merhaba arkadaşlar . bende bir zamanlar adana kuşu beslemiştim bu kuşlar renklerine göre isimlendirilie: zırlı, şami , aynalı , sakar , abraj vb. bu kuşların renklerinden çok havadaki hünerleri önemlidir. bu kuşlar 2 veya 3 lü uçurulur . uçururken altan başka kuş uçurmaman gerekir , uçum özelliği olarak çok çabuk yükselecek nerdeysa havada görünmeyecek kadar olacak şekilde yükseldiğinde tepene tam yaklaşmadan parlak verilir parlak : açık renkili bir kuşun kuyruk çıkıntısından tutup havada sallamaktır . parlaklık kuş nekedar iyi kanat çırparsa havadaki adanalarda okadar iyi gelir. neyse parlak gösterince öcü olan kuş çoook hızlı şekilde dalışa geçer arkasındaki kuşta aynı hızda veya daha hızlı bir şekilde öndekini takip eder kuşlar parlaga gelirken hiç caymadan direk gelmeli ve birde gelirken kanata vurarak gelen adanalar en makbul olanlarıdır. eger bu kuşlardan beslemek istiyorsanız 1- kuş beslediğiniz yerin üstü açık olacak ( bahçede ağaçların arasında felan olursa kuşlar randımanlı uçmaz. çünkü kuşlar havada sahibinden direktif bekler yerini görmesi gerekir. 2- bu kuşları uçururken evini çok yüksekte kaybetmesin deiye bir sırıgın veya kamışın ucuna koyu renkli bez baglanmalı ve kuşlar uçarken sahibi onu sallamalı. 3- uçurdugun kuşların 2veya 3 lü farketmez kanatları bir birine uymalı . kimisi çok hızlı uçar kimisi daha agır uçar bundan yani.
4- bu kuşların erkeklerini , dişiyi yumurtaya koştururken uçurursan gidiş ve geliş olarak en iyi performansı gösterir. şimdilik aklıma gelenler bunlae
ben bu kuşların hastasıyım 6 ylıdır yerim musait olmadıgından adana besleyemedim ama 1/2 aya kalmaz iyi bir yerde kuş beslemeye başlayacagım ve mersinden getirtecegim.