ağızda mantar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veda06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

veda06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tugba aygun
Meslek
müşteri temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar kuşumun ağzında iltihaplı bir şey görünüyor, bazı arkadaşlar mantar olabilir dedi.
Şu anda iki yavrusu var, yavrulara geçer mi bu hastalık?
Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Evet yavrularına da bulaşır, ve çok yüksek ihtimal yavrular ölür . kuşun ağzını antiseptik madde ile temizleyin kümesten tecrit edin bulaşıcı bir hastalık ağız yaralarının çok çeşidi var ateşli seyreder genelde, iştahsızlık ishal ve birkaç gün içinde kuşu kaybetmeye bile sebep olabilir, resim koyma ihtimali olsa daha net bir kananat te buluna bilirim . ancak ''ortitop '' hap önereyim size yoksa atnibiyotik Amoklavin - bioment vs mercimek kadar verin , kuşun direncini artırmak içinde balık yağı kullanın . geçmişolsun bolşanlar..selamlar.ŞEREF

şeref' Alıntı:
Evet yavrularına da bulaşır, ve çok yüksek ihtimal yavrular ölür . kuşun ağzını antiseptik madde ile temizleyin kümesten tecrit edin bulaşıcı bir hastalık ağız yaralarının çok çeşidi var ateşli seyreder genelde, iştahsızlık ishal ve birkaç gün içinde kuşu kaybetmeye bile sebep olabilir, resim koyma ihtimali olsa daha net bir kananat te buluna bilirim . ancak ''ortitop '' hap önereyim size yoksa atnibiyotik Amoklavin - bioment vs mercimek kadar verin , kuşun direncini artırmak içinde balık yağı kullanın . geçmişolsun bolşanlar..selamlar.ŞEREF

seref bey teşekkür ediyorum alakanıza ve verdiğiniz bilgilere.

Agız içindeki mantarmı cicekmi, bu hastalıklar farklıdır iyice teşhis koymak lazım.İltihaplı olaylarda antibiyotik tedavisi(baytril türü ilaçlar) iyi gelir, cicekse eğer GAMBATABS - TABLET öneririm.Kuşlarda fazla antibiyotik kullanımı sonucu , kuşlarta mantar ürer, ağız içinde oluşan mantarlar genekle jöle kıvamında sümüksüdür.Kuşta zor nefes alma, kursağın hava ile dolması (kursak şişmesi) ve hatta ishal görülür, mantar için önereceğim ilaç, eczanelerde insanlar için satılan,MİKOSTATİN SÜSPANSİYON dur.Sabah akşam ağızdan 1 damla yeterlidir, gecmiş olsun.

gökay' Alıntı:
Agız içindeki mantarmı cicekmi, bu hastalıklar farklıdır iyice teşhis koymak lazım.İltihaplı olaylarda antibiyotik tedavisi(baytril türü ilaçlar) iyi gelir, cicekse eğer GAMBATABS - TABLET öneririm.Kuşlarda fazla antibiyotik kullanımı sonucu , kuşlarta mantar ürer, ağız içinde oluşan mantarlar genekle jöle kıvamında sümüksüdür.Kuşta zor nefes alma, kursağın hava ile dolması (kursak şişmesi) ve hatta ishal görülür, mantar için önereceğim ilaç, eczanelerde insanlar için satılan,MİKOSTATİN SÜSPANSİYON dur.Sabah akşam ağızdan 1 damla yeterlidir, gecmiş olsun.

eczaneden banada insanlar için kullanılan bir tablet önerdiler, suda eritip içme suyuna katın diye fakat ismini unuttum, eczaneye sorup öğrenince tekrar sizinle paylaşmak isterim.

Bu konu başlığı nın açıkmasına mütakip, beninde birkaç yavrumda ağız yarası , sümüksü salgılı akıntı , hırıltılı nefes alışveriş, ve iştahsızlık başladı.
Yavrularım yeni yeme vurmuş bir aylık yavrular, çok ta parlak bir yavruluk dönemi geçirdiler, taşgibi yavrulardı, birden tıktık lama ve ağız yaraları ile başladı hastalık şimdi tedeavi ediyorum , biraz da elden besliyorum , dirençlerini artırmak için balık yapı veriyorum , bu yıl yaz dan buyana ilkdefa kuşlarımda hastalık oluştu , çokta sağlıklı bir kümesim var, nerden bulaştı çözemedim... Bakalım iyileştirebilecekmiyiz .. hayırlısı. selamlar.ŞEREF

benim kuşun kandında ve ayagında vicudun bazı yerlerinde tüy çıkmıyor tedavisi varmıdır mantar hastalıgı dediler yardımcı olursanız sevinirim
:hmm: :hmm:

Canım kardeşim Berat sap la samanı karıştırıp acele cevap verme ve yazı yazma hastalığından kendinizi kurtarmaya çalışın oradaki ağabeylerin ağızlarının içinde ve boğazlarında mantar oluştuğunu yazmış sende ayağında diğer bir takım kuşçu arkadaş ve ağabeylerin den veya kendiliğinden öğrendiklerini yazmışşın birisi iç yüzey birisi dış yüzey konuları iyi özümleyip ona göre yazmaya çalışırsan iyi olur dış yüzey için eline bir eldiven geçir eczaneden insan için mantar ilaçı alıver o tüy olmayan yerlere sür 4-5 gün sonra geçeçektir yanlız hiç bir yerine sürmemeğe çalış selamlar.

Geri