Adana yeni

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emrullah94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Emrullah94

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emrullah savas
Meslek
Ogrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Slm arkadaslar, ben fransada yeni kus beslemeye basliyorum 5 cift adana 5 cift taklaci alacam 1 haftaya bunlarin ilk ucuslarini tek tek mi yapmaliyim yoksa 2-3 lumu? Simdiden tesekkurler.

sistem aynı, önce erkekleri bireysel olarak alıştırıcaksın, sonra dişileri salıcaksın, daha sonrasında ise adanalar ile taklacıları ayıracaksın. Adanalar yüksek uçan kuş, taklacılar alçak uçan. Önce adanaları alıştırıp sonra onları filo şeklinde (topluca) uçurma disiplinini aşılayıp uçuracaksın. Sonrasında taklacılara sefer fişekleme vs. disiplini verip ister topluca istersen aralarından bir eke yi, disipline alıp tek olarak uçurup seyredeceksin, keyif alacaksın.

Adana ve taklacilari hic bir zman birlikde ucurmucam, adana erkekleri ilk gun tekerlimi salayam yoksa 2-3 erkek birlikde?? Tesekkur cvp icin

adana 2 li yada 3 lü ucar sen surekli rotasyon ile ideal 2 li yada 3 lü yapma hedefinde olacaksin taklaci ile adanayi beraber ucurursan adanalar fiske yapmaya baslar bu da onlar icin iyi bir özellik olmaz ayrica adana kusunda erkek disi ayrimi pek olmaz bazi disiler erkekden daha iyi ucar bunlar senin gözlemine kalmis seyler yani sen bunlari kesfedeceksin bol sans ...

Tmm tsk, ben ilk gun 2 tane adana ucurim inshallah kacmazlar

Hayir haftaya kuslari alacam normalde

Adanalarla taklacıları uçurma taklacılar taklayı bırakır adanalara yetişecem diye.Daha sonra cinsleri toplu ucur 10 tane erkek kusun varsa 10 erkegide kaldır daha sonra parlagı çek bak hangisi öncü hangisi arkacı bunları bir müddet böle yapacaksın ki 2 li yada 3 lü posta yapasın öncüleri arkacıları iyi bileceksin benim bir abi sezon başı tam 32 cinsi aynı anda ucururdu filo güvercini gibi olurdu parlagı veridigi gibi dalarlardı daha sonra 2 li ve 3lü posta olarak hepsini ayırdı sen sen ol aşşagı inerken kanat çırpmayan adanayı besleme..

2 tane ucursam oncu hangisi anlayamazmiyim?

Birde okadar adana ilk gun ucursam kacmazlarmi?

Epey kuş kaybolacak gibi geldi bana, hemen uçurma bence tanısınlar önce çevreyi kümese alışsınlar.

Tabiikide aldıgın gün uçurmucaksın şöle 2 hafta kadar çevreyi tanısınlar eğer kuslar çift ise dişyii bagla erkegi salık bırakabilirsin ben hep öyle yapıyorum adanalar kolay kolay dişiyi bırakıp gitmez ama sen genede aklında şüphe olacaksa erkekleride bağla 2 şer 2 şer uçurdugundada öncü hangisi anlarsın tabii parlaga ilk dalan öncü olur ama arkadaki kuş nasıl öndekine ayak uyduracakmı o var onun için dedim toplu uçur diye ama yok kaçar diyorsan keyfine göre 2 li uçur.

Geri