Afyon İlimizde Alabadem Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
A

Anonymous

Misafir
Afyonda alabadem gören veya bakıcı olarakta olsa besleyen var mı?Komite çalışmalarımızda ki bilgi darcığını geliştirmek adına yürüttüğümüz Alabadem koruma birliği heyeti olarak bu bilgiye ulaşmayı ümid ediyoruz.

Özellikle Mercan rengi Alabadem çeşidimiz eski alabademcilerimiz tarafından çok sayıda Afoyon' a verdiklerini ifade ediyolar konuyla ilgili Afyonlu güvercin yetiştircilerinden bilgi bekliyoruz.

MErcan.

Diğer renkler.

Afyondan alabadem hakkında bilgi bekliyoruz.Teşekkürler.

slmlar.afyonda ikamet etmekteyim. güvercin besleyemiyorum yerim olmadığından dolayı. daha önce besledim 2 sene kadar.neyse arada kuşcu pazarını gezmeye gidiyorum. gecenlerde 1 çift gördüm. rastlamak mümkün yani.illakide vardır ama bnm bildim yok; olsaydıda keşke yardımcı olsaydım.inş bilen arkadaşlar çıkar çok güzel bi ırk çünkü.güvercin beslesemeye başlasam en az 1 çift kesin beslerim. nasip olurda alabadem besleyen tanırsamda illaki yardımcı olurum...
afyondan saygılar...

sev_seni_seveni' Alıntı:
slmlar.afyonda ikamet etmekteyim. güvercin besleyemiyorum yerim olmadığından dolayı. daha önce besledim 2 sene kadar.neyse arada kuşcu pazarını gezmeye gidiyorum. gecenlerde 1 çift gördüm. rastlamak mümkün yani.illakide vardır ama bnm bildim yok; olsaydıda keşke yardımcı olsaydım.inş bilen arkadaşlar çıkar çok güzel bi ırk çünkü.güvercin beslesemeye başlasam en az 1 çift kesin beslerim. nasip olurda alabadem besleyen tanırsamda illaki yardımcı olurum...
afyondan saygılar...

Merhabalar ,

Alim bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

Pazar gezinizde gördüğünüz alabadem ne renkti acaba?

Merhabalar....
Resm ekledim.resimdekinin aynısındandılar.kuşcu dükkanındaki fotolara gözattığımda sarı renkte kanarya deniyo herhlade , resimlerinide gördüm. demekki diyorum besleyen var mutlaka. çok eskilerden değilse fotolar...
Bu arada maalesef afyondan ayrılmak zorunda kalıyorum iş nedeniyde. bir daha pazara ne zaman gitmek nasip olur bilemem. onun için bundan sonra pek yardımcı olamayacağım için üzgünüm. ama gideceğim yerde inş vardırda ordan bari yardımcı olurum. bu arada ısparta sütçüler ilçesişinde çalışacağım...
Saygılar...

Ekli dosyalar

• alabadem.webp
    alabadem.webp
    33.7 KB · Görüntüleme: 2,478
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Afyonda alabadem gören veya bakıcı olarakta olsa besleyen var mı?Komite çalışmalarımızda ki bilgi darcığını geliştirmek adına yürüttüğümüz Alabadem koruma birliği heyeti olarak bu bilgiye ulaşmayı ümid ediyoruz.

Özellikle Mercan rengi Alabadem çeşidimiz eski alabademcilerimiz tarafından çok sayıda Afoyon' a verdiklerini ifade ediyolar konuyla ilgili Afyonlu güvercin yetiştircilerinden bilgi bekliyoruz.

Öncelikle selamlar bu konu hakkında benim bilgim söyle afyonda bir kuş cambazı var (köfteci ahmet tekirdağlı biri ile afyonu trakya kuşuna boğuyor)nerdeyse her hafta istanbula kuş toplamaya gider hemem hemem her gidişinde yukarıda fotorafta kuşların görünüş olorak aynısından çok sayıda gerir ve dükkanında satar genelikle köylerde güvercin besliyenler alır tam olorak sayı vermem çok zor ama nezaman gitsem siyah renklilerinden 3-5 tane görmüşümdür.

Bir sitede okuduğuma göre alabadem çok iyi makara yapan bir kuşmuş, ama bu adamın getirdiği kuşlar (renk,kafa,göz aynı) makara yapmıyormuş bir abimiz öyle söyledi Recep Elçi (tek bildi iş güvercin beslek güvercin için gitmediği il, festival,kalmamıştır) ben almış beslemiş değilim..

Tekrar görürsem fotoraflarını çekerim ramazandan dolayı istanbula gitmiyor bayramdan sonra gider getirse çeker yüklerim

saygılar

Selamlar Mustafa bey,
Aşağıdaki yazı Hilal Hüseyin AYDOĞMUŞ arkadaşımızın yaptığı çalışmalar sonucunda GUFED'unda yayınlanan (Türkiye güvercin fedarasyonu forum sayfası) Alabadem standartı adlı başlıktan alıntıdır.

