclu ucarlar bunlardan biri oncu olur piriltiyi yani parlagi verdiginde oncu sinyali alir takipcileride onlan yarisa girerler inis savasi yani ama eger onc yoksa takipcileri indirmek cok zor sinyali alacak kus olmadi lazim yani anlayacagin tek ucurmak olmaz bu kuslari performans istiyorsan

Hayır 2 erkekten biri öncü olacak ki digerinide peşine taksın yani parlagı çektigin an 1 tanesinnin hemen atlaması lazımki digeride arkasından gelsin öncün olmazsa kusları aşşa alman bi hayli zor olur.

tamam sagolun

Geri