ahşaptan kümes nasıl olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömerbulut
Meslek
tesisat
İlgi Alanı
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba
çatıya ahşaptan kümes yapacağım.besleyeceğim kuş sayısı en fazla 20-25 tane güvercindir.kumesi yeniden yapmak istiyorum ve bana gerekli olan malzemeleri,ölçüleri,iç-dışyalıtım sistemini nasıl yapabilirim.bu söylediğim malzemeler bana kaç tl ye mal olur.lütfen bana yapacağım kümes ölçüsünü ve hangi malzemelerin gerektiğini kaç tl patlayacağını yazarsanız sevinirim

ahşap yerie yutong kullanabılme ımkanınız yokmu daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

Palet veya Ahşap saglam tahtalar veya OSB Tahtarlaryıla yapabilirsin soguk girmemesi için dıştan tenekelerle kümesin etrafını kapa . tenekeleri pazardaki peynircilerden iste anlat verirler folluk içinde kasa felan iste ..

Unutmadan kümese soguk girmesin diye illa teneke olamsın diyosan o zaman Branda bul naylon felan bul kümese çıta ile sıkıyca cak girmesin soğuk :D ampül takmayıda uunutma ısınma ve aydınlanmada yardımcı olacktr

birader saol verdiiğin akıl için bide benim en fazla besleyeceğim kuş sayısı 20-25 arasında.bana bu kuşların sığabileceği kadar ölçüler verirseniz cok memnun olurum

kuşçu ömer' Alıntı:
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba
çatıya ahşaptan kümes yapacağım.besleyeceğim kuş sayısı en fazla 20-25 tane güvercindir.kumesi yeniden yapmak istiyorum ve bana gerekli olan malzemeleri,ölçüleri,iç-dışyalıtım sistemini nasıl yapabilirim.bu söylediğim malzemeler bana kaç tl ye mal olur.lütfen bana yapacağım kümes ölçüsünü ve hangi malzemelerin gerektiğini kaç tl patlayacağını yazarsanız sevinirim

boyu 1.80 ve üzeri yandan 1.60 derinlik 1.60 kümesim var içinde 30 kadar kuşu rahatca barındırabiliyorum sayı 40 ada ulaşabilir ama bu sefer kümesle daha fazla ilgilenmen gerekebilir.
kuşlar için yapacak olduğun folluk sayısı da ve seklide kus sayını belirleyen unsurlar arasındadır. kendince 20-25 sayı belirlemişsin bu sayıda uygun olarak yuvaları sadece karşı duvara dizersen iyi olur yanlara konmaları için tüneklikler yaparsın yerde uçamayan kuşun olursa yada temizlik açısından da geniş alan daha iyi olur. kümese daha rahat kuşları sokarsın.birde yuvaları yerden 30 cm yüksekten başlatırsanız daha iyi olur yerde yuvayı pek sevmez kuşlar ve temizlik açısındada çok rahat yavrular yuvadan çıkmaz diğer kuşların saldırısına da uğramazlar.

kuşbaz simdi yükseklik en fazla benim 1.70 genişlikte 1.70 olur peki bu ölçüdeki ebatlara 20-25 kuş sığabilirmi rahat bir şekilde

kuşçu ömer' Alıntı:
kuşbaz simdi yükseklik en fazla benim 1.70 genişlikte 1.70 olur peki bu ölçüdeki ebatlara 20-25 kuş sığabilirmi rahat bir şekilde

sıgar yuva yandan 30-35 cm olarak kendiniz yaparsanız tahtadan yukseklıgıde 30 cm desenız yerden 30 cm yuksekten başlasanız ve en üsttede 1 sıra 30 cm tavandan alcak şekilde yapsanız düz alan yuva sayınızızı hesaplıyalım 1 yuva 1 kus olsun

170/35=4.8 yani yandan 33 cm yapalım ki tam 5 yuva olsun yandan
170-60 ( asagıdan 30 cm + yukarıdan 30 cm bosluk )=110/30=3.6 buna göre kumes boyu 180 olsun yukarı dogru tam 4 yuva sıgsın.

yandan 5 yukarı 4 oda eşittir 20 kuş bu en arka kısımda olucak yuva sayısı ve yuvalarda duracak kus sayısı yanlarda tüneklik yada konmalık yer yaparsan ve yerde de gezinen kuş olucagını hesaplarsak 25 kusluk ideal bir kümestir hatta 30 kuş bile yapabilirsiniz.

ama yavrularla bu yaz baya bir artış yasanacagı için 10 çift yani 20 yetişkin kuş koysanız iyidir.

peki kardes ben ucuz ve ekonomik bir ahşap çeşidi istiyorum bana osb yi önerdiler ama su aldıında şiştini sölediler riske girmekte istemiyorum.bana osb den daha kalite ve ucuz bi tahta çeşidi söylesen vede tahminen kaç liraya patlıycanı yazsan sevinirim

bilader bende yeniden kuşculuğa baslıcam benimde yardıma ihtiyacım var ama osb nin dışını cilalayıp ve sert naylonla izole ettimiz zaman uzun ömürlü kullanacağımızı sölediler.ama bende riske girmek isteemem o yüzden bende söle bi hesaplı bir ahşap türü arıyorum

osb şişmesine şişiyor ama benim kümesim talaş presinden yapılan tahtalardan onlar daha cabuk acılıyor.

osb maliyeti aslında düşürüyor ve bulunması kesimi biçilmesi kolay. osb nin üstüne çatı altı kağıdı kullanırsan osb ye bişi olmaz benim kümesi çatı altı tahtası ile kapladım 1 kış geçirdim hiç birşey yok kümeste :D 1 kış daha çıkartırıım diye düşünüyorum . hatta 1 kış çıkartsa bile oda yeter 14 tl ye 20 metrekare aldım kümesi tamamen kapladı şuan 20 tl olmuş olsa 20 tl hiç bir şey yani sonuç da kümeste 200 tl den fazla malzeme kullanıcan kuşların sağlığı.

sıfırdan yapılan 1.80 boyunda 1.80 derinlik ve 1.80 genişlikde bir kümes için malzeme listesi

1 adet çatı altı kağıdı ( zivitli kağıt) 20 tl
8-9 adet osb ( 244-122) tane başı 25-30 tl
1000 adet tahta vida ( toptan büyük magazalardan alırsanız ) 20-30 tl
5x10 tahta 22 adet 1.80 ölçüsünde ( genelde 3 metre boylarıdna olurlar 17-28 adet 3 metrelik alsanız parca kullanmayı bılıyorsanız 15 adet bile yetebilir tane başı 10 tl desek
menteşe 2 adet 4-5 tl
1 adet asma kilit 5-10 tl
1 adet kilit için mekanızma 5 tl
limon sandıgı adet başı 1 tl
pencere için 1 metre tel 3 tl

sonuç toplam 465-525 tl arasında bir fiyat cıkıyor ama tabi bu kadar fiyat verip osb kümes yapmam demirden yaparım diyorsanız.

osb yerıne cıkma varıl yada sac alırsınız tahta profıl yerıne demir profıl alırsınız en son 6 metre profıl 20 tl idi 10-20 t laralıgında varıle versenız 15 varil iş görebilir

ondada fiyat hemen hemen aynı hesap oluyor ama bu dediklerim benim verdiğim fiyat aralıklarında gecerlii....... varil 3-4 mm saç saglamdır yanii

bende tabanda osb kullandim ama 10 a 10 tahta surdum altina yani yerle temasi yok iki sene oldu cok memnunum ki kac kere su dokuldu icinde

Geri