Agızda peynirimsi madde acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
öncelikle herkeze iyi akşamlar 2 gün önce bir güvercinimin azinda peynirisi oluşumlar agızı açık şekilde nefes alıp verme felan farketim bende hemen tetra 250 kapsul aldım ve bütün kuşlarıma uygularım ve 1 günde okadar çabuk yayılmış ki ertesi gün kümesimdeki 20 güvercinin hepsi birden olmuş ve bunlardan 4 tanesi gece bogazları komple tıkanarak ölmüşler bukadar hızlı şekilde bogazı ve nefers borusunu nasıl kapata bildi anlam veremedim ve şuan kuşların 4 kadarının da nefes borusu tıkalı saatlece ugraşmama ragmen nefes borularını aça bilmiş degilim büyük ihtimal onlarda öleçek elimden birşey gelmiyor 1 gece de hayvanın nefes borusunu tıkayıp nefessiz bırakarak öldürüyor rondazol diye bir ilaç aldım oda fayda etmedi

şuan tetra 250 kapsul verdim hepsine agızlarına limon siktim agız kenarlarını felan temizledim ama direk nefes borularını sarıyor orayı temizleyemiyorum ve hayvan nefesiz kalarak ölüyor

o sorun baya ciddi bir sorundur birkere bulastımmı o hayvanda gene gene ortaya cıkabılıyor hergun bakıp ıyıce bogazını ve burunlarını temızlemen gerekıyor.ornomıx ver bogazlarını gemızledıkden sonra sırıngayla dırek bogazına ver 2 lt ye 1 paket ornomıx karıstır dozaj ayarı bu sekılde

S A Ufuk kardeşim geçmiş olsun kulaktan duyma ilaçlarla hayvanları daha kötü edersin ben sana bir ilaç önerecegim onuda 2 gün kullan büyük bir ihtimalle geçecektir kuşların daha önce kaptıda sonra fark ettiysen bu önerecegim ilaç ta pek etkili olmayabilir çünkü bu ilaç hastalıgın yeni başlangıcında kullanıldıgı zaman tamamen tedavi ediyor
ilacın ismi ERİTROMİSİN 500 TABLET Bu ilacın birde muadili yani ERİTRO Diye bezeri var benzerini degil kendisini al geçmiş oLsun inşallah düzelirler düzelmezlerse mutlaka kuşla beraber veterinere götür
HASTA KUŞLARIN AGIZLARINI İYİCE TEMİZLEDİKTEN SONRA BATİKONLA YANİ TENDİRDİYOTLA KULAK PAMUKCUGUNU BATİKONA BATIR TEKRAR TEMİZLE ONDAN SONRA ALACAGIN İLAÇTAN 1 TABLETİN 4/1İNİ SABAH AKŞAM AGIZDAN VER VE YUTTUR İKİGÜNDE KESMSESİ LAZIM HER HAP VERMEDEN ÖNCE AGIZ TEMİZLİGİNİ AYNI ŞEKİLDE TEKRARLA DÜZELİRLER İNŞALLAH BENİM BU RAHATSIZLIGA TEDAVİM BUYDU HERZAMANDA DÜZELDİLER SAYGILAR

selamlar arkadasım,oncelıkle gecmıs olsun.o dedıgın hastalıgın adı dıfterı olup bır nevı cıcek hastalıgı turevıdır.bende muharrem abının tavsıye etdıgı gıbı yaraların temızlenmesı ıcın batıkon tavsıye edıcem fakat ılac olarak genta40 ıgne veya baytırıl kullanmanı onerecem.bız basımıza geldıgınde sureklı bu tedavı yontemını kullanıyoruz.ayrıca hastalık suresınce soguk olmayan bıryerde muhafaza edılmelı.ayrı yemlık vesuluk kullanılmalı.bırde tavsıyem bu hastalıgı olusmadan anlamak ıcın sureklı agız ıcını acıp kontrol edın.kusun nefesınden bır koku veya agızda ufak bır sarı leke gordugunuzde tedavıye baslayın.yoksa balgam ve hırıltı sonucu farkedılırse gec kalınmıs olabılıyor