Makara Özelliği: Alabadem amatör bir makaracıdır neşesinden keyfe keder 2-3 sarım makara yabıp bel kırarlar.Geçmişten günümüze alabadem makarası için değil kostüm özelliği ön planda tutularak yetiştirilmiştir bu sebepten dolayıda içinde gizli kalan makara özelliği geri plana düşmüş geliştirilebilir bir özellik olarak kalmıştır.

(Tekrar görürsem fotoraflarını çekerim)
Yükleyeceğiniz fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saygılarımla
Ertuğrul Y.YILDIRIM

03deniz' Alıntı:

Öncelikle selamlar bu konu hakkında benim bilgim söyle afyonda bir kuş cambazı var (köfteci ahmet tekirdağlı biri ile afyonu trakya kuşuna boğuyor)nerdeyse her hafta istanbula kuş toplamaya gider hemem hemem her gidişinde yukarıda fotorafta kuşların görünüş olorak aynısından çok sayıda gerir ve dükkanında satar genelikle köylerde güvercin besliyenler alır tam olorak sayı vermem çok zor ama nezaman gitsem siyah renklilerinden 3-5 tane görmüşümdür.

Bir sitede okuduğuma göre alabadem çok iyi makara yapan bir kuşmuş, ama bu adamın getirdiği kuşlar (renk,kafa,göz aynı) makara yapmıyormuş bir abimiz öyle söyledi Recep Elçi (tek bildi iş güvercin beslek güvercin için gitmediği il, festival,kalmamıştır) ben almış beslemiş değilim..

Tekrar görürsem fotoraflarını çekerim ramazandan dolayı istanbula gitmiyor bayramdan sonra gider getirse çeker yüklerim

saygılar

03deniz' Alıntı:
yukarıda fotorafta kuşların görünüş olorak aynısından çok sayıda gerir ve dükkanında satar genelikle köylerde güvercin besliyenler alır tam olorak sayı vermem çok zor ama nezaman gitsem siyah renklilerinden 3-5 tane görmüşümdür.

Merhabalar,

Konuya hassas İlginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim Mustafa bey,

Bana biraz trakya yerlisi ile alabadem ırkımızı karıştırıyorsunuz gibi geldi yada bilgilerinizden yanlış bir izlenim
aldım.Farklı sitelerde de afyonda alabadem varmı araştırmasını yapmaktayım fakat beklediğim neticeleri ve bilgileri alamamaktayım.Daha tek bir afyonlu güvercin yetiştiricisinden işte bakın burda da fotoğrafı incelermisiniz diyen çıkmadı !Sizin verdiğiniz bilgiler mışlarla ve mişlerle olmasına rağmen sevindirici bilgiler aktarmışsınız inşallah resim görme şansımızda olur.

Çok teşekkürler.

Merhabalar,

Bana biraz trakya yerlisi ile alabadem ırkımızı karıştırıyorsunuz gibi geldi yada bilgilerinizden yanlış bir izlenim
aldım.Farklı sitelerde de afyonda alabadem varmı araştırmasını yapmaktayım fakat beklediğim neticeleri ve bilgileri alamamaktayım.Daha tek bir afyonlu güvercin yetiştiricisinden işte bakın burda da fotoğrafı incelermisiniz diyen çıkmadı !Sizin verdiğiniz bilgiler mışlarla ve mişlerle olmasına rağmen sevindirici bilgiler aktarmışsınız inşallah resim görme şansımızda olur.

Çok teşekkürler.

Merhabalar
Hüseyin bey verdiğim bilgiler mışlarla mişlerle dolu çünkü kesin bilgi veremiyorum güvercin ırkları üzerinde o kadar oynanıyor ki o kişinin getirdiği güverinler görünüş olarak aynı ama beni yanıltan Recep abinin o kuşlar alabadem değil demesi (Recep abi Tekirdağ ve cevresinde gitmediği ilve ilçe kalmamıştır her sene tekirdağ'a gider çok sayıda kuş getirir) Sizleri yanıltmak istemiyorum fotorafları cekınce yükleyeceğim eğer kuşlar alabadem ise size daha doğru bilgilendirmeye calışırım. Sayı vermek çok zor ama dediğim gibi Afyon merkeze değil köylerine daha çok kuş sattığı için

tekrar saygılar...

03deniz' Alıntı:
Merhabalar,

Çok teşekkürler.

