Adana Güvercinleri Her pırıltıya bakar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbuL Banqosu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Volkan Şam
Meslek
Kusçu
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Marabayın
Arkadaşlar adana kusları kendın kümesinden başka pırıltılara bakarlar mı ?

bakar eğer adana kuşları ile bir bilgin yoksa hiç başlama tahmin edemiyeceğin kadar zordur. eğer illaki adana beslemek istiyorum dersen en az1-2 sene bu kuşlardan besleyen birisinin yanında staj görmen gerekir.

ismail güleç' Alıntı:
bakar eğer adana kuşları ile bir bilgin yoksa hiç başlama tahmin edemiyeceğin kadar zordur. eğer illaki adana beslemek istiyorum dersen en az1-2 sene bu kuşlardan besleyen birisinin yanında staj görmen gerekir.

O kadar da degıl kardesım ya =) bılen bırısıyle bır ay takıl yeter pırıltıya gelınce evıne oturmus hayvan baska pırıltılara dalmaz.

Katılıyorum evine yerine oturduysa eğer bakmaz farklı bir pırıltıya.Zaten hayvanlar kumesin ustunde yukselip dar bir çemberde uçuyorlar ve gözleri sürekli kumesten verilecek bir pırıltıda oluyor.

ismail güleç' Alıntı:
sonunda adana güvercini mühendisi mi olunuyor peki.ya da yüksek lisansı da var mı bunun :)

Adanacı » 12 Nis 2011, 11:29

ismail güleç yazdı:bakar eğer adana kuşları ile bir bilgin yoksa hiç başlama tahmin edemiyeceğin kadar zordur. eğer illaki adana beslemek istiyorum dersen en az1-2 sene bu kuşlardan besleyen birisinin yanında staj görmen gerekir.

O kadar da degıl kardesım ya =) bılen bırısıyle bır ay takıl yeter pırıltıya gelınce evıne oturmus hayvan baska pırıltılara dalmaz.

madem o kadar kolay oluyorda herkes niçin yıllarca uğraşıyorlarda 1 posta da olsa iyisini uçuramıyorlar. ben adana besleyeceğim demekle olmuyor.bu kuşlar uçuş, parlak çekiş, sökme, parlak eğitimi gibi evrelerden geçmesi gerekmiyor heralde? diğer kuşların hangisinde böyle aşamalardan bahsedebiliyoruz. vur palayı uçsun ver pırıltıyı insin. ben bu yüzden öyle yazdım. eğer bu aşamaları layıkıyla yapmadıktan sonra adana kuşu beslemeninde bir gereği yok bence. ilk defa adana beslemek isteyen arkadaşların bu kuşlardan zevk alarak uçuracağım diyorlarsa ilk önce iyice bu işi öğrenmeleri gerektiği kanısındayım.

Berat kardeşim bu kuşları iyi uçuruyorum demek istiyorsan yüksek lisansta yapmak zorundasın.

Bu ne sinir arkadasım ya bi sakin ol =)
Bak ben sana anlatim. Benım evımde 20 cıt adana var senelerden berı beslerım besletırım. Bır kısı adana kus beslemeye yeterkı karar versın. Ikı cıt kus alırsın bunları evıne oturtursun bu 3-4 ayı bulur . kuslar evıne oturduktan sonra yumurta alırsın cülük alırsın daha ıyı oturması ıcın ve kusları cogaltmak ıcın. bu cülük kanatlanınca ucacak hale gelınce bu ıkı erkegınle kaldırırsın kusu ama disiplinli olarak. sabah bır aksam bır 3 lü grup halınde ucurursun yaklasık 2 ay a yakın bu sekılde yavruyu egıtmen lazım. bunu yapmak cok da zor bır olay degıl sadece dısıplin gereklı bunun ıcın de kımsenın yanında bır ıkı sene staj görmeye gerek yok dıye dusunuyorum saygılar.

ismail güleç' Alıntı:
Adanacı » 12 Nis 2011, 11:29

ismail güleç yazdı:

Berat kardeşim bu kuşları iyi uçuruyorum demek istiyorsan yüksek lisansta yapmak zorundasın.

ismail abi yanlış anlamanı istemem ama yazdıgın bana biraz abartı geldi.yani tabiki kuşçuluk aldım uçurdum demeyle olmuyor.dediklerine katılıyorum.ama şu kısım bence hala yanlış.en az 1-2 sene staj yapmalısın sonra beslemelisin.bence sen istedikten sonra meraklısına bu kuşların eğitimini 3-4 ayda ona fazlasıyla yetecek kadar öğretebilirsin.zaman çok abartı olmuş bence.yoksa dediklerin dogru

Arkadaşlar benim kimseye kızmak gibi bir lüksüm yok benim demek istediğim Adana kuşunu iyi uçuruyorum 4*4 lüğüm demen için iyi bilen kişilerin yanına gidip iyice öğrenmelisin. Aslında bunun bir zaman sınırlamasıda yok kimisi 1 ayda kimiside 5 yılda iyi uçurmasını öğrenir. hani hep önünüze çıkar çok gezen mi? çok okuyan mı? bence görerek ne kadar tecrübe edersen o kadar başarılı olursun.

