Ah şu fareler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
arkadaslar ben de fare sorunu vardı buyukler giriyodu ama onları engellemek için her yeri kapattım ama o fındık fareleri giriyolar yavrulara veya kusları zararı olurmu===???

bendede vardı kümesinin etrafında saman ve ot veya bugday gibi şeyler bırakma ve çatıyı 1 hafta boyunca hep her yere kümesinin ordalarda saklanırlar yur sesler çıkart sürekli gittiğin zamanlarda ve ot saman buğday vs şeyler bırakma gelmiyorlar benim çatıdada aynı sorun vardı şimdi yok inş bidada gelmezler..

yok ya fındık farenin zararı yok ben kümesin önündeki tel kapattım büyük cullarla kapattım arasına yuva yapmış tekini kedilere yedirdim bir daha gelmedi sorun olmas

Arkadaşlar fındık fareleri herhangi bir zarar vermez. Yani kalıcı olarak ancak taşıdıkları mikroplardan hastalık bulaştırabilirler. Sizlere bile. Birde geceleri kümesin içinde gezerken yumurtaya yatan kuşların altına girip rahatsızlık verip kuşların yumurtadan kalkmasına sebep oluyorlar. Kuşlar huzursuz olduğu için yumurtaya bir daha yatmıyor.

fındık faresinin bir zararı yok bencede eğer temiz besliyosanız. benim eski bakıcı kafesindeki çiftin folluğun altına sıcak diye heralde yuva yapan bi fare vardı 110 çift güvercin 11 fare yavrusu büyüdü.ama risk tabiki hastalıklar.geçen lağım faresi ölmüş çatıda kediler sağolsun yardımcı oluyo

merhaba,25x25 suntaya fare yapışkanı sürün, biraz sucuk biraz yem üstüne,akşam koyun ama, üstüne bir kasa koyun anaçlarını yakaladınızmı olay bitmiştir.2 sürmelik zaten, ikincide gelenlerin çoğu nakavt :ckmk: ,pisliğini kuşlar yerse zararı olur arkadaşlar oyüzden gezmesine fırsat verilmemeli ,yerde yem kalmamasına dikkat ederseniz zaten gelmezler :slm:

sızdekıler fındık faresi benımkıler canavar fındık faresını ben kaale bıle almıyom onların kolayı var eczanelerde fare pastaları var içinde on tane pasta şeklınde alın onlardan döşeyın kumesınıze yedımı temız haa sakın guvercınler yıyecek dıye korkmayın yemıyor ben 3 paket oldu verıyom ama benım farelerın maşallahı var elımde çekılmiş bir fotosu olucak bakın bakalım sızın farelere benzıyomu ..

Ekli dosyalar

• DSC01687.webp
    DSC01687.webp
    53.9 KB · Görüntüleme: 1,971
arkadaslar bana da yardım edin yapıskanla fare pastası almayı düşünüyorm sizin dediğiniz gibi gecenlerde 1 oynar erkegimi yedi dün gecede 1 yasmaklı 2 tanede karabas oynarlarıomın yavrularını yemişler yumurtaları yerlere atmıs cok canımı sıkmaya basladı kesin cözüm olmasını istiyorum acil yardım edin :tamam:

zirai ilaç satanlarda kurtcuk paletler halinde hazırlanmış pembe yada mavi renkli ilaçlar var
palet yeme benzer bu ilaçları farelerin geçiş noktalrına koyarsanız kokusuna dayanamdığından öleceğini bilse bile yemek zorunda kalıyor.

dediğiniz palet yemler den aldım belirli yerlere koydum geriye kalan tüm iş farenin yemesi yavrulamıs galiba orta boylu bir farede kapana kapanmıs ilğiniz için tesekkürler

geçen gece kümese nerden girmişse girmiş bi koca fare yavrumun hemde sarıallı yavrumun bırını yemiş sabah bi baktım kumesin orta yerınde yavru yatıp duruyo bende hemen zırayı ilaç satan yere gıttım ve fareler için pastalardan 2kutu aldım akşam kümese bi döşedim içine dışına sabah baktıgımda 3adet pasta yenmiş yıyen fare 2gun içinde mumya gibi oluyor yakında ölüsünü bulurum ama ınsan bi anda kumeste o halde yavruyu gördümü şok oluyo allah o farelerin belasını versın başka bi şey demeycem.

Ekli dosyalar

• DSC02290.webp
    DSC02290.webp
    41.2 KB · Görüntüleme: 1,123
Geçmiş Olsun Zehir Ve Kapan Kesın Çözüm Arkadaşlar. Kafes Kapanlar Var Görmüssünüzdür Eskiden Çok Kullanırdı İçinde Bir Cengel Kafesın Ustundede Bir Cengel Var Kapağı Açıyorsunuz Kapağın Sapını Cengele Geçiriyorsunuz Fare Cengeli Kıpırdattığı Zaman Kapak Kapanıyor Cengelin Ucuna Tereyağlı Ekmek Sürün Fare Anında Yakalanır Zamanında Kus Beslemezken Eski Oturduğumuz Evde 20 Kadar Fare Yakalamıştım Bu Teknikle.

benımde cok yavrum gıttı bu sekılde ya ozellıkle beynını yıyor oncelıkle yanı dırek ne yapıcgınıda bılıyor.

arkadaşlar çatıda besleyenler kümes civarında ekstra oda yada ardiye, kiler, varsa önce bu gibi yerleri koruma altına almalısınız.

bu gibi yerlerde üreyerek yemin suyun olduğu bölgelere yayılıyorlar. kümesinizde tuğla deliklerinin içlerin yapışkan
sıkmanızı tavsiye edrim.

yapışkan olmassa olmazlardandır.
ve palet kurtcuk şeklinde yemler.

bri numralı mikrop taşıyıcıdır. fareler:((

Geri