Adana Tek Uçarmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan besim33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

besim33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
besim aslan
Meslek
makina mühendisi
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Arkadaşlar bende 1 çift adana var mağlum erkeğini tek uçurmaya çalısyorum ama yükselmiyor siyah poşet'de bağladım ama yinede yükselmiyor başka damlara atıyor kendini .

Saygılarımla ; Besim AsLan.. :slm:

selamlar.adana kuşları hakkında ancak mantık yürütebilirim.filo kuşu olduğu için tek uçacağını zannetmem.uçsada ne yapacak ki.dalıcı bir ırk olup filo olarak uçurulur ve zaten dalıcılık performansı için beslenir.adana ırkı bölümünde zaten ayrıntılar var fazlasıyla.

Üstad Ben de biliyorum dalıcı bir ırk olduğunu , sadece ben tek uçarmı diye sordum ?

Adana hakkında tek ve en iyi bildiği kendini gördüğü her dama atar...

@lakarar bence yalnıs biliyosun abicim ;)

Hiç bir erkek kuş dişisi yanında olmadan performanslı uçmaz.Yanında dişisi olursa daha güzel uçar.

ADANA TEK UÇURULMAZ. YA İKİLİ YA DA ÜÇLÜ POSTA OLUŞTURMAN LAZIM..

arkadaşım hayvanın kanatlarına bak özellikle baş kanatlarında eksik varsa uçmaz. adana diğer ırk başka kuşlarlada uçmaz 1 arkadaş demişki dişisiyle uçur. adana ırkına ait kuşu sakın ola dişisi ile uçurmayın hayvanın uçuş performansı düşer ve bozulur. ayrıca dişisi ile uçurduğunuzda kuşu indirmeniz imkansız bir hal alır. yukarıda 1 arkadaş adana kuşunu filo olduğunu yazmış adana kuşu filo kuşu değildir. adana kuşları ya 2 li yada üçlü uçurulur. tek başınada uçurulabilir. ama bu tasfib edilmez .tek uçurulur ama genelde tek başına yadırga için kaldırılır ve başkalarının kuşlarına girmesi sağlanır ve başka kuşları yakalamak için kullanılabilir. lakin dikkat edilmesi gereken husus tek uçurduğunuz yadırga kuş asla başka kümese inmeyecek ve adana deyiminde başı sert bir hayvan olması gerekmektedir.

Geri