2 gun içinde tüm kuşlara yayıldı bende anlamadım bu hastalıgın sanırım birazdaha ilerlemiş versiyonu eskidende başıma gelirdi 2 gün tetra verirdim hayvan hemen düzelirdi am bu bi gecede hayvanı tıkayıp öldürüyor bende inanamadım gören arkadaşlarımda inanamadı

normalde agız içinde oluşuyordu daha önce benim başıma gelenler ama bu direk nefes borusunu tıkıyor ve kuşu bogarak öldürüyor kuş nefessiz kalıp ölüyor nefes borsuna bir mudahele yapamıyorum

esesli26' Alıntı:
normalde agız içinde oluşuyordu daha önce benim başıma gelenler ama bu direk nefes borusunu tıkıyor ve kuşu bogarak öldürüyor kuş nefessiz kalıp ölüyor nefes borsuna bir mudahele yapamıyorum
S A Utku nasılsın kuşlarının durumu ne halde merak ettim iyi olan düzelen varmı

esesli26' Alıntı:

güvercinin kanadından düzen tuylerle o pisligi cıkartmayı öğrenirsen o bölgeyi temizliye bilirsin. tuyun kenarını bıraz kesınce temızlemek ııc nıdeal bır alet oluyo xD

Kuşlara aç karnına 2 gün gambamix vermeyi dene, rondizol bazen fayda etmiyor, hem piyasada cok sahte ilaç var veya rondizol tozu musluktan akan kreçli suyla verme ilaçın etkisini yok eder.Bu hastalık arada benim kümesi de yoklar ,hiçbir zaman bu kadar toplu ölüm olmamıştır.Toplu ölümler güvercin vebasına işaret eder.Cok geçmiş olsun.

kuscu_marik' Alıntı:
esesli26' Alıntı:
S A Utku nasılsın kuşlarının durumu ne halde merak ettim iyi olan düzelen varmı

muharrem abi nefes borusu tıkananları kurtaramadım hepsi öldüler

kusbaz123' Alıntı:
esesli26' Alıntı:

güvercinin kanadından düzen tuylerle o pisligi cıkartmayı öğrenirsen o bölgeyi temizliye bilirsin. tuyun kenarını bıraz kesınce temızlemek ııc nıdeal bır alet oluyo xD

sen sanırım agız içindeki bogazdaki pislikten bahsediyorsun nefes borsusuna tüg yada yabancı bir madde sokmak çok zor soktun diyelim eger o içerdeki pisligi çıkaramazsan kuş bogularak ölür

gökay' Alıntı:
Kuşlara aç karnına 2 gün gambamix vermeyi dene, rondizol bazen fayda etmiyor, hem piyasada cok sahte ilaç var veya rondizol tozu musluktan akan kreçli suyla verme ilaçın etkisini yok eder.Bu hastalık arada benim kümesi de yoklar ,hiçbir zaman bu kadar toplu ölüm olmamıştır.Toplu ölümler güvercin vebasına işaret eder.Cok geçmiş olsun.

evet abicim senede 1 defa felan bu hastalık benim kümesimede ugrardı ben tetra ile 2 günde tedavi ederdim hiçte kuşum ölmemiştir bu yüzden bu hastalık sanki bunun birazdaha ilerle miş hali direk nefes borsunu tıkıyor bende anlam veremedim

esesli26' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
esesli26' Alıntı:

sen sanırım agız içindeki bogazdaki pislikten bahsediyorsun nefes borsusuna tüg yada yabancı bir madde sokmak çok zor soktun diyelim eger o içerdeki pisligi çıkaramazsan kuş bogularak ölür

valal ben kuşu boğmadan o pisligi dısarı cıakrta bılıyorum kusada zarar gelmıyor. bogazındakı peynır gıbı seyı koparttırarak cıakrtıyorum. sonra ilac tedavısı uyguluyorum.

bu arada tetra hayvanın icini temizlemek için kullanılır genelde ve soguk havalarda antıbıyotık nıyetınede verılır.

herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben antebin ilçesindeyim ve bu hastalıktan bir çok posta adana ispir ve bunlar gibi bir çok kuşlarım gitti ilkkez başıma böyle bi şey geldi söylediginiz ilaçlar burda yok daha dorusu kuş üzerine ilaç pek bulunmaz burda başka bi öneriniz var mı lütfen yardım edin şimdiden tşkler

dogal bi önerisi olan varmı arkadaşlar bizim burda ilaç pek bulunmuyorda tehmin etmemiz zaman alıyor şuandada manevi deyeri yüksek olan kuşlarım var onlarda yakalandılar bu hastalıga ltfn yardım edin

bulut2727' Alıntı:
dogal bi önerisi olan varmı arkadaşlar bizim burda ilaç pek bulunmuyorda tehmin etmemiz zaman alıyor şuandada manevi deyeri yüksek olan kuşlarım var onlarda yakalandılar bu hastalıga ltfn yardım edin
bulut kardeş önce hasta olanları ayır kuşları yerde yemliyorsan yeri iyice süpür camasır suyu ile ilaçla yemlikse yine aynı sekilde yap yıka evde elma sirkesi varsa al onu hasta kuşun ağzına 2-3 damla damlat tabii önce o sarı peynir gibi şeyi cıkar ben bazen ince bi cımbız bazen ince bi telle temizliyom yukarda ölür mölür demişler bişey olmaz bazen kanar korkma iyice temizle ben sayısız kuşu iyileştirtim sonra sirkeyi damlat kuş çırpınır ama sirke o yaraları yakıyo kuş 1-2 saat kendince dolassın sonra 10-15 tane buğday ver ağzına yavaşça yedir ki kuş açlıktan hals,z kalmasın sırınga ile su ver ancak yine suda da elma sirkesi olsun unutma bu hastalık yemle bulasır ayrıca özele msj attım oraya bi bak

SELAMLAR BENDE FIKRIMI SOYLEMEK ISTIYORUM BENIM BU KONUDA KULLANDIGIM ILACLARTRIKONOMIX VE ORNI MIX
BUNLARIN DISINDA KULLANIPTA GAYET MEMNUN OLDUGUM ILAC RONIDOZOL ADLI ILAC
BIR ARKADASIMIZ BAYTIRIL DEMIS BAYTRIL KUSTA ILERLEYEN ZAMANLARDA KISIRLIGA YL ACABILIYOR

http://www.pet-informed-veterinary-advi ... monas.html

http://pvdegoudenleeuw.tripod.com/ZKtrichomoniasis.htm

Cok Gecmıs olsun arkadasım.

Yukardıkı lınklerde ıngılızce ve flemenkce olarak acıklayıcı bılgıler bulunmakta.Kuslarınızın tamanını kuren yapmanız gerıkıyor.Kullana bılecegınız ılac ısımlerı Ronıdazole,Spartıx,Metronidazole,Carnidazole.Bu ılaclardan hangısını bula bılırsenız bunlardan bırı ıle kuren yapınız.Ayrıca agız ıcı ve bogazda bulunan kabarcıkları kulak temızlemek ıcın kullandıgımız ucu pamuklu aletı tendırdıyota batırarak pansuman yaparak yok etmenızı tavsıye ederım.

Dun Pet Shop sahıbı bır arkadasa gıtmıstım oradan guvercın hastalıkları ıcın yurt dısından getırtılmıs guvercın hastalıkları ıcın farklı ılaclar tedarık ettım.Isteyen arkadaslar ıcın tel numarasını yazıyorum.05422021016 arkadasın kendısıde kuscudur ve kus hastalıkları konusunda gayette bılgılıdır ısteyen arkadaslara yardımcı olacaktır.

Selsamlar

trıkomix ti yalnıs hatırlamıyorsam ilacın ismi..bir deneyin derim.. toz olarak doğrudan ağızlarına
uygulanıyordu..

ademiray20' Alıntı:
bulut2727' Alıntı:
bulut kardeş önce hasta olanları ayır kuşları yerde yemliyorsan yeri iyice süpür camasır suyu ile ilaçla yemlikse yine aynı sekilde yap yıka evde elma sirkesi varsa al onu hasta kuşun ağzına 2-3 damla damlat tabii önce o sarı peynir gibi şeyi cıkar ben bazen ince bi cımbız bazen ince bi telle temizliyom yukarda ölür mölür demişler bişey olmaz bazen kanar korkma iyice temizle ben sayısız kuşu iyileştirtim sonra sirkeyi damlat kuş çırpınır ama sirke o yaraları yakıyo kuş 1-2 saat kendince dolassın sonra 10-15 tane buğday ver ağzına yavaşça yedir ki kuş açlıktan hals,z kalmasın sırınga ile su ver ancak yine suda da elma sirkesi olsun unutma bu hastalık yemle bulasır ayrıca özele msj attım oraya bi bak
sagolasın gardaşım eyvallah sagol

Geri