Afyon'dan beslemekte olduğum taklacı güvercinlerim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NuRİi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

NuRİi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri TOSUN
Meslek
ÖGRENCİ
İlgi Alanı
Kuş beslemeye 9 yaşımda başladım,,13 yaşıma kadar besledikten sonra derslerime yoğunlaşamadığımdam kuşları tanıdığımız kuş besleyen arkadaşlarımıza verdik,, bi kaç ay önce tekrar başladım ve şuan 6 yetişkin kuşum,, 2 yavrum,, ve 2 yumurtam var bu resimlerde bi kaç gün öncesine ait,, yuvanın son hali değil yani,, kuşlarımın 2 si damcı ve odada oynuyorlar,, diğerleri normal taklacı,, her gün uçuruyorum,, sizce hangi yemleri vermem daha iyi olur? Kuş besleyen,, abilerimin,, kardeşlerimin değerli yorumları ve düşünceleri benim için önemli.,, ayrıca kümesime ve kuşlarıma bit bulaşmaması için hangi ilaci tavsiye edersiniz..? Bu arada kuşlarımı terasta beslemekteyim..

[IMG=http://img194.imageshack.us/img194/1722/s6301176y.jpg][/IMG][IMG=http://img194.imageshack.us/img194/s6301176y.jpg/1/w1024.png][/IMG]

sevgili nuri kardeşim kuşların cok güzel masallah hangileri odada vuruyor bunların merak ettim... atmacasız bol yavrulu sezonlar

Mrb kardeşim yeni kuşların hayırlı olsun.İmkan varsa tabana ızgara koy temizlik kolay olur ugraşmazsın altına gazete serdinmi 2 dk tamam.Kuşların altına saman koyma istersen bit daha çok olur derler.Süpürge çöpü veya varsa çam çöpü olabilir.Kümes kuş adedine göre güzel rahat.Dış parazit için neguvan bolfo toz bilotic imparator sıvıyı kullanabilirsin kümesin hertarafına sıvıları atabilirsin.Acizane fikirlerim bunlar.Bol yavrulu sağlıklı bir sezon dileğiyle saygılar.

Aman allahım kuşlarınız ve kümesiniz çok çok güzel size bol bol yavrular dilerim bu kuşları çoğaltmaya devam edin kuşlarınızın görünüşleri bile 10 numara:).....

Yorum yapanlara ve fikir verenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,, 2. resimdeki krem kümesde en az 2 takla atıyor,, 4. resimdeki miski 1 takla atabiliyor kümesin içinde,, ama o 2. resimde yavruda yatan krem normalde uçarken arkasına doğru çekip gidiyor fazla bi uçuş performansı yok yani neden olabilir kuşu hiç uçurmadıklarından kaynaklanabilir diye düşünüyorum ama sizinde fikirlerinizi bekliyorum,,uçamıyor desek daha doğru olur çatıya çıktığında 2metrelik yerden 5-6dk sürede anca inebiliyor:),, tam kalkıyor derken pat takla atıp arkasına tekrar düşüyor,, diğer miski çok süper uçuyor yanına resimde görünen kabak miskiyi atıyorum 2 si rahat bi 20-30dk uçuyorlar,, son resimdeki arapın kanat sesi tabanca sesi gibi geliyor ama hiç taklası yoktu sadece bel kırıyordu,, o damcı miskiyle uçurmaya başladım onu sürekli evin 2-3km uzağından atıyorum 2 sini saat 5-6 civarı güneşin etkisini biraz yitirdiği vakitlerde güzel uçuyorlar ve o arapta takla atmaya başladı dama çekmesede güzel oynuyo artık..
Saygılarımla Nuri.

samanları kaldırmanı tavsiye ederim...bit olur. 1 milyonculardan bi süpürge alıp çöplerini kümesin bir tarafına atarsan onlar taşır....yavrular için ise folluk olarak ekonomik fiyatlarda(2 tl idi) satılan folluklardna almanı tavisye ederim keçeli olarak...

Kardeş Kusların cok güzel allah bol yavru versin sana da daha güzel kusların olsun

Geri