ağız boşluğunda iltihaplanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan o_m_e_r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

o_m_e_r

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer balin
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
GENÇ TAKLACI BİR GÜVERCİNE SAHİBİM. Birkaç gün önce kuşumun yemek yiyemediğini gördüm. Buna ağız boşluğundaki iltihaplanma neden olmaktaymış . Ayrıca gagasında şekil bozuklukları da meydana gelmeye başladı. Annesinden yem yiyemiyor ve kendisi de yiyemiyor. Ağız içindeki iltihaplı bölgeyi ( dil arkası sol taraf) temizledim. Beyaz kuru iltihaplar çıkardım. Ama şişlik gaga altına doğru kaymaya başladı. Ben yem yedirmezsem ölecek lütfen bana yardım edin!...

Re: LÜTFEN ACİL YARDIM

Bu ilacı kullana bilirsin. Eğer aradığın bu deyilse http://www.guvercinhastanesi.com/ aradığın ilaçları bu siteden açıklamaları ile bulabilirsin.

TRIKOMIX

Özellikle yavru ve zayıf düşmüş güvercinleri gagalarından iç organlarına karaciğerlerine kadar saran, önlem alınmaz, ise diğer hastalıklara da yol açan ölümle sonuçlanabilen trikomonasis mikrobunun kurutulması içindir. Hastalık çok bulaşıcıdır suda ve rutubetli ortamlarda kolay ürer, yabancı kuşlardan kolay bulaşır. Bu mikrobu taşıyan güvercinler kısırlaşır, dışkıları beyaz sulu olur, akciğerleri sararsa solunum güçlüğü olur ençok kursakta olur ağızda sarı kopabilen yaralar yapar. Kümesteki en yaygın hastalıktır güvercin yetiştirirken en çok koruyucu önlem almamız gereken mikroptur. Sinsidir belirtisi olmasa da Güvercinlerde mevcut olup yavrulara ana ve babaların sütlerinden dahi bulaşır. Mikrobun kuluçka süresi 5 gün olduğundan 6 günlük bir kürle tamamen yok edilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Poşetin tamamını 2 litre taze içme sularına karıştırınız. Korunma amaçlı 21 günde 1-2 gün. Tedavi amaçlı 6 gün üst üste. Yeme düşen yavrulara mutlaka korunma amaçlı şırınga ile ağızdan verilmelidir. Bir poşet 20 yavruya verilir. Tek kuşa yarım çay kaşığı ( darı büyüklüğünde)

Arkadaşım teşekkür ederim. Yavru güvercinin hem gagasında hem de kafa yapısında bu iltihaptan dolayı şekil bozuklukları görülmeye başladı. Anlattığın hastalık bununlamı ilgili pek çözemedim. Ben yinede aynı sorunla karşılaşmış ve bilgisi olanlardan tekrar yadım istiyorum.

o_m_e_r' Alıntı:
Arkadaşım teşekkür ederim. Yavru güvercinin hem gagasında hem de kafa yapısında bu iltihaptan dolayı şekil bozuklukları görülmeye başladı. Anlattığın hastalık bununlamı ilgili pek çözemedim. Ben yinede aynı sorunla karşılaşmış ve bilgisi olanlardan tekrar yadım istiyorum.

sizin kuşunuzda çiçek (pox) hastalığı söz konudur . kafa yada vücudun diğer yerlerindeki şekil bozukluğu dediğiniz sarı renkte siğil benzeri oluşumlar kuş için yaşamsal bir tehlike oluşturmamakla beraber ağız içinde çıkan bu oluşum büyük oranda yavru kuşunuzu öldürecektir.. bu hastalıkla ilgili tedavi yöntemi ve ilaçlarını gene yukarda verilmiş ola linkten bulabileceğinizi düşünüyorum
acil şifalar dilerim..

Arkadaşlar sorunumun çözümü için neoprim-fort (oral süspansiyon tozu) isimli bir antibiyotik aldım. Ağız için iltihaplara iyi geliyormuş. Genç güvercinime tavsiye edilen tozda su içinde vermeye başladım. Sonucu mutlaka sizlerle paylaşacağım. Bu ilacı kullananlar varsa benimle bilgilerini paylaşabilirler mi? Herkese teşekkürler güvercin dostları.

Arkdaşlar malesef siyah taklacı genç güvercinimi tüm çabalarıma rağmen kurtaramadım. Hastalığının en son kısmından kafasının sol tarafı tanınamaz haldeydi ve felç geçirdi. Yidirdiğim yemleri sindirememeye başladı ve öldü.
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler ederim.

Geri