muygun
Üye
- Ad Soyad
- Mehmet UYGUN
- Meslek
- Öğretmen
- İlgi Alanı
- Balıklar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
nasıl dönmez arkadaşım?denizlide Şadan abi var bi yanına git tanıyosan yavrular nasıl dönüyomuş gör.akkanatlar fırtıkçı değil arkadaşım gram dolapçılık yok kanlarındaumut coşkun' Alıntı:selamlar arkadaşım dönek kuşlarda yavruluktan yeni çıkan kuş uçtuğunda dönmez sıkması lazım eş yada yavru gördükten sonra dönmeye başlar bu kuşlar dönek akbaşlarla kırılmış
saygılar
dediğin doğrudur döneği profesyonel olarak yetiştirmiyorum ama dönen yavru gördüm.umut coşkun' Alıntı:Yavru kuşun herzaman için sıkıp gelmesi iyidir arkadaşım erken dönen kuş bozar
dolapçı olmadığını biliyorum arkadaşım.kuşlar izmirin eski döneklerinden,kapalı kafa dönek.dolapçının 12 tellisini besliyorum.14 telli sibopsuzlardan beslemiyorum.Murat Eralp' Alıntı:Arkadaşım 22 yıldır dolapçı besliyorum Ispartada kuşların dönek ve dönek kırması uzaktan yakından dolapçıyla alakası yok.Lütfen bu türü iyice araştırın ki neyin ne olduğunu öğrenin.Kuşlarınız sağlıklı güzel ama kesinlikle dolapçı değil
peki neyle neyin kırması bunlar.bende 14 telli sibopsuzları döneklerle 12 telli çillilerle kırarak oluşturduklarını duymuştum.eski ustalar kuşun kuyruğu 13 dahi olsa beslemezlerdiumut coşkun' Alıntı:selamlar
12 kuyruklu siboplu kuşlar genelde oynak diye adlandırılır dolapçılar 14-16 kuyruk telek sayılı ve kuyruk üstsüz olurlar 12 kuyruklu ve siboplular kesinlikle dolapçı deyillerdir.