ismail arkadaşımız doğru söylemiş 3-4 ayda da kuşcu olursunuz ama kuş beslemekle kuşcu olunmaz.Kuş uçurmak sadece indirip kaldırmakla olmaz.hayatın kendisi tecrübedir zaten.ben 25 yıldır kuş besliorum ama hala her gittiğimiz yerde değişik değişik tecrübeler ediniyoruz.Ben herşeyi biliorum demek biraz egoistlik olur arkadaşlar

çaparlı' Alıntı:
ismail arkadaşımız doğru söylemiş 3-4 ayda da kuşcu olursunuz ama kuş beslemekle kuşcu olunmaz.Kuş uçurmak sadece indirip kaldırmakla olmaz.hayatın kendisi tecrübedir zaten.ben 25 yıldır kuş besliorum ama hala her gittiğimiz yerde değişik değişik tecrübeler ediniyoruz.Ben herşeyi biliorum demek biraz egoistlik olur arkadaşlar
resul abi sanırım yanlış anlamışsın yazılanları.kimse ben biliyorum demiyor zaten.en az 2 3 sene staj görmeden adana besleme lafıyla ilgili tartışıldı.ona bakarsan 2 sene degil dedigin gibi 25 senede bile tam anlamıyla öğrenilmiyor.o zaman hiç kuş beslemeyelim biz.içinde güvercin sevdası olan her insanın başında onun akıl danışacağı bir usta bulunmayabilir.ama bu onun kuş beslemesine engel değildir.temiz baksın yemini suyunu eksik etmesin.pislik içinde bırakmasın.özgürlüğünü elinden almasın varsın kuşu dalışa geçiremesin.bi problem midir yani bu??siz ne zaman dalışa geçirdiyseniz o da besleye besleye o zaman geçirir.bence bu kadar büyütülecek bişey yok.bu basite indirgemek gibi algılanmasın sakın.ama dedğim gibi bu kadar abartmaya da hiç ama hiç gerek yok

"temiz baksın yemini suyunu eksik etmesin.pislik içinde bırakmasın.özgürlüğünü elinden almasın varsın kuşu dalışa geçiremesin.bi problem midir" böyle besleyecekse tabiki sıkıntı yok ben yanlızca adana besleyeceksek işin hakkını vererek uçurmamız gerekiyor. eğer diğer kuşlar gibi uçuracaksa bugün kuşları alsın yarın uçurur kuşçuluğu öğrenirsin çok basit. beslenilen yani taklacıysa çok kuşla ve kısa süre uçurup oyuna sokmazsan, kelebek veya dönekse alttan pırıltı verip döndürmezsen, postayı yanlızca evinin üstünde kuş olsunda uçsun diye beslersen ne manası olur. ilk önce kuşların uçuşlarını öğrenip ondan sonra uçurursun ki kuştan kuşçuluktan zevk alabilesin. ben bunu söylemeye çalıştım sizlerde "2-3 sene , staj , yüksek lisans" olayına kafayı taktınız. halbuki ben yetiştidiğimiz kuşun özelliklerini iyice öğrenip uçurmaktan zevk alacağımız ve becerebileceğimiz bir cinsi tercih etmemiz gerektiği kanısındayım.

ismail güleç' Alıntı:
"temiz baksın yemini suyunu eksik etmesin.pislik içinde bırakmasın.özgürlüğünü elinden almasın varsın kuşu dalışa geçiremesin.bi problem midir" böyle besleyecekse tabiki sıkıntı yok ben yanlızca adana besleyeceksek işin hakkını vererek uçurmamız gerekiyor. eğer diğer kuşlar gibi uçuracaksa bugün kuşları alsın yarın uçurur kuşçuluğu öğrenirsin çok basit. beslenilen yani taklacıysa çok kuşla ve kısa süre uçurup oyuna sokmazsan, kelebek veya dönekse alttan pırıltı verip döndürmezsen, postayı yanlızca evinin üstünde kuş olsunda uçsun diye beslersen ne manası olur. ilk önce kuşların uçuşlarını öğrenip ondan sonra uçurursun ki kuştan kuşçuluktan zevk alabilesin. ben bunu söylemeye çalıştım sizlerde "2-3 sene , staj , yüksek lisans" olayına kafayı taktınız. halbuki ben yetiştidiğimiz kuşun özelliklerini iyice öğrenip uçurmaktan zevk alacağımız ve becerebileceğimiz bir cinsi tercih etmemiz gerektiği kanısındayım.
seninle aynı fikirdeyim aslında ismail abi.beni anlamadın sorun ondan kaynaklanıyor.dediklerinin hepsine harfiyen katılıyorum ama besleyerek öğrenmeyle(her ihtiyacını karşılayarak),öğrendikten sonra beslemenin bence bi farkı yok.tabiki ikincisi daha faydalı olabilr ama herkesin böyle bir durumu yok.besleye besleye öğrenilir diye düşünüyorum.internet denen bişey var.burda bir degil onlarca üstat var.herkes de yardımcı oluyor takıldıgımız konuda sagolsunlar.saygılar abi

Geri