AĞIZ İÇİNDE SARARMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan snake
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

snake

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
O Ğ U Z
Meslek
SERBEST
İlgi Alanı
Kuşlar
MERHABA ARKADAŞLAR..
GÜVERCİNİMDE GÖRDÜĞÜM BİR PROBLEM İÇİN SİZLERİN YARDIMLARINI BEKLİYORUM.GÜVERCİNLERİMİN BİRİNİN AĞZININ İÇİ SAPSARI OLMUŞ DURUMDA.BU DURUMU ÖNCE AĞIZ KENARINDAKİ SARI OLUŞUMLARDAN GÖZLEMLEDİM.AYRICA BURUN AKINTISI VARDI.BURUN AKINTISI KESİLDİ FAKAT AĞIZ İÇİNDEKİ SARARMA İLERLİYOR.KUŞUN AŞIRI İŞTAH KAYBI YOK ŞUAN.SİZLERDEN YARDIM İSTEMEDEN ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPTIM,FAKAT NET BİR SONUCA VARAMADIM.PAMUK,ÇİÇEK,NEZLE BU 3 HASTALIĞA BENZİYOR SANKİ ,AMA ÖĞRENDİĞİME GÖRE ÇİÇEK HASTALIĞINDA SARI RENKLİ NOKTA BENZERİ KABARCIKLAR OLUYOR.BENİM KUŞTA BÖYLE DURUM YOK AĞIZ İÇİNDEKİ SARARMA NOKTA ŞEKLİNDE VE KABARIK DEĞİL,DAMAK VE AĞIZ TABANI SARARMIŞ DURUMDA.BAŞLANGIÇ AŞAMASINDAKİ ÇİÇEK HASTALIĞI MI,PAMUK HASTALIĞI MI ,YOKSA BAŞKA BİR ŞEY Mİ YORUM YAPAMIYORUM.BU HASTALIK NEDİR,NE YAPMAM GEREKİR, YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLACAĞIM.İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM......

Oncelikle gecmis olsun.Hastaligin ismi ..

Turkce : pamuk hastaligi
Ingilizce : cancer of pigeons

Yani 'Trichomoniasis' hastaligidir.
Trichomoniasis hastaliga karsi ilac alin verin , piyasada bircok ilac bulunmaktadir bu hastalaga karsi.Hem toz hem hap seklinde bence toz olanindan alin suya katin.Elinizi cabuk tutarsaniz iyi edersiniz , hastalik ilerledikce 'sari pamuklar' giderek yayilir ve bogazi hatta cigere felan kadar gider dogal olarak nefes alma zorunlugu ceker kuslar ve bir mudded sonra olurler.Gec kalma yarin hemen tedaviye basla derim.

Yavrulara hasta olan anaclari tarafindan maya kusarken gecer.Anaclara ise diger hasta olan kusun su icerken mikroplari suya bulasmasi ve bunun neticesinde diger kuslarin bu mikroplu suyu icmesinden dolayi bircok kusa bu hastaligin gecmesine nedendir.O yuzden toz seklinde alirsaniz hem mikroplu sudan kurtulmus olursunuz hemde ayni anda tum kuslarinizi tedavi etmis olursunuz.

Ayrica elma sirkesi almanizi ve suluklarina haftada 4 kez vermenizi oneriyorum , cunku elma sirkesinin bircok faydalari bir kenara pamuk hastaliginida onler.Suyun mikroplanmasini onler ve boylece pamuk hastaligin riskini azaltmis olursunuz.Ama suan oncelikle yapacaginiz ciddi bir tedavidir.

Kolay gelsin.

(altini cizerek soyluyorum tum kuslarinizi tedavi edin , hastaligi ilermis olan kuslari bir mudded ayri biryere kapatin)

MEHMET ARKADAŞIMIZA YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.PAMUK HASTALIĞI İÇİN KULLANDIĞINIZ İLAÇLAR NELERDİR?,FİYATLARI VE NERELERDE BULABİLECEĞİM HAKKINDAKİ TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.PAZARLARDA VE KUŞ SATAN YERLERDEKİ İLAÇLARA İTİBAR ETMİYORUM.ÇÜNKÜ DİĞER ARKADAŞLARIM BU İLAÇLARIN ÇOĞUNUN SAHTE OLDUĞUNU ,BURALARDAN ALINAN İLAÇLARIN TEDAVİDE ETKİLİ OLMADIĞINI ,BUNLARLA SONUÇ ALINAMAYACAĞINI SÖYLÜYORLAR.TÜM ARKADAŞLARA HASTALIKSIZ BİR SEZON DİLEKLERİMLE......

Tesekkur ederim abi ne demek yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana. Ben Yurt disinda kaldigim icin nerelerde bulunur kesin olarak bilmiyorum , Bursadan katilan arkadaslarimiz da var burada onlar size bu konuda yardimci olabilirler. Benim kullanindigim toz seklinde ismide 'BS' belcikada uretiliyor saniyorum Turkiyede satilmiyor , ama bu hastaliga karsi bircok ilac vardir siz pamuk hastaligi diye sorusturursaniz bulursunuz diye dusunuyorum.
Aslinda cok buyuk bir hastalik degil ama cok ilerlemis ve onlemi alinmamis kuslar sonunde olebilirler , tedaviyi uyguladiginiz an gun gectikce gozle gorulur sekilde iyilesme goreceksiniz.Yem yiyemeyecek kadar ilerledi ise , bu sarimsi 'pamuklar' yuzunden yem yemekte zorlaniyorsa kus , agzini pamukla temizleyebilirsiniz ama bogaza kadar inmeyin cunku kanama meydana gelebilir. Hafiften agzindaki sarimsilari temizleyebilirsiniz.

Daczol tabs = Hap seklinde
Secnidazole = Hap seklinde
Ronidazole 10% = Toz seklinde

Abi eger Ronidazole 10% bulabilirsen onu al uygula derim , cok saglam ilac. Tekrar gecmis olsun , ALLAHa emanet olun.

ornitap al veterinerlerden yada mezatlardan temin ede bilirsin ilk gün 2 tane 2 gun 1 tane ver ayrıca neo termacin ver sularına katıp onuda veterinerden temin ede bilirsin

Geri