Afyon Mermeri neymişbe

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yeni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Yeni

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat Ünal
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
1 çift güvercin 1 milyar 200 milyona satıldı

Afyon'da bir müzayedede Afyon Mermeri adı verilen bir çift güvercin, 1 milyar 200 milyon liraya satıldı.
Güvercin Sevenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce yapılan müzayedede, ''Afyon Mermeri'' isimli bir çift güvercine en yüksek fiyatı Mustafa Varhan (23) verdi. Varhan, güvercin yetiştirmenin bir hastalık olduğunu ve bu hastalığın dedesinden babasına ve babasından kendisine geçtiğini söyledi. Bazılarına göre bu rakamın çok yüksek bulunabileceğini ifade eden Varhan, 1 milyar 200 milyon liranın belki iki memur maaşı tutarına eşit olduğunu, ancak yine de güvercinleri ucuza aldığını belirtti. Afyon Güvercin Severler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Elçi de 3 yıldır yapılan müzayedelerde en yüksek rakamın 1 milyar 500 milyon lira olduğunu ifade ederek, Afyon Mermeri adı verilen güvercinlerin kente has bir güvercin olduğunu ve daha önce yapılan güzellik yarışmalarında dereceye girdiğini söyledi. Müzayedelerde güvercinler 300 milyon ile 1 milyar 500 milyon lira arasında alıcı bulabiliyor.

S.A arkadasim..

Güzel bir konuya deginmissin bir aralar o tarz kuslar cok meshurdu ve iyide alici buluyorlardi ama simdilerde pekte alici bulamiyorlar cünkü satan kisiler halen daha ucuk fiyatlar istiyorlar,ama nedense uygun fiyata satmayi düsünmüyorlar.
Bir keresinde ben bizzat sahit oldum Eskisehir güvercin severler dergenine satmak icin o tarz da ve degisik renklerinde kuslar getirdiler normal bir kus cift olarak 30 40 liraya satilirken adamlar tek kusa 100 lira diyorlardi,ama fiyat veren olmadigini fark edince kuslari toplayip,birde sekilli konusup cikip gittiler bende arkalarindan gittim,
Dedim,kurban hayirdir istediginiz fiyata satamadiniz galiba.
Onlarda,piyasaya göre normal dediler kizip cekip gittiler.

Ne piyasasi anlamadim kuslari istenilenden yüksek fiyat cekiyorlar,sandiklidan gelmisler caylarini ictiler gittiler sadece bunun icinmi,kisacasi arkadaslar cok yüksek fiyatlari bu tür kuslarin tabiiki kisiden kisiyede degisiyor.

Maksat ticaret olmus...

Herkese hayirli günler

''Maksat ticaret olmus...'' :oley: Ne cümle ama öyle değil mi? alanla satan arasına girilmez yorum da yapılmaz aslında fakat ırkları ciddi anlamda tehlikeye sokan bu faiş fiyatlarında büyük rolü olduğu gerçeği gün geçtikçe kesinlik kazanıyor! Tahir Kemal çok teşekkürler nokta niteleğinde ki bu cümlen için yürekten teşekkürederim harbiden de
''maksat ticaret olmuş''.süper bir yorum.

eskidenmiş hatır gönül işine kuş almak. şimdi kuş ticarete dökülmüş bir mal gibi ama bundan ne zengin olunur nede fakir. kuş zevk işidir parayla alıp satmak bence hiç iyi değil. bu durumlarda asil ırklar yok olmakta gerçekten o kuşu beslemek isteyen yetiştirici alamamaktadır. :D

Bende anlamadım gitti bizim alt komşu afyonlu 2 çift almış akşam terasta konuşuyoruz övdüde övüyo sonra saldı benim 7,5 ytlye aldığım şekeri performans olarak afyon mermerisine taktı!!!

senin şekeri takla atıyormu kardeşim o paçasız olan kuş değilmi bu?

EVET ABİ

ABİ PAÇASI YOK AMA HAVADA DÖKTÜRÜYOR

hayret çorum çıplağınada benzemiyor o kuş.
nasıl takla atış stilini ve döktürüyor derken neyi kastettiğini anlatırmısın.

slm arkadaslar
bu her zaman boyleydi iyi kus her zaman para eder ne cins olursa olsun
ama kus olsun simdi kus var birde herseyiyle dort dorluk kus var
iyisi olsun alanda satanda mennun olsun alanda satanda hayrini gorsun
saygilar

oyunlu kuşlarım,malatyalarım kadar omasada yapabileceğinin en iyisini yapıyor uzun süre havada mermeri ise önceden hiç uçmadığı halde yorgun değil daha doğrusu fazla bir şey yapamadı

Geri