Merhabalar
Hüseyin bey verdiğim bilgiler mışlarla mişlerle dolu çünkü kesin bilgi veremiyorum güvercin ırkları üzerinde o kadar oynanıyor ki o kişinin getirdiği güverinler görünüş olarak aynı ama beni yanıltan Recep abinin o kuşlar alabadem değil demesi (Recep abi Tekirdağ ve cevresinde gitmediği ilve ilçe kalmamıştır her sene tekirdağ'a gider çok sayıda kuş getirir) Sizleri yanıltmak istemiyorum fotorafları cekınce yükleyeceğim eğer kuşlar alabadem ise size daha doğru bilgilendirmeye calışırım. Sayı vermek çok zor ama dediğim gibi Afyon merkeze değil köylerine daha çok kuş sattığı için

tekrar saygılar...

Merhabalar,

Heyacan ve merakla sağdan soldan toplanan ve köylere intikal eden güvercinlerin resimlerini bekliyoruz.Kolay gelsin bilgi ve foto paylaşımı için şimdiden teşekkürler.

Bu fotorafları bu akşam (29/09/2009)ihalde çektim daha önceki mesajlarımda bahsettiğim kuşlar fotoraftaki kuşların aynısıdır bu kuşlar alabadem ırkı ise afyon'da bu kuşlardan var.
29092009e.jpg

29092009001h.jpg

03deniz' Alıntı:
Bu fotorafları bu akşam (29/09/2009)ihalde çektim daha önceki mesajlarımda bahsettiğim kuşlar fotoraftaki kuşların aynısıdır bu kuşlar alabadem ırkı ise afyon'da bu kuşlardan var.
29092009e.jpg

29092009001h.jpg
bu kuşlar alabadem (bursalı) olarak adlandırılan cinsi.

Aşağıdaki fotorafları bugün çektim (meşur köfteci ahmet'in kuş dükkanında )
30092009006.jpg
30092009005l.jpg
30092009004.jpg
30092009003.jpg

Ve köfteci ahmet abinin söylediğine göre bu güne kadar toplamda 80-90 tane getirmiş. bu gün gittiğimde kafeslerde saydığım kuş sayı 7tane idi 3 kırmızı 4 siyah dünkü ihalede gördüklerimle iki günde 9 tane kuş gördüm 3 kırmızı 6 siyah umarım yardımcı olabilmişimdir.

diger 81 kuşun akıbeti ne oldu acaba şaka biryana bunlardan oralarda bulunması bile süper birşey edirne de bile pek fazla besleyeni kalmadı. var tabiki ama yeni nesil bizler pek sahip çıkmadık kuşlarımıza bir çakal bir şebap derken alabadem unutuldu işallah bu kuşlar tekrar popüler olurlar. bir zamanlar gök yüzleri bunlardan yüzlercesi ucardı edirne uzunkaldırım, bostan pazarı, tarlakapı ,karaağaç mahallelerinde şimdilerde ise posta güvercinlerinden başka birşey yok.ah ah nerde o günler...

03deniz' Alıntı:
Aşağıdaki fotorafları bugün çektim (meşur köfteci ahmet'in kuş dükkanında )
30092009006.jpg
30092009005l.jpg
30092009004.jpg
30092009003.jpg

Ve köfteci ahmet abinin söylediğine göre bu güne kadar toplamda 80-90 tane getirmiş. bu gün gittiğimde kafeslerde saydığım kuş sayı 7tane idi 3 kırmızı 4 siyah dünkü ihalede gördüklerimle iki günde 9 tane kuş gördüm 3 kırmızı 6 siyah umarım yardımcı olabilmişimdir.

Mustafa bey paylaşım için ve emek ve zaman harcayarak bu kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.Mercan rengimizin yani kırmızı alabademlerimizin afyonda oluğu hakkında bilgiler kulağımıza geliyordu resimlide görmek bizi çok sevindirdi.

Genel olarak şuan ki durumları nedir daha kapsamlı bir anlatımla ve çevrenizdekilerlede konuşarak kısa bir araştırma yabıp tekrar burdan durumları hakkında bilgi verirmisiniz Şuan da risk taşıyan ikinci rengimiz mercan renklerimizdir tekrar hatırlatmak isterim.saygılar sevgiler

Selamlar bir kaç kare daha köfteci Ahmet abinin yerinden....

Ekli dosyalar

• 05052010(008).webp
    05052010(008).webp
    122.9 KB · Görüntüleme: 1,692
  • 05052010(004).webp
    05052010(004).webp
    400.7 KB · Görüntüleme: 1,693
  • 14062010.webp
    14062010.webp
    141.5 KB · Görüntüleme: 1,662
03deniz' Alıntı:
Selamlar bir kaç kare daha köfteci Ahmet abinin yerinden....

Mustafa arkadaşım alabademe olan ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim.Afyonda alabadem genel olarak ne durumda biraz bilgi aktarırmısın ortalama kaç kişi besliyor sadece alabadem besleyen var mı yoksa genelde bakıcı olarak mı salmalarda duruyor ve alabademe olan ilgi nasıl?

TEşekkürler....

Geri