adana kuşu???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar ben yarın veya pazartesi bir veya çift adana alıcam alcağım adana aşapıdaki resimdeki gibi bu kuş adana olarak hangi cins ve uçus özelliği nedir bilgileriniz için teşekkürler

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    3.2 KB · Görüntüleme: 4,314
hiç bilgisi olan yok mu yaa

Selam Kubilay kuşlar hakkında bilgimiz var ama sitede bunlarla ilgili bölümünü okur incelersen daha iyi edersin. Kısaca 2-3 lü olarak uçurulur ve parlaklık dediğimiz beyaz renkteki bir kuşla pırıltı verilerek indirilir. Eğitim vermek şarttır. Eğitim verilmeyen bir adana hiçbirşeye yaramaz. ilk önce çevrende adana besleyen birisinin yanında uzunca bir süre kendin eğitim almalısın yoksa adanalar sallapati uçurulduğunda birşeye benzemez.Saygılar.

peki bu kuşun adana türü olarak cinsi nedir şami felan derler hani

Kuşun türü cinsi Adana rengi ise resimdekinin katrani zırhlı veya zırklı derler.(resim biraz ufak olduğu için tam seçememiş olabilirim. Ama bence katrani zırhlı

selam
kardes adana kusu bunlar ama adana kusu cok kolay parlaga duser ama adana kusu beslemek ıstersen ıyı kan
satın al 3 cıft felan ucurma yavru al once kendın egıteceksın yanlız yavrular buyumeye basladıgında ıyı parlaga gelen kus alıstır evınekı yanlız oncu kus dıyeceksın alırken parlagı gorunce hemen gelecekkı yavrular alıssın ondan sona korkma evıne alıstımı tamam kımse ındıremez yanlız hep kapalı kalacak dolapda sabah aynı saatte yem vereceksın aksam yıne aynı saatte yemlıyeceksın aynı saatte ucucuracan ama sakın baska kus besleme cunku ucustan duserler sadece adana kusu besle

merhaba arkadaşlar . bende bir zamanlar adana kuşu beslemiştim bu kuşlar renklerine göre isimlendirilie: zırlı, şami , aynalı , sakar , abraj vb. bu kuşların renklerinden çok havadaki hünerleri önemlidir. bu kuşlar 2 veya 3 lü uçurulur . uçururken altan başka kuş uçurmaman gerekir , uçum özelliği olarak çok çabuk yükselecek nerdeysa havada görünmeyecek kadar olacak şekilde yükseldiğinde tepene tam yaklaşmadan parlak verilir parlak : açık renkili bir kuşun kuyruk çıkıntısından tutup havada sallamaktır . parlaklık kuş nekedar iyi kanat çırparsa havadaki adanalarda okadar iyi gelir. neyse parlak gösterince öcü olan kuş çoook hızlı şekilde dalışa geçer arkasındaki kuşta aynı hızda veya daha hızlı bir şekilde öndekini takip eder kuşlar parlaga gelirken hiç caymadan direk gelmeli ve birde gelirken kanata vurarak gelen adanalar en makbul olanlarıdır. eger bu kuşlardan beslemek istiyorsanız 1- kuş beslediğiniz yerin üstü açık olacak ( bahçede ağaçların arasında felan olursa kuşlar randımanlı uçmaz. çünkü kuşlar havada sahibinden direktif bekler yerini görmesi gerekir. 2- bu kuşları uçururken evini çok yüksekte kaybetmesin deiye bir sırıgın veya kamışın ucuna koyu renkli bez baglanmalı ve kuşlar uçarken sahibi onu sallamalı. 3- uçurdugun kuşların 2veya 3 lü farketmez kanatları bir birine uymalı . kimisi çok hızlı uçar kimisi daha agır uçar bundan yani.
4- bu kuşların erkeklerini , dişiyi yumurtaya koştururken uçurursan gidiş ve geliş olarak en iyi performansı gösterir. şimdilik aklıma gelenler bunlae
ben bu kuşların hastasıyım 6 ylıdır yerim musait olmadıgından adana besleyemedim ama 1/2 aya kalmaz iyi bir yerde kuş beslemeye başlayacagım ve mersinden getirtecegim.

pardon öcü olarak yazmışım o kelime öncü olacak . adanalrda iyi öncü kuşlar herzaman ele geçmeyebilir.

kardeşim resmini koyduğun çift katrani çifti çoğunlukla arkacılardır yanında yüksek uçucu olursa havada göremezsin :heyo:

Geri