AHŞAP KÜMES ISITMA KONUSUNDA [YARDIM]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkzazo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

darkzazo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Elçi YEŞiL
Meslek
Temizlikçi
İlgi Alanı
Kediler
Selamın aleyküm cümleten
arkadaşlar balkonda güvercin besleyecektim bu yüzden ahşap kümes yaptırdım.
Gerekli izinleri aldıktan sonra kümesi bahçeye koydum artık bahçede lakin bi sorunum var....
Maalum Türkiyenin en soğuk ili Ardahanda yaşıyorum 2 çift güvercinim var bir çifti eş tutmuş çiftleşiyorlar
bu soğuklarda yavru alabilmek için kümese elektrik çekip ısıtıcı lamba koymayı düşünmekteyim fakat...
kümes ahşap olduğu için yangın durumu falan olur mu ?
Kaş yapalım der iken göz çıkartmayalım ısıtıcı ampulden kastım İNFRARED AMPUL
kümesin yüzeyine silikon ile ısı yalıtım köpüğü yapıştırdım kümesin resminide koyuyorum sağlıklı yavru alabilmek için fikirlerinizi talep ediyorum
yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum
Dipçe: Güvercin üşümez demeyin -35 derece bi soğuktan bahsediyorum sonuçta yavru alma amacındayım

Ekli dosyalar

• 8363936C-7871-4ABA-AC6F-90D0C98A2213.webp
    8363936C-7871-4ABA-AC6F-90D0C98A2213.webp
    116.3 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleme:
Kümesin tam ortasından tavana asarsanız ve tahtalarla teması olmaz ise yangın çıkmaz. benzer bir kümesi kars/kağızmanda (-28) yapmıştık sıkıntı olmadı.

Kümesin tam ortasından tavana asarsanız ve tahtalarla teması olmaz ise yangın çıkmaz. benzer bir kümesi kars/kağızmanda (-28) yapmıştık sıkıntı olmadı.
Peki ustam teşekkür ediyorum önerdiğin marka model ısıtıcı ampul var ise paylaşırmısın sipariş edeyim

Işık konusunda malesef geceleri kullanamazsınız. Hayvanların gece / gündüz dengelerini bozabilirsiniz. Bunun yerine içerideki ısıyı muhafaza etmek daha sağlıklı olacaktır. Örneğin kümesin dışından ısı yalıtım malzemesi veya kalın bir naylon çekilebilir (yazın açmak kaydıyla). Kümes evimizin duvarına veya çatısı altına konumlandırılarak soğuktan uzaklaştırılabilir..

Işık konusunda malesef geceleri kullanamazsınız. Hayvanların gece / gündüz dengelerini bozabilirsiniz. Bunun yerine içerideki ısıyı muhafaza etmek daha sağlıklı olacaktır. Örneğin kümesin dışından ısı yalıtım malzemesi veya kalın bir naylon çekilebilir (yazın açmak kaydıyla). Kümes evimizin duvarına veya çatısı altına konumlandırılarak soğuktan uzaklaştırılabilir..
Dış ısı yalıtımı yaptım ama yine soğuk içine koyduğum suluktaki su buz tutuyor içine koyacağım ampul porselen ampul ışık yapmıyor ama 1 metre kare alanı ısıtıyor

Son düzenleme:
Hocam bende karstayım Aralık Ocak aylarında ahşap kumesimin etrafını izocam ve naylon ile yalıtım yapıp icinde 100 w sarı lamba yakarak ısıtıp yavru aldım lakin yavrularin hiçbiri düzgün buyumedi hepsi yanık kaldı kümesi ne kadar isitrsan ısıt havalandırma yeterli değilse düzgün güneş ışığı girmiyorsa yavru büyümüyor sen yavru almak istiyorsun lakin yavrularin buyumez olur kuslarida yormuş olursun biraz daha sabret yavru alma Martin 15 inden sonra hava iyice ısınır zaten kendileri yumurta yapar yalıtım olmasa bile sağlıklı yavrular yetistiriler biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Ben kendi yumurtlayan guvercinlerimin altına sahte yumurta sürdüm yatırıyorum şuan 15 inden sonra sahte yumurtadan kaldırıp yavruya yatiracam

Hocam bende karstayım Aralık Ocak aylarında ahşap kumesimin etrafını izocam ve naylon ile yalıtım yapıp icinde 100 w sarı lamba yakarak ısıtıp yavru aldım lakin yavrularin hiçbiri düzgün buyumedi hepsi yanık kaldı kümesi ne kadar isitrsan ısıt havalandırma yeterli değilse düzgün güneş ışığı girmiyorsa yavru büyümüyor sen yavru almak istiyorsun lakin yavrularin buyumez olur kuslarida yormuş olursun biraz daha sabret yavru alma Martin 15 inden sonra hava iyice ısınır zaten kendileri yumurta yapar yalıtım olmasa bile sağlıklı yavrular yetistiriler biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Ben kendi yumurtlayan guvercinlerimin altına sahte yumurta sürdüm yatırıyorum şuan 15 inden sonra sahte yumurtadan kaldırıp yavruya yatiracam
Anladım kardeşim teşekkür ederim bende bina dış cephe ısı yalıtımını yapıştırdım silikon ile kümes içine girince sıcak duruyor ama su kabındaki su donuyor zaten kaç gündür çiftleşiyorlar yumurtamıyorlar. kümese öğle sonu güneşi geliyor zaten 1.5 aydır güneş yok bu ilde öğleden sonra açıyorum güneş alsınlar diye salmada geziyorlar

Az daha sabret güvercinlerini yumurtaya zorlayıp yıpratma Nisan basinda çıkan yavrular hem çok sağlıklı hemde çok güzel büyüyorlar ben yılın en sağlıklı güzel yavrularını Nisan ve Mayıs ayında aldım diğer aylarda aldığım yavrular bu kadar iyi çıkmadı

Geri